Διαφημιστική δαπάνη, μετακινήσεις και εκλογές στην TV

@ΤΑ..παπαγαλάκια της τηλεόρασης θα πληρώσουν την κρίση σε βάρος των καναλαρχών. Για να εξηγούμαστε: τα αποτελέσματα της πτώσης στην διαφημιστική δαπάνη κατά 22,5% δεν αφήνουν πολλα περιθώρια εφησυχασμού αφού η πτώση της κατανάλωσης οδηγεί και σε πτώση των διαφημίσεων. Αφρομή όμως αποτελούν οι ανούσιες μερικές φορές πρωινές εκπομπές που πιπιλίζουν πάντα την ..κρίση με αποτέλεσμα ο κόσμος να κάνει διστακτικά τις αγορές τους. Οι καναλάρχες που βλέπουν πτώση του τζίρου- και θα δούν και άλλα ακόμα- μάλλον πρέπει να μαζέψουν όσους έχουν κάνει την κρίση παντεσπάνι παρότι εισπτράττουν ακόμα και τώρα πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα και αυτό το γνωρίζει η τηλεοπτική αγορά..
@ΚΑΤΑ τα άλλα αίσθηση προκαλούν οι ειδήσεις για αλλαγές απο την νέα τηλεοπτική σεζόν. Ετσι ο Γιώργος Αυτιάς μετακινείται στο Alter όπου θα έχουμε πολλές εξελίξεις και με νέες εκπομπές, ενώ αίσθηση προκαλεί η μετακίνηση στο ραδιόφωνο του Γιώργου Τράγκα στα παλιά του λημέρια. Τον Flash όπου ήτο επι εποχής Κόκκαλη το πρωί 6 με 8 και μετά απο κόντρα έφυγε για τον Planet. Τώρα τον κέρδισε το δίδυμο του νέου σταθμού και όπως φαίνεται θα τα λέει όλα όπως στους Ολυμπιακούς του 2004. Τον θυμόμαστε να κριτικάρει τον χορηγό των Αγώνων και να λέει με στομοφο 'Κόκα κόλα...πάει με όλαααααα...'
@Μʼ ένα ανοιχτό μάθημα-εκδήλωση, που περιλάμβανε όλα όσα διδάχθηκαν εδώ και τρεις μήνες παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών στους τομείς των εικαστικών, της μουσικής και των αγγλικών, ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που οργάνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα παιδιά των μελών της.
@Aφιερωμένο στις Ευρωεκλογές θα είναι το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών την Κυριακή (7/6), ημέρα των Ευρωεκλογών. Από τις 06:00 όλα τα κανάλια θα μεταφέρουν όλο το κλίμα και από τις 18:00, θα αρχίσει η κεντρική τηλεοπτική βραδιά με τα exit-polls. Εννοείται ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν επιστρατεύσει ολόκληρο τον δημοσιογραφικό στρατό, αλλά και όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα... Κανονικά θα βγουν την Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009, εορτή του Αγίου Πνεύματος, οι εφημερίδες, οι οποίες δεν θα κυκλοφορήσουν την επόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
@Είχε γίνει γνωστό ότι ο ΑΝΤ1 ήταν το πρώτο ελληνικό κανάλι που θα τοποθετήσει στα στούντιο μια προηγμένη οθόνη αφής όμοια με αυτή που βλέπουμε στα αμερικανικά δίκτυα η οποία έχει πλήθος εντυπωσιακών εφαρμογών και την χρησιμοποιούν επιτόπου οι παρουσιαστές. Η πρεμιέρα της έγινε το πρωί στην εκπομπή των Χαριτάτου-Καραμέρου και είδαμε ορισμένες από τις δυνατότητες της. Αναμένουμε να δούμε αν η εντυπωσιακή οθόνη θα χρησιμοποιηθεί στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση.
@ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29 Μαΐου, Συνέδριο για τη σύγκλιση των κλάδων Τηλεπικοινωνιών, Μέσων & Τεχνολογίας με τίτλο «Greece at the forefront of a new digital world», το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Financial Times Global Events. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤ1, Θοδωρής Μ. Κυριακού, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά ζητήματα: στη σύγκλιση και τις επιπτώσεις της για τα media, στην αγορά των media στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της σύγκλισης και στη στρατηγική που ακολουθεί ο Όμιλος ΑΝΤ1 σε σχέση με τη σύγκλιση.
@ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εκλογές και οι καταμετρήσεις στην ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι που εκλέγονται είναι οι εξής: από τους Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οι Π. Σόμπολος (973), Έ. Μαγιάση (597), Γ. Βλαβιανός (350) και Χ. Κυρίτσης (313). Η Συσπείρωση έχει παρουσία με τους Δ. Τρίμη (467), Αντώνη Νταβανέλο (232), Μ. Αγρολάμπο (184). Η Μαχόμενη Αριστερά εκλέγει τους Π. Ράμμο (258) και Ν. Νταουντάκη (237), η ΚΕΔ τον Δ. Τσαλαπάτη (323) και η Δημοσιογραφική Ενότητα τον Δ. Κουμπιά (128).
@Για όσους είδαν το ντοκιμαντέρ – ταινία Home του Yann Arthus-Bertrand είναι σίγουρο πως κόλλησαν. Ήταν πραγματικά απίστευτο, και σου έκοβε την ανάσα.Οι εικόνες, η μουσική και τα λόγια δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα εκπληκτική. Για όσους δεν κατάφεραν να την δούν εχθές απο τον ΣΚΑΙ -που του αξίζουν μπράβο που μας την πρόσφερε- μπορούν να την δούν μέσω ιντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους. Αν θέλετε να διαβάσετε κάποια εκπληκτικά στοιχεία για αυτήν την ταινία που είναι η πρώτη με αποκλειστικα και μόνο εναέρια πλάνα τότε πατήστε εδώ. Πατήστε εδώ για να μπείτε στην σελίδα του youtube http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
@Το «Ten» η νέα ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha έρχεται στη μικρή μας οθόνη για να εστιάσει το φακό της σε ότι πιο ανατρεπτικό, πιο προκλητικό, πιο εντυπωσιακό, πιο λαμπερό από τον χώρο της show biz και όχι μόνο! Μια φρέσκια εκπομπή που ρίχνει μια διαφορετική, ανατρεπτική, πρωτότυπη και άκρως ...; «πονηρή» ματιά στον λαμπερό κόσμο των celebrities και του θεάματος αλλά και σε γεγονότα και καταστάσεις που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας και έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεών μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…