Γκρίζα διαφήμιση στα κανάλια και μετακινήσεις στελεχών..

@Η...γκρίζα διαφήμιση στα κανάλια ζει και βασιλεύει ανάλογα με τις γνωριμίες, φιλίες αλλά και τις συναλλαγές μέσω διαφημίσεων. Το θέμα είναι ότι η υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου και τα πρόστιμα που ενίοτε επιβάλλει το ΕΣΡ οδηγούν σε μια προσωρινή τακτοποίηση του ζητήματος. Επεδιή κι εμείς πιστεύουμε ότι η Διαφήμιση αποτελεί κινητήριο μοχλό και την θέλουν όλοι καλό θα είναι να τηρήσουν και σε αυτή την περίπτωση το 'Παν μέτρον Άριστον' που έχουμε λημσονήσει προ πολλού...
@Το πολιτιστικό οδοιπορικό «Οι δρόμοι της ελιάς» θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ αυτό το Σάββατο στις 13.00 και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Πρόκειται για μια ελληνική πρωτοβουλία, κατά την οποία 83 άνθρωποι ακολούθησαν τα ίχνη δύο μεγάλων πολιτισμών, πρώτα των δρόμων της ελιάς και στη συνέχεια των δρόμων του μεταξιού. Συνολικά συμμετείχαν στο οδοιπορικό 51 μοτοσικλετιστές, επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνικό προσωπικό υποστήριξης, κ.ά., οι οποίοι διέσχισαν την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Το οδοιπορικό ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου 2008 από τη Μεσσηνία με σκοπό τη μεταφορά ενός μηνύματος ειρήνης στα βάθη της Ασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «2008: Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου».
@Δεν βρέθηκε λύση όσον αφορά την τηλεοπτική κάλυψη των Μεσογειακών Αγώνων, αφού η RAI αδιαφορεί. Έτσι, η ΕΡΤ προσανατολίζεται να κάνει δική της παραγωγή ενοικιάζοντας συνεργεία, αλλά μόνο στους τελικούς των αγωνισμάτων. Για το Γιοχάνεσμπουργκ έφυγε ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κονφεντερέισον Καπ που ξεκινάει την Κυριακή (15/6). Ο Θεοφιλόπουλος θα περιγράφει το ένα ματς της ημέρας, ενώ τα υπόλοιπα θα περιγράφουν από το στούντιο της Λ. Μεσογείων δύο από τους Κατσαρό, Παπαδημητρίου, Τσώχο, Βλάχο και Κωσταβάρα...
@Υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο τελικά η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου στη ΝΕΤ. Τα σενάρια ήθελαν τόσο την Πόπη Τσαπανίδου να δέχεται προτάσεις από άλλα κανάλια, αλλά και την κρατική τηλεόραση να διστάζει να κάνει προτάσεις στα ονόματα του καναλιού που ίσως να είχαν υψηλές απαιτήσεις, αλλά φαίνεται ότι τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και η συμφωνία έκλεισε.
@«Αντίπαλο», στην εγχώρια αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών, απέκτησε ο δορυφόρος Hellas Sat του ΟΤΕ. H Eutelsat (διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται 27 δορυφόρους, με ετήσια έσοδα 925 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση ευρυζωνικού ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Με τοπικό συνεργάτη την «Εικόνα και Ήχος» και μεταπωλητή τη ΗΟL, η Eutelsat ανακοίνωσε την προσφορά ευρυζωνικού ίντερνετ μέσω δορυφόρου.
@Με δωρεάν αποκωδικοποιητές, μέσω ΟΤΕ και Hellas Sat θα βλέπει όλος ο ορεινός όγκος της Θράκης ελληνόφωνα κανάλια. Εκεί βασιλεύουν πλέον τα δορυφορικά κάτοπτρα προσανατολισμένα στους τουρκικούς δορυφόρους, ενώ οι κάτοικοι διψούν για την δημόσια και την ιδιωτική ελληνική τηλεόραση, γεγονός που το έχουν εκφράσει και με επιστολές και συλλογή μαζικά υπογραφών.
@Σύννεφα προβληματισμού και ανησυχίας έχουν κατακλύσει τα επιτελεία των καναλιών σε ό,τι αφορά την πρωινή ψυχαγωγία για τη νέα σεζόν. Προβληματισμός και ανησυχία, καταπώς δείχνουν τα πράγματα, επικρατούν σχεδόν στο σύνολο των καναλιών, με εξαίρεση τον Alpha, εκεί όπου τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν τίθεται θέμα αλλαγών. Βεβαίως η Ελένη Μενεγάκη, αποκαλούμενη και βασίλισσα της πρωινής ζώνης, δεν δίστασε χθες να ανάψει φωτιές δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Μικρές αλλαγές από τη νέα σεζόν θα κάνω στην εκπομπή, η μεγάλη αλλαγή όμως θα ήταν να φύγω εγώ".
@Θετικό κλίμα υπάρχει στον ANT1 για τον τρίτο κύκλο του ''Ελλάδα έχεις ταλέντο'' καθώς τα καλά νούμερα του προγράμματος έχουν κάνει τους υπεύθυνους να σκέφτονται σοβαρά την συνέχεια του από Οκτώβρη ή έστω από δεύτερο μισό σεζόν. Μάλιστα, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον Χρήστο Φερεντίνο και με τους υπόλοιπους συντελεστές σε θεωρητικό επίπεδο χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σίγουρο και επίσημο.
@ Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος έχει δεχτεί ήδη 2 προτάσεις, μια για σειρά και μια για παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού, αλλά περιμένει και άλλες για αποφασίσει τελικά τι θα κάνει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Καμία πρόταση δεν έχει δεχτεί ο Μίλτος Μακρίδης αλλά και η Τατιάνα Στεφανίδου από τον ΑLPHA, σύμφωνα με στέλεχος του ψυχαγωγικού προγράμματος του καναλιού, παρά τα όσα γράφονται.
@Αστική εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης, ή αλλιώς ΑΕΜΕΤ ,. Η νέα αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία σχεδιάζεται να είναι ο φορέας που θα αναλάβει τον έλεγχο της μέτρησης τηλεθέασης, όπως προβλέπει ο νόμος Ρουσόπουλου. Οι σχετικές συζητήσεις, μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζόμενων και τηλεοπτικών σταθμών ξεκίνησαν , όμως γίνονται κάτω από το βάρος των καταγγελιών του Δ. Κοντομηνά για τη μέτρηση τηλεθέασης...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…