Καταλήψεις συχνοτήτων στα FM και βατερλώ στα δελτία Ειδήσεων

@ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να διατηρούν διπλές και τριπλές συχνότητες- δυστυχώς όχι στην κύρια συχνότητα εκπομπής τους που επιτρέπει ο Νομοθέτης με πομπούς που καλύπτουν το Νομό τους- ορισμένα ραδιόφωνα στην Ελληνική περιφέρεια. Μάλιστα κάποιοι αμετανόητοι εκπέμπουν σε 3 συχνότητες χωρίς καν να χρησιμοποιούν την κύρια συχνότητα εκπομπής στην άδειά τους, κάποιοι άλλοι παρά το γεγονός καταδίκης διπλής συχνότητας απο το Ε.Σ.Ρ. την χρησιμοποιούν εκ νέου και κάποιοι άλλοι απλά φροντίζουν να υπερδιαμορφώνουν τους πομπούς όπως στα Γιάννενα που κατασχέθη εξοπλισμός για παρεμβολές στη αεροπλοία. Τι κάνει για όλα αυτά η Ε.Ε.Τ.Τ.;
@Μια νέα κόντρα δημιουργήθηκε από εχθές στη μιντιακή κοινότητα (και δεν αναφερόμαστε στον Κακαουνάκη – Δελατόλλα). Αλλά στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Νίκο Χατζηνικολάου και την διακριτική κόντρα τους μετά το περίφημο debate. Ο anchorman του Alter εκτός του ότι άφησε υπονοούμενα για την συμμετοχή του δημοσιογράφου του Alpha και του «Θέματος» στην τηλεμαχία της περασμένης Πέμπτης, όταν τελείωσε έκρινε σκωπτικά τις ερωτήσεις που υπέβαλλε στους πολιτικούς αρχηγούς.
@Αναταραχή προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 'Παρόν' για το τι συμβαίνει στον «Ελεύθερο Τύπο», τις προθέσεις της ιδιοκτησίας και τις εξελίξεις που διαγράφονται στον ορίζοντα. Αναταραχή σε όλα τα επίπεδα... Με έκδηλη την ανησυχία στους εργαζόμενους, για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερα μετά τις «φήμες», ότι θα κρατηθεί μόνο το κυριακάτικο φύλλο, αν και υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που υποστηρίζεται από διευθυντικά στελέχη, ότι η ημερήσια έκδοση έχει κερδίσει φύλλα. Σημειώνουν πάντως κάποιοι, που έχουν ζήσει όλη την πορεία από τη στιγμή που άλλαξε χέρια η ιδιοκτησία της εφημερίδας, ότι δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση ή εύκολη η αποχώρηση της Γιάννας.
@Νέες κινήσεις Ρέστη στον ΔΟΛ. Ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης απέκτησε, μέσω συγγενικών προσώπων, επιπλέον ποσοστό της τάξης του 1% φτάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συνδρομή κι άλλων εταιρειών στο 23%, και πλέον έχει ως στόχο το 25%.
@Ποια είναι η επόμενη ημέρα για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που θα δημιουργηθεί; Οι πτωχεύσεις στα ΜΜΕ! Μια από τις λύσεις που επεξεργάζονται οι εκδότες, αν τα πράγματα σκουρύνουν πολύ το επόμενο διάστημα, είναι η πτώχευση των επιχειρήσεων που θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα και η μεταφορά των τίτλων σε άλλες εταιρείες, όπως και μέρους του προσωπικού.
@Η μάχη για τα νούμερα τηλεθέασης δεν έχει κοπάσει, παρά το γεγονός ότι η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της. Μετά τη Eurovision επήλθε η ισορροπία στα ποσοστά και αξιοπρόσεκτη είναι η σταθερή άνοδος του Alpha, που δείχνει να πλησιάζει τον ΑΝΤ1, αλλά και η εξαφάνιση των κρατικών καναλιών στο νεανικό κοινό. Οι απόπειρες της ΕΡΤ να πάρει τηλεθέαση με ξένα προγράμματα και αθλητικά φαίνεται πως έχει πλήρως αποτύχει και τώρα κινδυνεύει πάλι σοβαρά. Άνοδο καταγράφει στο νεανικό κοινό και ο ΣΚΑΪ που για πρώτη φορά ξεπέρασε το ποσοστό της ΝΕΤ.
@Βατερλώ για την τηλεόραση και φυσικά για τα δελτία ειδήσεων είναι η έρευνα φοιτητών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Τα νούμερα της αποστροφής είναι τεράστια και θα πρέπει να ανησυχήσουν τα αφεντικά των καναλιών αλλά και τις φίρμες-παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων. Οι απαντήσεις-φαρμάκι είναι οι εξής:= «Ναι, εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα», απάντησε το 88% γυναικών από 16 έως 30 ετών και το 84% ανδρών στις ίδιες ηλικίες. Στις ηλικίες 31 έως 50 τα ποσοστά είναι 82% στις γυναίκες και 74,8% στους άντρες.
= Τα δελτία ειδήσεων παράγουν βία; Ξεκάθαρες πλειοψηφίες, τόσο στις ηλικίες 16 έως 30 ετών («ναι», λέει το 67,2% στους άντρες και το 81,4% στις γυναίκες) όσο και στις ηλικίες 31 έως 50 (το 75,5% στους άνδρες και το 78,2% στις γυναίκες)!
@Δίφωνο FM στη θέση του HiJack . Λίαν συντόμως στους 96,6 θα βγει στον αέρα το «αδελφάκι» του «Διφώνου», παίζοντας μουσική από play list στη θέση του Hi Jack, ο οποίος θα συνεχίσει να εκπέμπει μόνο ιντερνετικά, ως ροκ σταθμός .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…