Επώδυνος ο δρόμος για τη μετάβαση στην Ψηφιακή εποχή

@Το κουβάρι της έκδοσης των ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών αδειών και της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Τα επόμενα νομικά βήματα περιλαμβάνουν την έκδοση πέντε κοινών υπουργικών αποφάσεων, ενός προεδρικού διατάγματος και μιας ακόμη απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών. Δηλαδή, αναμένονται τα εξής:
1) Η κοινή υπουργική απόφαση για τον οριστικό ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων.
2) Το προεδρικό διάταγμα για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία αδειοδότησης.
3) Η κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του τηλεοπτικού εξοπλισμού (ψηφιακοί δέκτες και τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη).
4) Η υπουργική απόφαση για την προκήρυξη του αριθμού των αδειών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
5) Η κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό οικονομικού ανταλλάγματος του δικαιώματος χρήσης της άδειας.
6) Η κοινή υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση από την ΕΡΤ των σταθμών εθνικής και τοπικής εμβέλειας που θα φιλοξενούνται στους διαύλους της ΕΡΤ.
7) Η κοινή υπουργική απόφαση για τα πάρκα κεραιών ψηφιακής τηλεόρασης, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.
Το γράφει το 'Παρόν'
@Σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, δύο είναι οι σοβαροί διεκδικητέςγια το εκδοτικό συγκρότημα του 'Ελεύθερου Τύπου' . Το συγκρότημα Αλαφούζου, που επιθυμεί να καλύψει το κενό και να μην αφήσει να μπει κανένας άλλος, θεωρώντας προφανώς ότι ο χώρος αυτός του ανήκει και έτσι αποκτώντας τον τίτλο συμπληρώνεται το παζλ - «Καθημερινή», ραδιόφωνο, τηλεόραση. Και εκείνοι που ξέρουν τις προθέσεις του Αλαφούζου επισημαίνουν τη στροφή της ναυαρχίδας του ομίλου, της «Καθημερινής», που τον τελευταίο καιρό στηρίζει ευθέως την κυβέρνηση. Όμως τους ίδιους στόχους έχει και ο Ρέστης, ο οποίος μάλιστα, λέγεται, ότι κινείται μαζί με τον Δημήτρη Ρίζο, που θα αναλάβει την ευθύνη όλου του εγχειρήματος, κάνοντας τη μεγάλη επιστροφή. Το πολιτικό ιδεολόγημα της εφημερίδας λέγεται ότι θα έχει κεντροδεξιό χαρακτήρα. Το θέμα είναι αν προχωρήσει το σχήμα...
@•«Τα συναρμόδια υπουργεία (Τύπου, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης) ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έλαβαν για την αντιμετώπιση σωρείας παρανομιών από ανθρώπους και εταιρείες-φαντάσματα, που καταπατούν κάθε έννοια Δικαίου;». Το παραπάνω ερώτημα τίθεται από την επιτροπή αγώνα «Sportime» στο μπλογκ των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» (http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/) με αφορμή τη στάση της Πολιτείας στο κλείσιμο των «Sportime» και «Αθλητικής Ηχούς». Ζητούν να μάθουν ακόμη «πότε το υπουργείο Τύπου έλεγξε τη νομιμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας».
@Το όνομα του καθηγητή Χρήστου Καψάλη ακούγεται έντονα για την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο καθηγητής έχει συντάξει τους χάρτες για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, επί υπουργίας Ρουσόπουλου, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της ΑΔΑΕ και έχει λάβει μέρος και στην ψηφοφορία για το πρόστιμο στη Vodafone για τις υποκλοπές, όπου η ψήφος του ήταν αρνητική.
@Πειραματικά θα μπουν στα λύκεια της χώρας οι εφημερίδες, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Γκιουλέκας σε δηλώσεις του για το τέλος του διαλόγου σχετικά με τον περιφερειακό Τύπο. Το μέτρο στήριξης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που προφανώς θα πρέπει να καταβάλλει το κόστος της αγοράς εφημερίδων για τα σχολεία ανά περιφέρεια.
@Ο Ιούλιος χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε πέρασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού με τον Νίκο Στραβελάκη στο τιμόνι του όλη την εβδομάδα και με τον Αντώνη Λιάρο τα Σαββατοκύριακα, βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Ετσι, η κατάταξη από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή έχει ως εξής: Mega 24,0%, Star 18,8%, Alter 17,2%, Alpha 15,6%, ΑΝΤ1 12,3% και ΝΕΤ 10,1% , ενώ ίδια βλέπουμε πως είναι η κατάταξη των δελτίων με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά τους και από Δευτέρα μέχρι Κυριακή: Mega 23,7%, Star 18,0%, Alter 16,4%, Alpha 14,8%, ΑΝΤ1 12,7% και ΝΕΤ 10,1%.
@Σε συγκρίσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Άγγελο Στάγκο προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ με αφορμή τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του, ύψους 347.000 ευρώ. Παναγόπουλος: «Το 1998 καθορίστηκαν οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου με νόμους που, φαντάζομαι, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ θα γνωρίζουν. Το 2002 είναι η χρονιά που αναλαμβάνει μετά τον κ. Παναγιώτου ο επόμενος πρόεδρος και έγινε αναπροσαρμογή του μισθού κατά 69%"!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…