Αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ και debate χωρίς κοινό...

@Τον δημοσιογράφο του Mega και των Νέων Σταύρο Θεοδωράκη κατονομάζουν δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου ως επόμενο πρόεδρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην περίπτωση που κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές και αναδειχθεί κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αρκετών Κυριακάτικων εφημερίδων στις στήλες που διατηρούν για τα media, οι «πράσινοι» της Αγ. Παρασκευής ισχυρίζονται πως ο γνωστός δημοσιογράφος έχει ήδη κλείσει για νέος πρόεδρος της ΕΡΤ.
@Το Σάββατο στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να γίνει η πρεμιέρα της επιτυχημένες εκπομπής «Μες στην καλή χαρά», που φέτος θα απολαμβάνει και τη... μοναξιά, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο επαναλήψεις ελληνικών σειρών στα αντίπαλα κανάλια.Η παρέα θα απαρτίζεται από τη Ναταλία Γερμανού τη Σίσσυ Χρηστίδου, τον Σάββα Πούμπουρα, αλλά και το Θέμη Γεωργαντά, ο οποίος είναι το νέο πρόσωπο που θα δούμε τη φετινή χρονιά.
@''Η Ευγενία Μανωλίδου είναι πολύ καλή, θα έκανε ένα καλό πρωινό και θα την ήθελα στο Star'' δήλωνε τη προηγούμενη Κυριακή ο Σταμάτης Μαλέλης στο Πρώτο Θέμα. Μια εβδομάδα αργότερα η επιθυμία του σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις θα γίνει πραγματικότητα.Τη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η κ.Μανωλίδου ζητάει την άμεση αποδέσμευση της από το κανάλι του Αμαρουσίου εφόσον δεν της έχουν προτείνει άλλο κόνσεπτ για να παρουσιάσει..
@Αντιπαράθεση και για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η NetMed έστειλε επιστολή στον Ψηφιακό Πάροχο, ζητώντας να μην προχωρήσει στη μετάδοση υπηρεσιών ψηφιακής τηλεόρασης. Η NetMed χρησιμοποιεί μία από τις συχνότητες που ενοικιάζει από την ΕΡΤ και διεκδικεί τη διάθεση άλλης συχνότητας από την κρατική τηλεόραση, προκειμένου να συνεχίσει να μεταδίδει απρόσκοπτα το σήμα των αναλογικών της καναλιών. Η επιστολή αυτή δημιουργεί νέα εμπλοκή στην άμεση έναρξη μετάδοσης του ψηφιακού σήματος, αλλά και μια αίσθηση συνολικής προχειρότητας στους χειρισμούς της εταιρείας που δημιούργησαν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. (Παρόν)
@Η έδρα του «νέου-νέου», «Ελεύθερου Τύπου», υπό την ιδιοκτησία των Αλέξη Σκαναβή - Δημήτρη Μπενέκου, θα βρίσκεται προσωρινά στην οδό Κηφισίας, στο εμπορικό κέντρο «Κόσμος», όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μπενέκος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με τα οποία είχε συνάντηση το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Οι καινούργιοι ιδιοκτήτες αναζητούν νέο κτίριο προς εξαγορά. Στην ΕΣΗΕΑ ο Δ. Μπενέκος υποστήριξε ότι πίσω από την αγορά δεν υπάρχει κάποιος άλλος επιχειρηματίας και, όπως δήλωσε, βάζει και στοίχημα με όποιον θέλει ότι αυτό θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα. Όσο για τα χρήματα που δόθηκαν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, κάλεσε όποιον αμφισβητεί τα λεγόμενά του να πάρει το «πόθεν έσχες» των δύο αγοραστών, από το οποίο αποδεικνύεται το ύψος της επένδυσής τους.
@Στο στάδιο της επεξεργασίας των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου ΣΚΑΪ βρίσκεται η πλευρά Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη. Οι σχετικές συζητήσεις αφορούν την αγορά του 10% του ΣΚΑΪ και φαίνεται πως ύστερα από ένα διάστημα απραξίας ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε στη σχετική συζήτηση. Παράλληλα στόχος του ομίλου είναι και η εξαγορά του ΔΕΚΑ, για να υπάρχει μια αυτόνομη τηλεοπτική βάση. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στις άλλες εταιρείες του ομίλου. Η Logsoon του Πέτρου Κυριακίδη άλλαξε ονομασία σε ΜΥΕΝΡΙ εκδοτική και καταστατικό
@Με μια διπλή απόφαση η κυβέρνηση μείωσε το τέλος χρήσης συχνοτήτων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας τόσο για το 2009 όσο και για το 2010 στο 0,1% επί του τζίρου τους. Η νομοθεσία ορίζει πως το τέλος χρήσης για τους μεγάλους σταθμούς ανέρχεται στο 2% επί του κύκλου εργασιών τους, όμως όταν υπάρχουν εκλογές και οι σταθμοί μεταδίδουν δωρεάν τα πολιτικά μηνύματα σε ανταπόδοση μειώνεται το τέλος χρήσης συχνοτήτων κατά 50%. Καθώς το 2009 έχουμε τη διεξαγωγή δύο εκλογικών αναμετρήσεων, αναπόφευκτα το τέλος χρήσης περιορίζεται στο 0,1%, καθώς θα διατεθεί χρόνος συνολικής αξίας 6,25 εκατ. ευρώ.
@Τελικά το debate τόσο των πολιτικών αρχηγών όσο και εκείνο των 2 μονμάχων για την Πρωθυπουργία παραμένει άχρωμο παρά τις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει το λαικό στοιχείο και η παρουσια κοινού στο στούντιο όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μάλλον φαίνεται ότι στην χώρα μας μετρά περισσότερο η αντιπαράθεση προσώπων και όχι η ποιότητα της Δημοκρατίας που επιβάλλει λαική συμμετοχή και φυσικά κάποιοι πρέπει να το λάβουν υποψη τους πριν οι πολιτες το εκφρασουν ακομα και στην κάλπη της 4ης Οκτωβρίου...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…