Εκλογές για ιστορικές αποφάσεις για την οικονομία στις Κυριακάτικες

@ΜΕ τις...εκλογές στην ΝΔ αλλά και την οικονομία που φαίνεται ότι οδεύει σε πτώχευση αν δεν ληφθούν διαρθωτικά μέτρα αναλώνονται σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου όπως ήταν αναμενόμενο ενώ δεν απουσιάζουν οι..αποκαλύψεις για ζητήματα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ξεκινάμε με τον 'Αδέσμευτο Τύπο' που γράφει ξεκάθαρα ότι 'Σήμερα το μεγάλο γαλάζιο προσκλητήριο-Γεννιέται η νέα Νέα Δημοκρατία-1584 εκλογικά τμήματα σε όλη την χώρα και 64 σε 8 χώρες βγάζουν το νέο αρχηγό'. Με το ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο 'Ελεύθερος Τύπος' που αναφέρει ότι 'Σήμερα μιλάει η βαση της ΝΔ- Ιστορική απόφαση- Μπακογιάννη και Σαμαράς τα κλειδιά για τη μαζική επικρατησή τους-Η μαζική συμμετοχή όπλο για το νέο Πρόεδρο- Η ΝΔ θέλει ηγέτη και όχι αρχηγό'.
@Σε άλλα θέματα αναλώνεται το 'Εθνος' που υποστηρίζει ότι 'Μετά την ασφυκτική πίεση απο Βρυξέλλες και ασθενείς αγορές-Σχέδιο ανάγκης για μεγαλύτερες ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις-Ριζικές αλλαγές σε βάθος 3ετίας με σαρωτικές μετατροπές'. Ο 'Ριζοσπάστης' κινείται στο γνώριμο σκηνικό αναφέροντας ότι 'Ολοι πανστρατιά στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου ΕΕ.-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- Στη δράση για την απεργάι στις 17 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ'.
@Επιστρέφουμε στα γνωστά με την 'Απογευματινή' που υποστηρίζει ότι 'Η ΝΔ αναζητεί αρχηγό και η Κυβέρνηση...λεφτά-Χτυποκάρδια σε δύο μέτωπα- Εκλογή ντέρμπι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις-Οι εκτιμήσεις και οι κινητοποιήσεις με το σχέδιο Β στα στρατόπεδα των 2 υποψηφίων'. Ακολουθεί η 'Βραδυνή' με το 'Στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών- Πόσο φόρο θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες- Γιατροί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, ασφαλιστές και ταξιτζήδες στο δόκανο του ΦΠΑ'.
@Να ψηλαφίσουμε τώρα την 'Καθημερινή' που αναφέρει ότι 'Τι θα κρίνει την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ-Σε συνθήκες πόλωσης η αναμέτρηση και δύσκολη διαγράφεται η επόμενη μέρα'. Με άλλο τρόπο βλέπει την επικαιρότητα το 'Βήμα' που γράφει ότι 'Οι επιθέσεις των κερδοσκόπων, οι απαιτήσεις των τραπεζιτών- Τα Δεκεμβριανά της οικονομίας-οι πιέσεις, οι αντιδράσεις και ο φόβος των εκλογών'. Σειρά έχει η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που υπογραμμίζει ότι 'Νέοι φόρι 2 δις ευρώ ετησίως απο έξτρα φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων και μεγάλης ακίνητης περιουσίας- Φόρος για το ασφαλιστικό -Ιδρύεται ταμείο 'κουμπαράς' για τις μελλοντικές συντάξεις'.
@Να αφουγκραστούμε τώρα το 'Πρώτο Θέμα' που έχει κύριο τίτλο 'Συνταγή Ιρλανίας μας ζητάει η ΕΕ.-Απαιτούν μείωση 7,5% μισθών και συντάξεων-για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τις ΔΕΚΟ με μέτρα ΣΟΚ-Προς κατάργηση ο 13ος μισθός και επιδόματα-πλαφόν αμοιβών και στον ιδιωτικό τομέα'. Με το γαλάζιο θέμα ασχολείται η 'Real News' γράφοντας ότι 'Επειτα απο 2 μήνες μαχαιρώματα...τώρα Ορκοι ενότητας-Οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν για την επόμενη μέρα-οι ψηφοφόροι προσέρχονται στην κάλπη με έκδηλη αγωνία για τη συνοχή και το μέλλον της παράταξής τους'.
@Να δούμε το 'Veto' με 'την τριήμερη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Καραιβική-Ο Αγιος..Δομήνικος να βάλει το χέρι του- Για την οικονομία με τον ντόμινο του Ντουμπαι, για την Κυβέρνηση όπου αποκαλυπτονται εσωκομματικές τριβές, για τη Νέα Δημοκρατία'. Ολοκληρώνουμε με 'το Αρθρο' που καταλήγει ότι 'Απόλυτο ντερμπι με δεύτερο ημίχρονο-κυρίαρχο ζητούμενο της επόμενης μέρας στη ΝΔ η ενότητα' καταγράφοντας συνεντεύξεις των 3 υποψηφίων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…