Επιστροφές στα media και ενημερωτικές ημερίδες

@Επιστροφή εκ νέου του Ρουσσόπουλου στα media. Ήδη προετοιμάζει το έδαφος και στέλνει παραπολιτικά που λένε ότι ξεκινά την μέρα του με το «σώμα» των εφημερίδων... Πίσω από την επιστροφή του λέγεται ότι βρίσκεται μεγαλοπαράγοντας των media αλλά και γνωστός εφοπλιστής.
@Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου αρχίζει ο νέος κύκλος του Fatus Olus στον Αlpha με παρουσιαστή τον Σωτήρη Καλυβάτση. Στο κανάλι έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στη προώθηση του παιχνιδιού αφού πιστεύουν πολύ τόσο στο κόνσεπτ του όσο και στον νέο παρουσιαστή του. Μάλιστα ο κ.Καλυβάτσης συζητάει με το κανάλι της Κάντζας για την παρουσίαση κι άλλων κόνσεπτ στη πορείας της σεζόν όπως μια πρωτότυπης σατιρικής εκπομπής
@Ο Άρης Τόλιος επέστρεψε στον «Αθήνα 9,84» και μαζί με τη Νόνη Καραγιάννη τους ακούμε 9-10 κάθε πρωϊ.
@Αντώνης Κοκκορίκος και Κώστας Μαρδάς τώρα και στην ESPRESSO. O πρώτος είναι και στον FLASH και ο δεύτερος στην ΣΦΗΝΑ που ανήκουν στο συγκρότημα Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη.
@Φούντωσαν οι φήμες για συγχώνευση της ΝΕΤ με την ΕΤ-1 και αυτόνομη λειτουργία της ΕΤ-3. Θα μειωθούν έτσι τα λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ. Επίσης αλλαγές στο κανάλι της Βουλής ετοιμάζει ο νέος πρόεδρός της κ. Πετσάλνικος. Ήδη ζήτησε αναλυτική ενημέρωση και κοστολόγια.
@Η πρώτη μουσική ψηφοφορία στον κυρικάτικο τύπο ξεκίνησε από το περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ που κυκλοφορεί ένθετο με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Καθημερινό lifestyle έντυπο, στα πρότυπα της ESPRESSO λέγεται ότι ετοιμάζει ο Θέμος Αναστασιάδης, ενώ στην ίδια αγορά θέλει να μπεί και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.
@ ΠΙΘΑΝΟΝ να γελάσετε όπως εγώ, όταν το διάβασα στην Καθημερινή: Κλήση πήρε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο δεν γλίτωσε από τον ζήλο των τροχονόμων που είχαν ξεχυθεί και πάλι με στόχο τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας. Ποιος στάθμευε το όχημά του, πάνω στο πεζοδρόμιο στην Οδό Αμερικής, μόλις λίγα μέτρα μπροστά από την είσοδό του συμβουλίου; Μα, κάποιος που βαριόταν να περπατήσει!
@3 επιτροπές, που δημιουργήθηκαν από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γκιουλέκα, καταργεί η σημερινή κυβέρνηση, με απόφαση της γενικής γραμματέως επικοινωνίας, κας Μαργαρίτας Παπαδά. Ο λόγος για τις επιτροπές «Θέματα ΜΜΕ και επικοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα», «Παιδεία για τα ΜΜΕ» και «Απόδημος ελληνισμός και ΜΜΕ». Θεωρώ ότι σειρά θα πάρουν οι εναπομείνασες επιτροπές «Γατιά και ΜΜΕ», «ΜΜΕ και νέοι γονείς», «Κυνηγεσία και ΜΜΕ», όπως και η επιτροπή «Μπαγλαμάδες και ΜΜΕ»…
@Ενημερωτική ημερίδα για τον τομέα της Εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύονται από το πρόγραμμα Media με τίτλο «Media Training Day» διοργανώνει το Media Desk Hellas την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, στο κτήριο της ΓΓΕ-ΓΓΕ.Το Media 2007 στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ευρωπαϊκή διάσταση, με στόχο την προσαρμογή των επαγγελματιών και την εκπαίδευση των νέων στην πραγματικότητα της διεθνούς οπτικοακουστικής αγοράς και ιδιαίτερα τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.
@Περισσότερη τηλεόραση μέσω ίντερνετ προβλέπουν οι αναλυτές της Ernst & Young, καθώς οι τηλεθεατές εξοικειώνονται ολοένα και περισσότερο με τις υπηρεσίες που συνδυάζουν τα δύο αυτά μέσα. Οι εν λόγω υπηρεσίες προσφέρονται μέσω μίνι διαδικτυακών εφαρμογών παροχής περιεχομένου (widgets), οι οποίεςτοποθετούνται στην τηλεοπτικές οθόνες, και προσφέρουν προϊόντα και διαφημιστικό υλικό σχετικό με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αν και μέχρι στιγμής, οι συσκευές που συνδυάζουν τηλεόραση και ίντερνετ δεν ξεπερνούν τις 500.000 στις Η.Π.Α. αναμένεται μέχρι το 2013 να φτάσουν περί τα 6 εκ.
@Σε «ιστορικά υψηλά» έφτασε η τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων του Mega, το οποίο, όπως ανακοίνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, βάσει των στοιχείων της AGB Nielsen Media Research, κατέκτησε την κορυφαία θέση της λίστας τηλεθέασης και τον Οκτώβριο, με διαφορά 9,3 ποσοστιαίων μονάδων, από το δεύτερο. Συγκεκριμένα η τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega έφτασε στο 26,1% (Δευτέρα - Κυριακή), με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter να έρχεται στη δεύτερη θέση με 16,8%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…