Ο κρατικός γίγαντας...και οι τριγμοί στην ιδιωτική TV

ΧΡΥΣΗ..κότα θυμίζει η κρατική ραδιοτηλεόραση που για εμάς μπορει όντως να παράγει έργο αλλά οι ζημιές, οι παχυλές αμοιβές και το χαράτσι στους καταναλωτές δεν αλλάζουν την αλγεινή εικόνα του φορέα που οφείλει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Γιατί εκτός απο την...κατάληψων συχνοτήτων σε περιοχές που βλέπεται και ακούγεται η ΕΡΤ 3 και 4 φορές είναι αστεία όταν δεν καλύπτεται επαρκώς το Αιγαίο και όχι μόνο. Αλήθεια μπορούμε να μάθουμε πόσο ρεύμα καταναλώνουν οι πομποί της ΕΡΤ σε ένα μήνα μόνο; Και τι έγινε με την παραλαβή νέων για τη ψηφιακή τηλεόραση;
@Την περίοδο 2003-04, που ανήκει επί της ουσίας στον Άγγελο Στάγκο, ο κύκλος εργασιών της ΕΡΤ ανήλθε σε 254 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 215 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος), οι ζημίες σε 29 εκατ. ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημίες σε 119 εκατ. ευρώ. Την περίοδο 2004-05, με τον Χρ. Παναγόπουλο στη θέση πλέον του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου, ο κύκλος εργασιών αυξάνεται σε 263 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 222 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος), οι ζημίες υποχωρούν ελαφρώς σε 28 εκατ. ευρώ και οι συσσωρευμένες μειώνονται κατά 10 εκατ. ευρώ, σε 109 εκατ. ευρώ. Tα στοιχεία είναι απο το 'το Παρόν'.
@Κυκλοφορεί από τις 13 Νοεμβρίου το δωρεάν περιοδικό «Vice» από την εκδοτική ομάδα της «Lifo». Η εφημερίδα υποστηρίειπως δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβασή της με τον Δήμο Αθηναίων το 2010, διότι θεωρεί καταχρηστική την απαίτησή του να δημοσιεύει δωρεάν κάθε μήνα ένα τετρασέλιδο για τις δραστηριότητες του Αθήνα 9,84.
@Μάχη για τη δεύτερη θέση τηλεθέασης δίνουν ο ΑΝΤ1 και ο Alpha, αν και το κανάλι της Κάντζας, παρά την αύξηση μεριδίων στη ζώνη prime time ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, δεν φαίνεται να κερδίζει σε άλλες ζώνες. Η κατακόρυφη πτώση της πρωινής ζώνης είναι φανερό πως έχει επιπτώσεις στη θεαματικότητα για το σύνολο του κοινού. Αξιοσημείωτη είναι η πτώση τηλεθέασης για το Star, που με 8,9% έχει πέσει κάτω από τη ΝΕΤ.
@Συζητήσεις στον ΔΟΛ για την αγορά των ΒΗΜΑ FM/City και Arrena. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Ρέστη φέρεται να έχει θέσει το ζήτημα της απόκτησης όχι απλώς του μάνατζμεντ των δύο σταθμών, αλλά και του συνόλου των μετοχών, υπολογίζοντας την αξία τους περίπου στα 8 εκατ. ευρώ. Η συζήτηση είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και προέχει η έναρξη από αύριο του νέου προγράμματος του ΒΗΜΑ FM/ City.
@Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Channel Nine Θεσσαλονίκης. Η Έλντα Παυλογιαννοπούλου εξελέγη στη θέση του Γιώργου Σουβατζή, «υπό την αίρεση της εγκρίσεως αντικαταστάσεως αυτής από την αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων (τακτική ή έκτακτη)». Μετά την αντικατάσταση αυτή η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, του οποίου η θητεία λήγει στις 26.1.2014, έχει ως εξής: πρόεδρος ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αντιπρόεδρος ο Gerhard Zeiler.
@Τριγμούς στο εσωτερικό του Ομίλου ΑΝΤ1 προκαλούν οι μέθοδοι που ακολουθούνται στην υλοποίηση του άτυπου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Όπως ήδη έχει καταγγελθεί, από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, έχουν εξαναγκαστεί σε αποχώρηση 10 δημοσιογράφοι σε σύνολο 30, δηλαδή το 1/3 του δημοσιογραφικού δυναμικού. Οι εκκλήσεις των δημοσιογράφων στην Ένωση Συντακτών δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρότι μέλος του διοικητικού συμβουλίου εργάζεται στον όμιλο. Μεγάλη εντύπωση για τα όσα γίνονται στο Μαρούσι προκάλεσε η επιστολή της δημοσιογράφου Κ. Γαλανοπούλου. Αυτό αναφέρουν και οι Τυπολογίες...
@Αλλαγή σελίδας επειχειρεί ο νέος Ελεύθερος Τύπος με το νέο φύλλο, ύστερα από την τηλεοπτική διαφήμιση, διατήρησε την κυκλοφορία του παλιού «Ελεύθερου Τύπου», στο οποίο επέστρεψαν οι παλιοί του αναγνώστες που διάβαζαν «Αδέσμευτο» και «Απογευματινή» ή δεν αγόραζαν εφημερίδα. Το νέο φύλλο αφιερώνει πολλές σελίδες στο πολιτικό ρεπορτάζ ελπίζοντας ότι θα διατηρήσει το κοινό του που παραμένει ρευστό, ενώ μηδένισε πάλι το κοντέρ της εκδοτικής του ιστορίας αρχίζοντας την έκδοσή του με αριθμό φύλλου 1.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…