Απολύσεις, ψηφιακή και μετρήσεις στα media

@Μια σειρά από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ έχει ήδη έτοιμα η Digea, η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας για τη διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων, με τα οποία θα αρχίσει την ενημέρωση του κοινού για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. Πρόκειται για χιουμοριστικά βιντεάκια και ραδιοφωνικά τρέιλερ, που θα μεταδίδονται, ίσως και από τις 20 ή 25 Νοεμβρίου, απ' όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με απλά διευκρινιστικά μηνύματα σχετικά με τη νέα τεχνολογία.
@Σε «θρίλερ» εκτυλίχθηκαν τα ποσοστά της τηλεθέασης που «έκαναν» οι μεσημεριανές εκπομπές την Παρασκευή 13/11. To«Πολύ Μπλα Μπλά» ήταν εκείνο που ήρθε πρώτο με 12,65%. Ακολούθησε με ελάχιστη διαφορά της τάξεως του 0,24% η εκπομπή Super Star, ενώ το «Κους κους», σημείωσε 12,35%.Στις απογευματινές εκπομπές, η Τατιάνα Στεφανίδου σημείωσε 24,3%, η Βάσια Λόη 10,6%, το «Fatus Olus» 9,7%, τo«Δέστε τους» 9,22%, οι «Ράδιο Αρβύλα» 9,05% και ο Φώτης με τη Μαρία 6,58%
@Δέκα άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους εντελώς απρόσμενα και αδικαιολόγητα στο κανάλι των δυτικών προαστίων. Τρείς δημοσιογράφοι και επτά τεχνικοί. Με την απόλυση αυτών των εργαζομένων θα βγεί το κανάλι απο την οικονομική κρίση? Αντί να πάψουν τα διευθυντικά στελέχη να δίνουν θέσεις αρχισυντακτών και παρουσιαστριών στις γκομενίτσες τους προτίμησαν να απολύσουν 10 ανθρώπους.
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_15.html
@Εν μια νυκτί, με συνοπτικές διαδικασίες και με μια υποκριτική "συγγνώμη", η διοίκηση του σταθμού City 99,5 απέλυσεστις 13 Νοεμβρίου 3 εργαζόμενους (συν μία ακόμη απόλυση, που μάλλον ανεκλήθη). Η δικαιολογία, ο σταθμός αλλάζει προφίλ, γίνεται "ραδιοφωνικό πόρταλ" (sic) και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ρεπόρτερ...
@Πρώτος με διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο Ρυθμό ο Σκάι . Σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ , το τρίμηνο 17.8-8.11.2009 ο Σκάι είναι στην πρώτη θέση με 12% (11,3% το αντίστοιχο περσινό διάστημα) και δεύτερος ο Ρυθμός με 8,9%. Στην τρίτη θέση ο NovaΣπορ FM με 7,8% και ακολουθεί ο Λάμψη με 7,2% και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ πέμπτη με 7,1% Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, ο Kiss FM με 6,7%, ο DJ με 6,6%, ο Derti 6,2%,ο Μελωδία με 6% και με 5,8% μοιράζονται τη δέκατη θέση o RED και ο Δίεση.
@Στο πλαίσιο της υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Ακούει κανείς; Σχολική εφημερίδα» η δημοσιογράφος εφημερίδας της Καλαμάτας, Γιούλα Σαρδέλη επισκέφθηκε το 6ο Λύκειο Καλαμάτας και μίλησε με τους μαθητές της Β’ Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς Εμμανουήλ Κοκολάκη, κοινωνιολόγο και Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, φιλόλογο - βιβλιοθηκονόμο. Στη Καλαμάτα διεξάγεται με επιτυχία εξάλλου και ραδιοφωνικό σεμινάριο απο τη ΝΕΛΕ Μεσσηνίας με την συμβολή της τοπικής ΕΡΑ.
@Καταγραφή των οργανισμών του Δημοσίου που χρωστάνε χρήματα σε διαφημιστικές εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν καμπάνιες προβολής κάνει η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών. Η ΕΔΕΕ ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Ένα άλλο θέμα που αναμένεται επίσης να συζητηθεί είναι το αίτημα να μη μειωθούν τα κονδύλια για την κρατική διαφήμιση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…