Αλλαγές στον ΔΟΛ και δυσκολίεςστο Περιφερειακό Τύπο

@ΑΛΛΑΓΕΣ με νέα ονόματα ετοιμάζονται στον ΔΟΛ για την επόμενη ημέρα στη Μιχαλακοπούλου. Αναφορά έγινε και από το «Παρόν της Κυριακής», εξηγώντας ότι ο Σταύρος Ψυχάρης κάνει συσκέψεις… Ωστόσο, διαχέεται ότι το σχήμα που προορίζουν να διαδεχθεί την σημερινή κατάσταση στον ΔΟΛ, επικεντρώνεται σε δύο άτομα: Τον Σταύρο Ψυχάρη να αναλαμβάνει την θέση του Χρήστου Λαμπράκη και ο Γιάννης Πρετεντέρης την θέση του Σταύρου Ψυχάρη
@Σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα οικονομικά, τις προσλήψεις, τις αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών, για το κόστος τους κ.λπ., γενικά για την όλη διαχείριση στην κρατική τηλεόραση. Η πρωτοβουλία ξεκινά από τον ΛΑΟΣ, και ήδη τη σχετική πρόταση συντάσσει ο βουλευτής του Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάρα πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία. Ως προς το πόσο πίσω θα πάει ο έλεγχος, η απάντηση είναι όσο πίσω υπάρχουν στοιχεία.
@Και επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ τα πέντε νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Π. Γερουλάνος. Πιο αναλυτικά στις 30 Νοεμβρίου 2009 οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έκαναν δεκτές τις παραιτήσεις των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ και διόρισαν τα νέα μέλη, έχοντας και την από 26.11.2009 θετική γνώμη του ΕΣΡ. Έτσι, τακτικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών και για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους, ορίζονται οι Ιωάννης Καλημέρης ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, Γιώργος- Ανδρέας Ζάννος, δικηγόρος και ειδικός σύμβουλος του Π. Γερουλάνου, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, Γιώργος Ελενόπουλος, δημοσιογράφος, ως εκπρόσωπος του μετόχου, Ηλίας Μοσχονάς, σύμβουλος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, ως εκπρόσωπος του μετόχου, και Στέλιος Στεφάνου, οικονομολόγος, ως εκπρόσωπος του μετόχου.
@Αλλαγή τακτικής του «Βήματος» στη διανομή ταινιών. Η εφημερίδα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποφάσισε να καταργήσει τη διανομή ταινιών στην κυριακάτικη έκδοση από τον Ιανουάριο και να αποσυρθεί από αυτόν τον στίβο του ανταγωνισμού. Το «Βήμα» θα διαθέτει άλλου είδους προσφορές, όπως βιβλία ή CD, όχι όμως και ταινίες, όπως κάνει εδώ και καιρό η «Καθημερινή», η οποία προσφέρει μόνο ντοκιμαντέρ σε μορφή DVD.
@Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων, που ετοιμάζουν επαφές με τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας εν όψει της υποχρεωτικής κατάθεσης των προϋποθέσεων για τις κρατικές δημοσιεύσεις. Η ημερομηνία λήξης είναι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η 31η Ιανουαρίου, αλλά ήδη πολλοί εκδότες βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου. Το πάγωμα της δημοσίευσης πάσης φύσεως κρατικών ανακοινώσεων και διαφημίσεων, σύμφωνα με τους εκδότες, έχει δημιουργήσει φαινόμενα κραχ στον περιφερειακό Τύπο. Δύο εφημερίδες έκλεισαν ήδη, η «Ημέρα» στην Πάτρα και η «Σημαία» Καλαμάτας, ενώ σε άλλες εφημερίδες δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία συνολικά στον περιφερειακό Τύπο απασχολούνται 1.100 συντάκτες.
@Σε αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης είναι η Formula 1. Ο ΑΝΤ1, προχώρησε στην απόφαση να μην κρατήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα που είχε αποκτήσει για τρία χρόνια (κόστιζαν 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ ο ALPHA τα είχε αποκτήσει πριν τον ΑΝΤ1 στα 2,5 εκατ. ευρώ) και παραχωρεί τα επόμενα δύο. Το οικονομικό κόστος ήταν δυσανάλογο των εσόδων τα οποία δεν καλύπτονταν με αποτέλεσμα το κανάλι του Αμαρουσίου να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η οποία έχει ξαφνιάσει αρκετά.
@Με ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΕΜΑΡ/FOCUS για το Νομό Αττικής. Μεγάλη πτώση που ξεπερνά τη 1,5 μονάδα για τον ΣΚΑΙ που παραμένει όμως πρώτος σε ακροαματικότητα. Παραμένοντας στον τομέα των ειδησεογραφικών ραδιοφώνων βλέπουμε ότι ο ΘΕΜΑ 98.9 κάνει νέα είσοδο με 3,9%, χωρίς όμως να ανεβάζει ουσιαστικά τα ποσοστά του προκάτοχού του ALPHA 98.9. Στους ξένους μουσικούς σταθμούς παρατηρούμε ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις. Ο KISS ξεπερνά τις 7 μονάδες και είναι ο αδιαμφισβήτητος πρώτος στην κατηγορία του.
@Ταυτόχρονα ο ATHENS RADIO DJ πέφτει εντυπωσιακά κατά 1,2 μονάδες, ενώ την παράσταση κλέβει ο "μικρός" HOT FM στους 104.6 (μέχρι πρότεινος ATHENS SHOCK RADIO) που ξεκινώντας από χαμηλά έχει καταφέρει να φτάσει τις 4,1 μονάδες παίζοντας καλή μουσική χωρίς διαφημήσεις. Στο Ελληνικό ρεπερτόριο ο Ρυθμός παραμένει ψηλά παρά τις απώλειες, ενώ ακολουθούν o ΛΑΜΨΗ και ο... DERTI. Την ίδια στιγμή ο άλλοτε κραταιός ΜΕΛΩΔΙΑ χάνει 1 μονάδα καταλήγοντας πίσω από τον ΔΙΕΣΗ 101.3 που θεωρείται ευθέως ανταγωνιστικός.
@Ωραίο το concept του Μεγάλου καναλιού για τα 20χρονα του όπου είδαμε τα καλύτερα δίδυμα και μετά ακολούθησε προβολή επεισοδείου στο '4' όπου μετά εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι ο Παπακαλιάτης παρουσίασε σκηνή με επεισόδειο στα Αγγλικά με ανάλογους διαλόγους και τους ήρωες της σειράς σε ξένη γλώσσα. Φυσικά οι πιο ξεγυρισμένες και άσχετες ατάκες είναι εκείνες που ερμηνεύει ο Πάνος Μουζουράκης. Μάλλον δεν έχει τη στόφα του ηθοποιού κατά την ταπεινή αποψή μας...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…