Μπροστά στην ενημέρωση τα blogs απο την TV..

@ ΜΟΝΟ με παχιά λόγια τιμήθηκε η επέτειος μνήμης του Αλέξη. Ελάχιστες οι ζωντανές συνδέσεις και αυτές στα δελτία ειδήσεων με πλήρης απάθεια. Αυτή είναι η αλήθεια για τα τηλεοπτικά κανάλια - καμάρια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η ΝΕΤ έδειξε το πιο πλήρες ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής και έχει καλή πληροφόρηση ενώτα ιδιαωτικά κανάλια "αγρόν αγόραζαν". Δημοσιογράφος της εφημερίδας ΑΥΓΗ έχει τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα blogs με πρώτο - και καλύτερο - το Troktiko- έχουν συνεχή ροή ειδήσεων και φωτογραφιών απ΄όλη την Ελλάδα , όπου συμβαίνουν επεισόδια. Παράλληλα έδωσανπληροφορίες για την διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού - Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ από τα δακρυγόνα ενώ ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο portal zougla.gr δημοσιεύει την πληροφορία ότι τα δύο παιδιά του υφυπουργού Νιώτη συνελήφθησαν μέσα στα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι όπου έκανε επιδρομή η αστυνομία...
@Η Ελλάδα ήταν η ευρωπαϊκή χώρα όπου καταβλήθηκαν τα μεγαλύτερα «κατά κεφαλήν» χρηματικά ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens για τις ανάγκες των «διακριτικών πληρωμών» -και παράνομων φυσικά. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Tάσου Tέλλογλου «Το Δίκτυο, φάκελος Siemens» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «ΣΚΑΪ βιβλίο» ύστερα από μακρές συζητήσεις με τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» στη Γερμανία.
@Μετά από πολλές αναβολές τη περσινή σεζόν ορίστηκε επιτέλους η ημερομηνία όπου θα γίνουν τα τηλεοπτικά βραβεία Πρόσωπα που διοργανώνει το Tv Έθνος. Στις 18 Ιανουαρίου λοιπόν οι εκπομπές και τα σίριαλ της περσινής σεζόν 2008-2009 θα βραβευτούν μέσα από τη Κρατική τηλεόραση.
@'Ηχησαν «καμπανάκια» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ξεκάθαρα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λ. Κανέλλος και Α. Συρίγος, παραδέχτηκαν ότι η χώρα μας δεν θα είναι έτοιμη να δώσει άδειες το 2012, όπως προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία, αλλά πιθανότατα ούτε το 2015.
@O Γιώργος Ελενόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ζήτησε χθες από τη διοίκηση καταλόγους του 2009 με όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, αορίστου χρόνου και συμβασιούχους, και τις αμοιβές τους. Κίνηση που δείχνει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Π. Γερουλάνο, όμως ελλιπής. Τι δεν ζήτησε; (α) πόσα χρόνια εργάζεται ο κάθε συμβασιούχος στην ΕΡΤ και με πόσες διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις (β) αντίστοιχες λίστες από το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία, το Αγροτικό κανάλι, τη Βουλή, ώστε να εντοπισθούν οι διπλοθεσίες στο Δημόσιο.
@Πωλείται Ζωή ονομάζεται η επόμενη δουλειά του Γιώργου Αυγερόπουλου και της ομάδας του που θα προβληθεί από τη ΝΕΤ στις 16 Δεκεμβρίου στις 22.00. Πολύ καλή δουλειά και για τους' Πρωταγωνιστές' που ενδοσκόπησαν στα ενδότερα της κοινωνικής βίας απο τα παιδιά άλλων εποχών που συμμετέχουν σε επεισόδεια και θεωρούνται κατώτερης τάξης. Μόνο που στις συλλήψεις στο Κερατσίνι αν διαβάσατε μετείχε και ο γιος του Α Αντιπροέδρου της Βουλής. Η βία δεν είναι ταξική αλλά η νέα γενιά έχει άλλους στόχους και οράματα μάλλον...
@Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον ο χώρος του ενημερωτικού ραδιοφώνου, με τις επιχειρήσεις του τομέα να εξορθολογίζουν τη λειτουργία τους σε όλα τα επίπεδα και να επενδύουν σχεδόν συνολικά στη ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματός τους, αναζητώντας τη «χρυσή τομή», σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό -λόγω της ύπαρξης και του Διαδικτύου- περιβάλλον.Ενδεικτικό της εικόνας που υπάρχει στα ερτζιανά είναι ότι σε μια αγορά ύψους 16,8 εκατ. ευρώ -στο ποσό αυτό ανήλθαν συνολικά τα έσοδα των έξι ιδιωτικών ραδιοσταθμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα (ANT1, ΒΗΜΑ, ΘΕΜΑ, FLASH, REAL και ΣΚΑΪ) το 2008- οι ζημίες συνολικά ξεπέρασαν τα 17,8 εκατ. ευρώ, με μόνο δύο σταθμούς (τον ΣΚΑΪ και το REAL) να εμφανίζουν οριακή κερδοφορία.

@Στον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών στρέφει τις προσπάθειές της η UNICEF με τον μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης που οργανώνεται σήμερα, Δευτέρα, σε συνεργασία με την ΕΤ1 και τη συμμετοχή δεκάδων ιδιωτικών σταθμών της χώρας και του ΡΙΚ της Κύπρου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…