Εκλογές στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών με ελπίδες...

@Η κρίση και ο προβληματισμός για τον Ελληνικό Κινηματογράφο έφερε μεγάλη συσπείρωση των μελών του ιστορικού σωματείου κατά την διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 28 Μαρτίου. Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδας, σκηνοθέτες νεότεροι και παλαιότεροι, επίτιμα ιστορικά μέλη, και νέοι με την αγωνία της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο έδωσαν το παρόν τους σε μια συνάντηση δημοκρατικής ευαισθησίας που η προσέλευσή τους υπήρξε η μαζικότερη από καταβολής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
@Aξίζει να αναφέρουμε οτι μεταξύ των μελών που ψήφισαν στις εκλογές της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ήσαν: Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Ζαχαρίας, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Γιάννης Δαλιανίδης, Μιχάλης Κακογιάννης, Ροβήρος Μανθούλης, Τάσος Ψαρράς, Δήμος Θέος, Θανάσης Ρετζής, Κώστας Κουτσομύτης, Κώστας Βρεττάκος, Γιάννης Σμαραγδής, Νίκος Κανάκης, Νίκος Ζαπατίνας, Περικλής Χούρσογλου, Νίκος Αλευράς, Μάνος Ευστρατιάδης, Σταύρος Κωστανταράκος, Δημήτρης Σπύρου, Μανούσος Μανουσάκης, Στρατούλα Θεοδωράτου, Σάκης Μανιάτης, Στάθης Βαλούκος, Πωλ Σκλάβος, Θόδωρος Αδαμόπουλος, Παύλος Φιλίππου, Σπύρος Ταραβήρας, Κώστας Ζυρίνης, Άννα Μπαλαμπάνη, Σταύρος Τσακίρης, Απόστολος Κρυωνάς, Κώστας Βάκκας , Γιώργος Σιούλας, Νίκος Σταθογιαννόπουλος, Κώστας Αυγέρης, Κώστας Κιμούλης. Γκαίι Αγγελή, Νώντας Σαρλής, Λευτέρης Χαρωνίτης, Άννέτα Παπαθανασίου, Κώστας Αρζόγλου, Ανδριανός Γεωργαντάς, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Ρεμούνδος , Λένα Γρηγορίου, Λένα Βουδούρη, Κωστούλα Τομαδάκη, Γιάννης Βαμβακάς, Παπαθανασίου, Βοβούλα Σκούρα, Εύη Καραμπάτσου, Άρης Φατούρος, Ισαβέλα Μαυράκη, Σούλα Δρακοπούλου, Ηλίας Ιωσηφίδης, Κλεώνη Φλέσσα, Βασίλης Κεσίσογλου, Σάββας Καρύδας, Νίκος Ζερβός, Σταύρος Ιωάννου, Θανάσης Σαράντος, Σωτήρης Σπαθάρης, Βασίλης Λουλές και πολλοί άλλοι.
@Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής και η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ» για πέμπτη συνεχή φορά, κέρδισε την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας 7 έδρες. Η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ» κατέλαβε τις υπόλοιπες 2 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι εκλογές ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα όργανα της διοίκησης, όπως η συνεχής εκπροσώπηση των μελών μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημιουργών του Οπτικοακουστικού F.E.R.A., στη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων του οπτικοακουστικού Μ.Ε.Ι., εκπροσώπηση για την Πειθαρχική Επιτροπή και την Ελεγκτική Επιτροπή.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Α. η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»: 7 έδρες
1. ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής ψηφοδελτίου
Κατά σειρά ψήφων:
2. ΝΙΚΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ
3. ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ
4. ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ
5. ΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
6. ΒΙΚΥ ΠΕΖΙΡΗ
7. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ
Β. η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»: 2 έδρες
1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ , επικεφαλής ψηφοδελτίου
2. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ
Αναπληρωματικοί του Διοικητικού Συμβουλίου:
ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ για την «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ για την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
Για την Ελεγκτική Επιτροπή -«ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»:
1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
Για την Πειθαρχική Επιτροπή -«ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»:
1. ΟΜΗΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ
2. ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
1. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ
Για την F.E.R.A. «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»:
1. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΤΑΣ
2. ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ
Για τη Μ.Ε.Ι. -«ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ»:
1. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα συνέλθουν τα εκλεγμένα μέλη ώστε να συγκροτήσουν την τελική μορφή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…