Εβδομάδα Παθών στην σάτυρα και..τη Σταύρωση της TV

@Σ’ ένα περιβάλλον κατάνυξης, την εβδομάδα των Παθών καταβάλλοντας μια εξομολογητική διάθρση περί εξαγνισμού και λύτρωσης των αμαρτιών οι Ράδιο Αρβύλα, επέμειναν στο θέμα του ιερού πολέμου απέναντι στον Μητροπολίτη Άνθιμο. Παρότι ενημέρωσαν ότι το περιεχόμενο της εκπομπής είναι επιμορφωτικό παρά σατιρικό και επιβάλλεται να μυηθούν οι νέοι, προέβησαν μια αναφορά σε περιοδικά και ντοκιμαντέρ που προκάλεσαν με το σατιρικό τους περιεχόμενο την οικονομία, τις θρησκείες και τα μυστικά του Κόσμου. Το ερώτημα αν η σάτιρα έχει όρια, έχει τεθεί απεριόριστες φορές από την εποχή του Αριστοφάνη και οι απαντήσεις ποικίλουν και διχάζουν, αφού τα όρια ανάμεσα στη σάτιρα και την προσωπική εμπάθεια δεν είναι ποτέ διακριτά
@Στις 7 Απριλίου (Τετάρτη του Πάσχα), στις 4 το απόγευμα, το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσο και θα συζητήσει μαζί του το θέμα των συμβασιούχων και της νέας ΣΣΕ στην ΕΡΤ. Επίσης, η ΕΣΗΕΑ θα έχει συνάντηση και με την Ένωση Ιδιοκτητών για την ΣΣΕ στις εφημερίδες. Αύριο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον υπουργό εσωτερικών, κ. Ραγκούση.
@Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας παρανόμων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που εξέπεμπαν από τη περιοχή του Ποικίλου όρους Αττικής, πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.Πρόκειται για 6 τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα στους διαύλους VHF-4, S-11, S-12, S-15, S-17, S-40. Το πρόγραμμα των σταθμών περιλάμβανε διαφημίσεις τηλεφωνικών γραμμών ερωτικού περιεχομένου, καθώς και άσεμνο οπτικό περιεχόμενο κατά τις βραδινές και νυκτερινές κυρίως ώρες. Επίσης, εντοπίσθηκε ένας ραδιοφωνικός σταθμός χωρίς διακριτικό τίτλο, ο οποίος εξέπεμπε παράνομα στη συχνότητα 108,00MHz.
@Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δ. Σ. της ΕΣHΕΑ για το αν πρέπει ή όχι να γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι. Τα μισά μέλη δήλωσαν πως πρέπει να γίνουν, άλλοι πως όχι και οι υπόλοιποι ήταν αδιάφοροι με το "ναι" ή "όχι".
@Μετά τον Γιώργο Γεωργίου που συμφώνησε με το «Τηλε-Άστυ» και θα κάνει εκπομπές στην διάρκεια του Μουντιάλ με τα ανάλογα σχόλια για την διοργάνωση και την πορεία εκεί της Εθνικής μας, με το εν λόγω κανάλι συμφώνησε και ο Νίκος Αλέφαντος να είναι guest καλεσμένος σε κάποιες απογευματινές εκπομπές του «Τηλε-Άστυ». Και ο «Αλε» θα μιλάει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, για Μουντιάλ.
@Μετά την προβολή τρισδιάστατων ταινιών στους κινηματογράφους (βλέπε «Αvatar») έρχεται και η τρισδιάστατη τηλεόραση. Aν και μέχρι στιγμής βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, ενώ είναι ελάχιστα τα προγράμματα που μεταδίδονται τρισδιάστατα. Οι πρώτοι τρισδιάστατοι τηλεοπτικοί δέκτες αναμένονται στην Ελλάδα πριν από το τέλος της άνοιξης από τις εταιρείες Τoshiba, LG, Samsung, Sony και την Ρanasonic.
@Απίστευτα νούμερα εξακολουθούν να σημειώνουν τα σήριαλ που προβάλει το Mega πριν από το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Για παράδειγμα, χθες η «Ζωή της άλλης» σημείωσε 60,9% και τα «Μυστικά της εδέμ» που ακολούθησαν 52,3%. Αυτό σημαίνει ότι στο δίωρο 6.00 με 8.00 το Megaέχει μέσο όρο πάνω από 55%, που αντιστοιχεί σε περίπου 1.600.000 τηλεθεατές. Πάνω από τους μισούς που έχουν εκείνη την ώρα ανοιχτούς τους δέκτες, είναι συντονισμένοι στο Mega.
@Τη Μεγάλη Πέμπτη η αγωνία κορυφώνεται στο Uefa Europa League, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης. Στο γήπεδο όπου θριάμβευσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το 2004, στο Ντα Λουζ, δύο από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ευρώπης, η Μπενφίκα και η Λίβερπουλ, δίνουν την πρώτη από τις δύο μάχες τους για το εισιτήριο της 4άδας, ζωντανά από τον ΑΝΤ1 στις 22.00.
@Κινητικότητα υπάρχει γύρω από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι του Αμαρουσίου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον άνκορμαν του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων Γιάννη Παπαδόπουλο, καθώς ο σταθμός του έχει ζητήσει περικοπή του μισθού του στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης…
@Το ό,τι η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα παίξει στο ''Λάκη το γλυκούλη'' σας το είχαμε πει και μάλιστα θα μπει στο επεισόδιο της 15ης Απριλίου. Τώρα έχουμε και φωτό από τα γυρίσματα που έκανε η ηθοποιός μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά, στην οποία θα υποδυθεί τη Φαίδρα, μια δυναμική δικηγόρο που θα σταθεί στο πλευρό της Μελίνας και του Λάκη στο δικαστήριο.
Η σειρά πάντως δεν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο Μεγάλο κανάλι οπότε θα περιμένουμε σύντομα το τελευταίο επεισόδιο...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…