Οι Πρωταγωνιστές της σοβαρής ελληνικής TV..

@Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ομολογουμένως και καλές στιγμές στην Ελληνική TV με σοβαρές εκπομπές και νόημα που πηγάζει απο το συνολικό αποτέλεσμα των εκπομπών. Οπως η Ελληνική ομογένεια που ευτυχώς καταγράφεται απο την κρατική ΕΡΤ αλλά και την συμβολή των Ενόπλεων δυνάμεων ακόμα και εθελοντικών οργανισμών στο εξωτερικό και την Ευρώπη. Διότι εκεί που χτυπά η καρδιά της χώρας είναι όπου υπάρχει άνθρωπος και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.
@Απο την άλλη ήταν αληθινή και χωρίς στημένα η εκπομπή 'Πρωταγωνιστές' του Στ. Θεοδωράκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που ξεδίπλωσε πτυχές της ζωής του και εξομογήθηκε για το μέλλον της Ελλαδικής εκκλησίας. Μας άρεσε εκείνο που ανέφερε για τους κληρικούς ότι 'Εμείς είμαστε εκπρόσωποι των ανθρώπων στον Θεό και όχι εκπρόσωποί του..' αλλά και τις αλήθειες για την δράση της Εκκλησίας χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Αλλά πάνω απο όλα ότι αναγνωρίζει τα λάθη ορισμένων και τους χειρισμούς που όφειλαν να πράττουν...
Πληρώνομαι από το κράτος με το ποσό των 2.300 ευρώ το μήνα. Δεν μου φθάνουν ασφαλώς αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου, στη ζωή να απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που μπορώ» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους "Πρωταγωνιστές"..
@Κοινή συνάντηση της ΠΕΙΡΑΣ (Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ρ.Σ.) και της ΕΙΙΡΘ (Ένωσης Ρ.Σ. Θεσσαλονίκης) με την ΕΕΤΤ, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής στο Μαρούσι, όπου ο Πρόεδρος και οι Διευθυντές των κλάδων της δέχθηκαν εκπροσώπους των ΔΣ των δύο Ενώσεων. Η συζήτηση που έγινε σε θερμό κλίμα αφορούσε καίρια θέματα που απασχολούν τα ραδιόφωνα αλλά και τη ρυθμιστική αρχή, όπως κέντρα εκπομπής, συχνότητες, αδειοδοτήσεις κεραιοσυστημάτων, κλπ.
@Μένουμε στη Θεσσαλονίκη, με (άλλη) μια απορία: Υπάρχουν 22 ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι - σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, τον Ιούλιο του 2008 – έπρεπε να απομακρυνθούν από το «Πάρκο Κεραιών», στη θέση Κολοσύρτης του Χορτιάτη, αλλά εξακολουθούν – παράνομα - να εκπέμπουν από εκεί; Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν λόγο για «τραμπούκους και για γκάνγκστερ»;
@Πρώτο έκοψε το νήμα της AGB το Σάββατο το δίδυμο του MEGA, Αναγνωστάκης – Χασαπόπουλος με την εκπομπή του «MEGA Σαββατοκύριακο» να κάνει στο σύνολο 28,03% περίπου τηλεθέαση. Από την άλλη η εκπομπή της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» άγγιξε το 18,1%.
@Ενώ απομένουν λιγότεροι από τρεις μήνες για τη λήξη των συμβάσεων στην ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ επιχειρεί παρέμβαση στο παραπέντε, ώστε να έχει λόγο στη διαδικασία για την επιλογή των συμβασιούχων δημοσιογράφων από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Κι αυτό, χωρίς ακόμα να είναι γνωστός ο αριθμός των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ- ούτε κατά προσέγγιση. Άγνωστο είναι όμως ακόμη και το πόσοι τελικώς θα παραμείνουν- ανάλογα και με τις ανάγκες της ΕΡΤ.
@Το ποσόν των 48.444.462 ευρώ από το 2003 έως και το 2008 κατέβαλαν ως «ενοίκιο» οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας στο ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση των συχνοτήτων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πρόσθεση του ετήσιου κύκλου εργασιών των 7 ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (δηλαδή δεν περιλαμβάνεται ο 902 TV) σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων για τη μείωση του τέλους χρήσης συχνοτήτων ανάλογα με την προεκλογική περίοδο
@Ζήτω η ψηφιακή σύγχυση! Ο νόμος Ρουσόπουλου 3592/2007 (άρ. 16 παρ. 5) ορίζει ρητά πως πρέπει να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον διατιθέμενο στην ελληνική αγορά εξοπλισμό ψηφιακής τηλεόρασης. Η αγορά όμως έχει ήδη κατακλυστεί από διάφορους δέκτες (με σύστημα αποκωδικοποίησης MPEG4), σε ορισμένους εκ των οποίων η Digea τοποθετεί και το σήμα της σε μια άτυπη πιστοποίηση, την ίδια ώρα που το ΙΝΚΑ δηλώνει πως έχει ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου να απαγορεύσει την εισαγωγή δεκτών με σύστημα MPEG2 συμφωνα με το 'Παρόν'.
@Απίστευτες οι ατάκες στο 'Μίλα μου βρώμικα' που παραμένει αμφίβολο αν τελικά συνεχίσει να προβάλλεται απο την νέα τηλεοπτική περίοδο αλλά πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι σατυρίζει την showbiz με τον δικό της τρόπο αλλά και ενίοτε την πολιτική σκηνή του τόπου με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Οι απίστευτοι χαρακτήρες με τις ατάκες που μας βγάζουν απο τον καναπέ μας δείχονυν ότι κάποιες φορές προσεγγίζουν το νόημα. Αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά. Να δούμε αν θα μείνει καθώς σύντομα θα υπάρξουν αρκετές περικοπές απο ότι πληροφορούμεθα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…