Καλλικράτης και Οικονομία...αναστάσιμη στον Πασχαλινό Τύπο

@ΤΗΝ Ανάσταση...της Οικονομίας αναμένει η κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα του Πασχαλινού τύπου δεδομένου ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία πάντα. Αποκαλυπτικό είναι αρχικά το 'Βήμα' που αποτυπωνει τον "Χάρτη με τις εξωχώριες εταιρείες ακινήτων στην Αθήνα-Κλείνουν το σπίτι σε 1251 ιδιοκτήτες offshore-Φόρος τιμωρία με 15% κάθε χρόνο και σκληρός Απρίλιος για την οικονομία". Περίπου ίδιο το πρωτοσέλιδο στην 'Καθημερινή' που γράφει ότι "Επίτροποι για δαπάνες σε όλα τα υπουργεία-Θα ελέγχεται η τήρηση του Προυπολογισμού και η πρόοδος του Κυβερνητικού έργου" αμήν και πότε...
@Σειρά έχει η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που αναφέρει ότι "Νέα υπηρεσία με ελεγκτές που θα παγιδεύουν επίορκους εφοριακούς και φορολογουμένους- Μυστική αστυνομία για φοροφυγάδες-Ακόμα και αμοιβή σε ιδιώτες που θα συνεργάζονται με τις Αρχές" παρακαλώ. Το 'Εθνος' ασχολείται με την διοικητική μεταρρύμιση όπου "Παζάρι και αλλαγές εως το παρά πέντε των τελικών αποφάσεων-Το σχέδιο Καλλικράτης και οι καραμπόλες στο νέο χάρτη της χώρας-Τι γίνεται με τα χρίσματα στους Δήμους αλλά και τις Περιφέρειες".
@Ανάλογο κλίμα για την οικονομία στον 'Ελεύθερο Τύπο' που εξηγεί ότι "Αρνητικές οι αξιολογήσεις της Κομισιόν για το πρόγραμμα σταθερότητας-Κλειδώνει τον Μαιο η προσφυγή στο ΔΝΤ-Νέα βόμβα Eurostat με 14,9% το έλλειμα του 2009". Να δούμε τι προσθέτει το 'Παρόν' που γράφει ότι "Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Rass- Γιώργο, χάσαμε στις Βρυξέλλες-Το 66,85 πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν πήρα αυτά που έπρεπε ενώ το 68,4% είναι αρνητικό για προσφυγή στο ΔΝΤ".
@Ακολουθεί η 'Βραδυνή' που συμπληρώνει ότι "Ολες οι νέες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό-Πότε συμφέρει να βγείτε στην σύνταξη και πως θα υπολογίσετε τις αποδοχές σας και τι θα γίνει με τα όρια ηλικίας'. Να αφουγκραστούμε τον 'Άδέσμευτο Τύπο' που υπογραμμίζει ότι "Με απόφαση-σοκ του Συμβουλίου Επικρατείας-Στον αέρα ο Καλλικράτης ενώ η Κυβέρνηση συνεχιζει το ράβε-ξήλωνε προσπαθώντας να αξιοποιήσει προεκλογικές παραγγελίες βουλευτών". Η 'Απογευματινή' βλέπει "Σε 3 φάσεις οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας-Μείωση των συντάξεων εως και 30%-Ανώτατο παφόν τα 2.890 ευρώ".
@Αποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα στη 'Real News' που υποστηρίζει ότι "Τελεσίγραφο στα πολιτικά κόμματα απο τους πολίτες-Τελευταία ευκαιρία-το 75% θεωρεί κοινωνικά άδικα τα μέτρα για την οικονομία και 72% εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πορεία της χώρας". Το 'Πρώτο Θέμα' γράφει ότι "Η Εφορία ανοίγει τους λογαριασμούς για φοροδιαφυγή-Η λίστα με τους γιατρούς του Κολωνακίου-Ονόματα και ειδκότητες γνωστών γιατρών". Καταλήγουμε με το Άρθρο' που τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Ναυάγησε το σχέδιο για άντληση φθηνου χρήματος-Τιτανικός ο δανεισμός-Τοκογλυφικά τα επιτόκια και έτοιμο το ΔΝΤ για δράση".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…