Το τέλος του Κοινωνικού Κράτους στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΕΜΦΑΣΗ στις περικοπές που διαρρέονται...με πληροφορίες απο 'βαθιά λαρύγγια' της Κυβέρνησης για τις αλλαγές που προετοιμάζονται στον ιδιωτικό τομέα και την αποδομηση του κοινωνικού κράτους καταγράφει σήμερα ο Κυριακάτικος Τύπος με πληθώρα άρθρων. Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' γράφει ότι " Μισθοί και απασχόληση με συζήτηση για λιτότητα παντού που ζητούν οι απεσταλμένοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ-Στο χειρουργείο ο ιδιωτικός τομέας-Πιέσεις για περικοπές αμοιβών και άρση του περιορισμού των απολύσεων". Το 'Βήμα' ασχολείται με το θεμα των ημερών γράφοντας "Επιχείρηση Βούδας και πως έφτασαν στον Επαναστατικό Αγώνα-Τα ντοκουμέντα της τρομοκρατίας-Τα παρατσούκλια όπως ο μικρος, ο Χοντρός και ο Βλάχος".
@Ακολουθεί η 'Καθημερινή' που υπερτονίζει ότι "Ανατροπές παντού φέρνει το ΔΝΤ-Ερχεται αύριο με σχέδιο μέτρων-Τηλεφωνικές επαφές Παπανδρέου ξανά με Στρόν -Καν για την νέα επιταγή μέτρων". Το 'Αρθρο' με μια ιστορική φωτογραφία έχει κύριο τίτλο "Μας έσυραν αλυσσοδεμένους στο ΔΝΤ-Επιβάλλεται να επικυρωθεί η προσφυγή απο την Ελληνική Βουλή" με ιστορικές αναφορές και στοιχεία για τα οικονομικά θέματα...
@Συνεχίζουμε με την 'Real News' που κάποτε ομιλούσε για κουρασμένους Πρωθυπουργούς τονίζοντας ότι "Ποιοί θα απολυθούν τους επόμενους μήνες- Διώχνουν 250.000 υπαλλήλους-Ερχεται πογκρόμ σε Δημόσιο και οργανισμούς-160.000 θέσεις εργασίες καταργούνται σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς". Το 'Πρώτο Θέμα' προσθέτει ότι "Πως η Κυβέρνηση του..κουρασμένου Καραμανλή κοιμόταν-Εγγραφο απο το 2005 στη Ν.Δ. για τον Μαζιώτη-Αποκαλύπτουμε την έκθεση που τον συνέδεε με την δολοφονία Αμανατίδη και τι έπεται στην συνέχεια".
@Να ασχολοηθούμε με τον 'Τύπο της Κυριακής' που συμπληρώνει ότι "Απευθείας διαπραγματεύσεις με το Διεθνές ταμείο που θα υπαγορεύσει μέτρα και Ανασχηματισμό- Μόνοι τελικά με το ΔΝΤ-Χωρις το Ευρωπαικό δίχτυ ασφαλείας Ερωτηματικό στο θέμα της ανθρώπινης βοήθειας". Ο 'Αδέσμευτος Τύπος' έχει κύριο θέμα της ότι "Τέλος στην διπλαθεσία δημοσίων υπαλλήλων-Το πρωί Δημόσιο και το βράδυ Μπος της νύχτας-Απίστευτα στοιχεία απο τους ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης".
@Η 'Απογευματινή' εξηγεί στο κύριο θέμα της "Καλλικράτης και την Τρίτη η δημοσιοποίηση στο Υπουργικό Συμβούλιο- Οι νέοι Δήμοι σε όλη την επικράτεια-Διαβουλεύσεις ως την ύστατη στιγμή με παρεμβάσεις βουλευτών". Τέλος η 'Βραδυνή' καταλήγει ότι "Τι φέρνει στη ζωή μας η προσφυγή στο μηχανισμό Ε.Ε. -ΔΝΤ, Μπαράζ απολύσεων στο Δημόσιο, Πόρτα εξόδου θα δούν 200.000 με 300.000 συμβασιούχοι".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…