Ψηφιακό μπάχαλο και άπλυτα στην φόρα των media

@Χωρίς την ΕΡΤ είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στο Λεκανοπέδιο Αττικής στις 18 Ιουνίου η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση μεταξύ των μελών της Digea και της διοίκησης της ΕΡΤ με αντικείμενο τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο επόμενο βήμα που επιχειρεί η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας, εν τη πλήρει απουσία του κράτους και της κυβέρνησης.
@Χάθηκαν 405 θέσεις εργασίας στους ομίλους των εισηγμένων εταιρειών ΜΜΕ το 2009! Ταυτόχρονα, οι μητρικές εταιρείες των εταιρειών media που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μείωσαν συνολικά το προσωπικό τους κατά 342 εργαζομένους. Το σύνολο των εργαζομένων στις μητρικές εταιρείες το 2009 έφτασε τα 4.811 άτομα από 5.153 το 2008. Σε επίπεδο ομίλων, το 2008 εργάζονταν 6.481 άτομα και το 2009 μειώθηκαν σε 6.076.
@Οι παρεμβάσεις του ΑΝΤ1 στο πρόγραμμά του μετά τον Φεβρουάριο δείχνουν να έχουν αντιστρέψει το κλίμα και να έχουν ανακόψει την πτώση θεαματικότητας του καναλιού.
Τα στοιχεία για τον περασμένο Μάρτιο, ειδικά στο κοινό από 15 έως 44 ετών, χρησιμοποιούνται από τον ΑΝΤ1 ως απόδειξη της επιτυχίας του και του πλήγματος που δέχθηκε το Mega, ειδικά στη ζώνη prime time. Ο ανταγωνισμός βέβαια είναι μαραθώνιος και όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα, αλλά είναι φανερό πως στο Mega επικρατεί ήδη έντονος προβληματισμός, κυρίως για τη ζώνη του prime time
@Την πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της TEAM (Champions League, Europa League) είχαν στοΝέο Φάληρο. Θεωρείται δεδομένο ότι το κανάλι θα διεκδικήσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα αθλητικά του προγράμματα.
@Με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο, αύριο Δευτέρα και ώρα 10:00 θα μεταδοθούν για 13η φορά τα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα 2009» μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ.Άνθρωποι της τηλεόρασης ετοιμάζονται να φορέσουν τα καλά τους και θα είναι όλοι εκεί, στο «Σινέ Κεραμεικός» για να χειροκροτήσουν αλλά και να χειροκροτηθούν.
«Τα βραβεία είναι μία ωραία διαδικασία που, αν τη βάζεις στο σωστό μέτρο και δεν τη βλέπεις με σοβαροφάνεια ή δεν την ψωνίζεις τότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον» δήλωσε στο «TV Έθνος» o Χρήστος Φερεντίνος.
@Τη «μέση οδό» φαίνεται να ακολουθούν οι διαπραγματεύσεις για το μετοχικό κεφάλαιο του «Πρώτου Θέματος», αφού το αρχικό ποσό των 35 εκατ. ευρώ που ζητούσε η πλευρά Μπόμπολα για το 70% φέρεται να ανέρχεται πλέον περί τα 24 εκατ. ευρώ με κάποιες «ευκολίες πληρωμής» βεβαίως (έμμεση καταβολή μέσω ανάληψης απόσβεσης δανείων κ.λπ).
@Πρώτο στην τηλεθέαση για χθες Σάββατο 17/4 ήταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το δελτίο του Star.Συγκεκριμένα τα ποσοστά στο σύνολο ήταν περίπου τα εξής:
Mega: 21,53%, Star: 17,56%, Alter : 16,86%,Ant1: 13%,Alpha: 9,67%,Net: 8,4%
@Στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους ισχυρότερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει περάσει πλέον ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Στην υγειά μας», το οποίο από τη νέα τηλεοπτική σεζόν αλλάζει κανάλι, «θύμα» και αυτό του ευρύτερου εξορθολογισμού και της γενικότερης αλλαγής στην πολιτική του προγράμματος των δημόσιων καναλιών.
@Τα δημοσιογραφικά άπλυτα στη φορά προαναγγέλει πως θα βγάλει, ο Θέμος, μέσα από τη στήλη του "Media Club" στο "Πρώτο Θέμα". "Έχω ξεκινήσει να τα γράφω σ? ένα ΒΙΒΛΙΟ, που θα περιλαμβάνει όλα όσα έγιναν τα τελευταία 25 χρόνια στα ΜΜΕ. Πώς κι ο τελευταίος φίτσουλας βοηθός-βοηθού αρχισυντάκτη βρέθηκε να κυκλοφορεί με το προτελευταίο τουλάχιστον μοντέλο Σταρ Ελλάς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…