Ας ξεκαθαρίσουν αν η ΕΡΤ είναι τελικά Δημόσια ή Κρατική τηλεόραση...

@ΜΕΤΑ την διακοπή του δελτίου ορισμένοι εγκέφαλοι από την ΕΡΤ κάλεσαν τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες κυνηγούσαν αδιακρίτως όσους έβρισκαν μπροστά τους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έφαγαν ξύλο και εργαζόμενοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης όπως επιβεβαιώνουν και οι 'Τυπολογίες'. Οι καθηγητές είχαν αίτημα να ακουστούν και τα δικά τους επιχειρήματα στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας, όπως φυσικά έχει δικαίωμα να ζητήσει κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Προσπάθησαν να μπουν στο ραδιομέγαρο και τότε τους κυνήγησαν τα ΜΑΤ. Έτσι μπήκαν στο στούντιο των ειδήσεων και η Μαρία Χούκλη σταμάτησε το δελτίο ενώ όπως λέγεται δεν επέτρεψε τα ΜΑΤ να μπουν επίσης στο στούντιο.
@ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας μας ξεκαθαρίσουν τι τελικά είναι η ΕΡΤ. Αν είναι "Δημόσια τηλεόραση" όπως διατείνεται η Κυβέρνηση οφείλει να τηρεί της αρχές της ισότητας και ισονομίας με άμεσο διάλογο στις αρχές του Συντάγματος και έκφρασης των πολιτών απο Δημόσιο μέσο ιδίως όταν πληρώνουμε χαράτσι για το δημόσιο αυτό χάλι. Αν είναι "Κρατική τηλεόραση" τότε να γνωρίζουμε ότι οι καλεσμένοι διαθέτουν πολιτικά κριτήρια και ότι τα δελτία ειδήσεων ιδίως της ΝΕΤ ειναι κατευθυνόμενα όπως στη περίπτωση του μηχανισμού της ΕΕ για το χρέος. Θυμάμαι ότι ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του ανέφερε ότι "ούτε η Χούντα δεν έβγαζε τέτοια δελτία ειδήσεων...."
@Μια μέρα με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, εξαιτίας των ανακοινώσεων των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό, οι ενημερωτικές εκπομπές πήγαν αρκετά καλά στα νούμερα τηλεθέασης.Το Mega Σαββατοκύριακο «χτύπησε» 31,7% στο σύνολο και 28,5% στα νεανικά κοινά, ενώ το Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ άγγιξε το 19,3% και το 11,5% σε σύνολο και νεανικά κοινά αντίστοιχα.
@Μπορεί στην πρεμιέρα θα ήταν γκεστ μέλος της κριτικής επιτροπής του Greek Idol, ωστόσο θα ξανακάτσει στην ίδια καρέκλα και απόψε, που έχουμε το δεύτερο live του talent show του Alpha. Και θα κάθεται γενικά, αφού ο Πέτρος Κωστόπουλος υπέγραψε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Alpha.
@"Μπορεί η κατάσταση στη χώρα να μην είναι και η καλύτερη αλλά η ζωή συνεχίζεται και μπορούμε μέσα από την τηλεόραση να την κάνουμε ομορφότερη''. Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στους τηλεοπτικούς συντάκτες ο Γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Γιώργος Λεβέντης, συνεπικουρούμενος από τον Γιάννη Λάτσιο (στη φωτό οι δύο τους με την Κατερίνα Γκαγκάκη σε προηγούμενη εκδήλωση), που μίλησαν για ''επιτυχία'' του καναλιού στο Prime time και για όσα θα έρθουν στην ερχόμενη σεζόν. Με παχιά λόγια και παχυλούς μισθούς όλα γίνονται αλλά τα νούμερα θεάσης λένε άλλα πράγματα...
@Σίγουρη είναι πλέον η καθυστέρηση μετάβασης της χώρας μας στο ψηφιακό μοντέλο εκπομπών, αφού το 2012 -ημερομηνία που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως καταληκτική για την μετάβαση των κρατών μελών στο ψηφιακό μοντέλο εκπομπών- δεν αναφέρεται πια ούτε καν στις κρατικές ανακοινώσεις. Η μετάβαση προγραμματίζεται το 2015, μέσα από ένα σαφώς οριοθετημένο περιβάλλον με αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και με συμμετοχή των broadcasters στη μοιρασιά των ψηφιακών συχνοτήτων που θα «περισσέψουν» για συμπληρωματικές υπηρεσίες.
@Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου προχώρησε, χθες, η ΕΣΗΕΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα.
Οπως επισημαίνει η Ενωση Συντακτών, οι δημοσιογράφοι ζητούν να μην καταργηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα, να μην αποδομηθούν οι ασφαλιστικές μας κατακτήσεις, να μην υπονομευθούν οι ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας, να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για «πάγωμα» των αποδοχών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…