Απεργεί η ενημέρωση αλλά όχι η Πολιτική...

@ΕΠΙΜΕΝΕΙ στο ραντεβού του με τους πολίτες, στον Alpha, ο Λάκης εστιάζοντας την προσοχή του στα οικονομικά μέτρα, τα spread, τους κερδοσκόπους…. Όλα όσα μας έκαναν να προβληματιστούμε αλλά και όλα εκείνα που μας έκαναν να γελάσουμε, πάντα με τη διεισδυτική ματιά και τα καυστικά σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου. Άλλοτε με γέλιο, δάκρυ, συγκίνηση, πίκρα, αλήθειες, ένταση, πάθος, τραγούδι και χαρά σε ένα ακόμα καυστικό και χιουμοριστικό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» που είχε πολύ γέλιο...Οχι όμως και για το παράδειγμα της Τουρκίας με το ΔΝΤ αφού υπάρχουν και άλλες χώρες που ενήργησαν αυτοβούλως...
@Μετά το πρώτο live με τον Μύρωνα Στρατή ήρθε η σειρά των Vegas στον διαγωνισμό, που ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαΐου και διαρκεί ένα μήνα, σε παραγωγή του MTV και του CU.Το MTV σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης σελίδας www.liveatyourplace.gr, ανεβάζοντας video και φωτογραφίες από χώρους του σπιτιού σας, που πιστεύετε ότι είναι κατάλληλοι για τη «Live @ Your Place» συναυλία με τους Vegas.
@Και ενώ όλοι οι συντελεστές της σειράς του Mega είχαν ενημερωθεί το Μάρτιο ότι το ''Μ+Μ'' θα συνεχιστεί και του χρόνου, τελικά πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ώρες ότι η αυλαία της θα πέσει φέτος τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κενό στην οικογενειακή κωμωδία της Παρασκευής που έχει καθιερώσει το Mega τα τελευταία χρόνια και αναζητείται πυρετωδώς κάτι καινούριο.
Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα σε μια στιγμή που πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, σε μια στιγμή που πρέπει να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν για πολύ καιρό οι Έλληνες καλούνται να καταβάλουν θυσίες. Το σημερινό συνέδριο του ΣΕΠΕ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υιοθετώ το σύνθημα του digital economy forum ότι η ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή». Τη δήλωση αυτή πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών στο συνέδριο του ΣΕΠΕ για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο υπουργός επεσήμανε πως για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης είναι απαραίτητες σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Ο ίδιος τόνισε πως εάν δεν υπάρξει διασύνδεση των βάσεων δεδομένων στο δημόσιο τομέα δεν θα υπάρξει επαρκής έλεγχος και επομένως δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.
@Η ευρυζωνική πρόσβαση για όλους, η ουσιαστική ηλεκτρονική δημοκρατία, με συμμετοχή του πολίτη στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων, η δυνατότητα ελέγχου της εξουσίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η παροχή του ευρύτερου δυνατού πακέτου ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον πολίτη καθώς και η ενίσχυση των επενδύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα ΤΠΕ είναι τα βασικά σημεία ψηφιακής στρατηγικής της ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Μανούσο Βολουδάκη, γραμματέα νέων τεχνολογιών έρευνας και καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας.
@Ενημέρωση για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ παρείχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Παπαγεωργίου στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης, προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι που κατέχουν ταυτόχρονα δύο θέσεις στο δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο δημόσιο, προβλέπεται από το νόμο, τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι σχετικές λίστες δεν δημοσιοποιούνται.
@«Σύννεφα» μαζεύονται στον ορίζοντα στην εφημερίδα «Καθημερινή», μετά το δραστικό περιορισμό της ύλης της αγγλόφωνης έκδοσης της «International Herald Tribune», κατά 50% στο καθημερινό και κατά 30% στο εβδομαδιαίο φύλλο. Στην έκδοση στην οποία εργάζονται 18 δημοσιογράφοι έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για αναδιάρθρωση, πράγμα που αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα της συνέλευσης που είχαν χθες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα. Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ...
@Δεν θα μεταδοθούν σήμερα δελτία ειδήσεων στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο εφημερίδες εξαιτίας της 24ώρης απεργίας (από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 05/04 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 06/04) που έχουν κηρύξει η ΕΣΗΕΑ οι Ενώσεις Συντακτών σε ολόκληρη τη χώρα και τα συνεργαζόμενα Σωματεία Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), απόψε, Τρίτη, 4/5/2010, στις 20.30, (παραμονή της μεγάλης Γενικής Απεργίας και της συγκέντρωσης των συνδικάτων -ραντεβού εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, Μάρνη και Πατησίων, 5/5/10, στις 11.00)- η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τους φίλους και τα μέλη της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…