Τζουνάμι απολύσεων στον Τύπο και έπονται εξελίξεις...

@Λίγο μετά τη λήψη του δανείου των 25 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» προχωράει σε περικοπές με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της εκδοτικής εταιρείας. Στην έκτακτη συνέλευση της περασμένης Τρίτης, ο διευθυντής της Βαγγέλης Παναγόπουλος ανακοίνωσε τρία μέτρα: τη διακοπή της συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους και την υποχρεωτική συνταξιοδότηση όσων έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια, τη διακοπή της συνεργασίας με τους εργαζομένους -πλην δημοσιογράφων- με δελτίο παροχής υπηρεσιών και τη μείωση του κόστους των κυριακάτικων κατά 50%. Το μόνο στο οποίο κατέληξαν οι εργαζόμενοι ήταν να ζητήσουν απογραφή για να μάθουν ποιο είναι το δικό τους μερίδιο στο ετήσιο κόστος των 37 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Τα συγκεκριμένα μέτρα θεωρούνται το «ήπιο» πακέτο, καθώς όλοι πιστεύουν ότι δεν αρκούν για να συνέλθει «οικονομικά» η εκδοτική εταιρεία. Το σχόλιο απο το 'Παρόν'.
@Ολοταχώς προς σύγκρουση κυβέρνησης - ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών για τον ειδικό φόρο. Στο στόχαστρο των ιδιωτών αναμένεται να μπει η ΕΡΤ εξαιτίας της τριπλής χρηματοδότησης: από το ανταποδοτικό τέλος, τον κρατικό προϋπολογισμό και τη διαφημιστική αγορά. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, αν και αύξησε το ανταποδοτικό τέλος κατά 30% (4,24 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό), διατήρησε με σθένος την ΕΡΤ στη διαφημιστική αγορά, ενώ ο σημερινός πολιτικός προϊστάμενος Π. Γερουλάνος προανήγγειλε τη σταδιακή έξοδο της ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Επίσης, είναι κοινό μυστικό ότι την προηγούμενη πενταετία η ΕΙΤΗΣΕΕ, μετά την αρχική προσφυγή στην ΕΕ εναντίον της ΕΡΤ για ανταποδοτικό τέλος και ποδόσφαιρο...
@Νέα κρίση στον Πήγασο, με επίκεντρο τις απολύσεις. Η ιδιοκτησία του συγκροτήματος συγκρούστηκε με τον Γιώργο Χαρβαλιά, και η ρήξη ήταν αναπόφευκτη. Η πλευρά Μπόμπολα του επέρριψε ευθύνες για την πορεία του «Έθνους», ο Γιώργος Χαρβαλιάς αρνήθηκε να προχωρήσει σε απολύσεις και η απόφαση της ιδιοκτησίας ήταν απόλυση. Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης τη θέση του κατέλαβε ο μέχρι πρότινος διευθυντής σύνταξης Θανάσης Τσεκούρας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά σε «συμμάζεμα».
@«Δεν δεχόμαστε τις απολύσεις και τη μείωση των αποδοχών μας» έγραφαν μεταξύ άλλων πριν από λίγες μέρες σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι σε «Έθνος» «Έθνος Κυριακής» , «Ημερησία» «Goal News» , Sentra FM και www.e-go.gr, «Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση ούτε είμαστε καλοπληρωμένα golden boys και girls» έγραφαν σημειώνοντας πως δεν δέχονται «την κατάργηση του δικαιώματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» και διεκδικώντας «την άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ όλων των δημοσιογράφων.
@ Όπως σας είχαμε πει αυτή την εβδομάδα ήταν να αποφασιστεί τελικά οριστικώς και αμετακλήτως , για το αν τόσο το "Mega Star" του Mega, όσο και το "Traction" ,θα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δέκτες μας και του χρόνου.Έδωσε τελικά το πράσινο φως το Mega .Έτσι από τον Οκτώβριο το«Μega Star» και το «Τraction» θα είναι ξανά στους δέκτες μας.Αν και για να παρθεί η τελική απόφαση βγήκε Μέτα από πολύωρες συζητήσεις σημασία έχει ο θα συνεχίσουν για μια ακόμα τηλεοπτική περίοδο.
@Τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις μεταδόσεις του Mundial έκανε η ΕΡΤ η οποία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η μετάδοση στιγμιότυπων των αγώνων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον από τους φορείς ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου, που ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος της ΕΡΤ και έλαβαν άδεια σύμφωνα με τους ειδικότερα προβλεπόμενους όρους.
@Το τέλος της κρίσης για τη διαφημιστική αγορά διεθνώς γράφεται τις ημέρες αυτές, αφού η πορεία ανάκαμψης των οικονομιών του δυτικού κόσμου αποτυπώνεται πλέον καθαρά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των ομίλων του χώρου της επικοινωνίας, οι οποίοι έπειτα από μια μακρά περίοδο κάμψης κερδίζουν πλέον ολοένα και περισσότερο έδαφος. Θεαματική ανάκαμψη παρουσιάζουν τα καθαρά έσοδα των μεγάλων γκρουπ του χώρου της επικοινωνίας παγκοσμίως, ακολουθώντας και την ανοδική πορεία της διαφημιστικής δαπάνης σε παγκόσμια κλίμακα, μετά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετώπισαν το 2009.
@Το τελευταίο διάστημα μόνο για απολύσεις ακούω. Όπως η Φωτεινή Ψυχουδάκη που απολύθηκε από το Σαββατοκύριακο του Love Radio το οποίο έτσι κι αλλιώς, σιγά-σιγά, θα «αποψιλώσει» (μη σου πω θα αποξηλώσει) τις εκπομπές του Σαββάτου και της Κυριακής. Θα βάλει – και αυτός ο σταθμός – το πρόγραμμα στον αυτόματο, βλέπε playlist μέσω computer. Πιθανώς, αργότερα, να βγει κι ένα πρόγραμμα που θα προσομοιώνει την ανθρώπινη φωνή, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις αναφορές «στον χορηγούλη μας». Γιατί να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες μουσικούς παραγωγούς; Ας είναι καλά οι κομπιούτορες.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…