Digital TV και συμβόλαια στην τηλεόραση..

ψηφιακή εποχή αρχίζει και πλέον η εικόνα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι… κρυστάλλινη! Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Digea αρχίζει να μεταδίδει ψηφιακά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΑΝΤ1, Alter, Alpha, Mega, Star, Σκαϊ, Μακεδονία TV. Για να έχει κανείς ψηφιακό σήμα δε χρειάζεται συνδρομή, απλά μια κάρτα ή ένας αποκωδικοποιητής. Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει από τη Γλυφάδα και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Αττική. Θα γίνεται με ειδικό αποκωδικοποιητή MPEG - 4.Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο είδη αποκωδικοποιητών:
1. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις, κουτιά)
2. HD (High Definition
@Με την εξέλιξη αυτή η κάλυψη της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα εκτινάσσεται στο 60% του πληθυσμού, πράγμα που αρχίζει να καθιστά επιχειρηματικά βιώσιμη την επένδυση στον τομέα. Στα αμέσως επόμενα χρόνια και ανεξάρτητα από την αρνητική οικονομική συγκυρία αναμένεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων στον ευρύτερο τομέα.Ειδικότερα, βελτίωση μεγεθών αναμένεται για το χώρο των ψηφιακών παραγωγών, του τεχνικού εξοπλισμού -με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά των καναλιών για ανανέωση, όχι μόνο των πομπών αλλά και των μηχανημάτων τους- ενώ παράλληλα η αγορά λιανικής θα γνωρίσει από τους πρώτους βελτίωση μεγεθών από την αύξηση των πωλήσεων αποκωδικοποιητών και τηλεοπτικών δεκτών
@Το ποσό των 848 χιλιάδων ευρώ έδωσε η ΕΡΤ για την κάλυψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περιλαμβάνοντας τα πάντα στο κοστολόγιο. Ειδικότερα, με το ποσό αυτό καλύφθηκαν τα έξοδα για μετακίνηση, διαμονή, διατροφή της αποστολής, εσωτερικές μετακινήσεις, ενοικίαση των θέσεων σχολιασμού, των κυκλωμάτων για τη λήψη του σήματος όλων των αγώνων και του καθημερινού ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας, των van για το ρεπορτάζ της Εθνικής Ομάδας, τις τεχνικές διευκολύνσεις των διοργανωτών, αλλά και στα εντός Ελλάδας έξοδα παραγωγής που αφορούν στις καθημερινές εκπομπές.
@Χθες η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά «Κανάλι 1» έστειλε εξώδικο στους τεχνικούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την 2α Ιουνίου 2010 για χρεωστούμενες αποδοχές ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ, απειλώντας και χαρακτηρίζοντας την επίσχεση εν είδει στρατοδίκη «…αυθαίρετη, παράνομη και αδικαιολόγητη, ευθέως αντισυμβατική και, εν πάσει περιπτώσει, απολύτως καταχρηστική,…..». Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την Διοίκηση του Καναλιού 1 ότι, ακόμα, τις αποφάσεις περί νομιμότητας ή καταχρηστικότητας των κινητοποιήσεων εργαζομένων τις εκδίδουν τα ελληνικά δικαστήρια και όχι η παρανομούσα και υπερήμερη Διοίκηση του Καναλιού 1.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ3. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).
@Το 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία» ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα, 17 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας ενώ η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, κυρία Νeelie Kroes απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους συνέδρους. Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν στη διεθνή εμπειρία επιτυχούς ανάπτυξης και αξιοποίησης Δικτύων Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς...
@Πρώτος στην κούρσα της τηλεθέασης τερμάτισε την Τετάρτη ο Γ. Αυτιάς και το «Καλημέρα», κάνοντας στο σύνολο 22,8%, ενώ δεύτερος ήταν ο Γ. Παπαδάκης με 20,1%. Ακολουθεί το δίδυμο Καμπουράκη – Οικονομέα στο MEGA με 19% και η «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ με 14,9%. Η «Πρωινή Μελέτη» έκανε στο σύνολο 10,5% ενώ τέλος το «Πάνω στην Ώρα» και η «Πρώτη Γραμμή» έκαναν 6,6% και 4,2% αντίστοιχα.
@Τέλος στο σίριαλ των συμβασιούχων έβαλε χθες η διοίκηση της ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μόνο το 70% των «έκτακτων εργαζομένων», όπως χαρακτηρίζονται, του 2009, θα συνεχίσει να απασχολείται στο φορέα, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
@Διακοπές βρίσκονται ήδη και ετοιμάζονται οσονούπω πολλοί τηλεοπτικοί αστέρες που ουσιαστικά περιμένουν ανανένωση συμβολαίων ή ακόμα χειρότερα τις μετακινήσεις απο κανάλι σε κανάλι θυμίζοντας το τσαντίρι των εκπομπών και το ίδιο ύφος. Δυστυχώς η διαπίστωση παραμένει. Η Ελληνική τηλεόραση δεν φέρνει φρέσκα πρόσωπα και όπως με τους πολιτικούς θα δούμε τα ίδια και τα ίδια....Κάποτε ένας παλιός συνάδλεφος την δεκαετία του 70 έλεγε με στόμφο ότι 'τα παράσιτα στο ραδιόφωνο τα ακούμε, αλλά στην τηλεόραση δυστυχώς τα βλέπουμε'...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…