Ολα στη φόρα ζητά η ΕΣΗΕΑ και λουκέτο σε TV σταθμό

@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ: 15 Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. ε’ Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει:«Να μην επιδιώκει...και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του».
Κατόπιν αυτού και, σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα, που αφορούν τους στοιχειώδεις όρους αξιοπιστίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί:
α. Να δοθεί στην ΕΣΗΕΑ η «λίστα» των δημοσιογράφων, που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική με χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.
β. Να δοθούν στην ΕΣΗΕΑ τα στοιχεία από την κατάθεση του υπευθύνου της εταιρείας δημοσίων σχέσεων « CIVITAS » στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι χρηματίζονται δημοσιογράφοι.
Η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα δεοντολογίας. Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες και στα δημοσιογραφικά Σωματεία, που δεν προσπάθησαν αρκετά για την αντιμετώπισή του. Δηλώνει, όμως, ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να ανέχεται αυτό το φαινόμενο, που διαβρώνει το επάγγελμα και το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση."
@Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ Α.Ε., μετά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ.Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κλιμακωθούν, καθώς θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και την Τρίτη, 22 Ιουνίου, 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ
@Και δεύτερη μυστική συνάντηση είχαν ο Γ. Αρναούτογλου και ο Γ. Λάτσιος. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία Live», ο διευθυντής του περιοδικού OK!, Ν. Γεωργιάδης, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε γνωστό καφέ των βορείων προαστίων και σύμφωνα με πληροφορίες τα είπανε σε χαλαρό κλίμα...
@O πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της περασμένη Τρίτη και στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ειδικότερα την ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, στόχος είναι ο νέος νόμος να απαλλαγεί από αντιφάσεις και άχρηστες διατάξεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει "τη ρύθμιση της ψηφιακής τηλεόρασης, εντός των ορίων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση". Κατά τη γνώμη του, εξάλλου, το σημαντικότερο θέμα είναι η έκδοση του χάρτη συχνοτήτων.
@Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ με την κατηγορία της προσβολής των θεσμών και ειδικότερα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μπαίνει τις ερχόμενες ημέρες διαφήμιση κλιματιστικών γνωστής ιαπωνικής εταιρείας, η οποία προβάλλει το προϊόν της ως «ανακούφιση στα όσα περνούν οι Ελληνες». Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, το θέμα έρχεται στην Ολομέλεια με πρωτοβουλία των μελών της ανεξάρτητης αρχής και ενδέχεται να επιφέρει κυρώσεις στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών που την προέβαλαν. Σε ό,τι αφορά πάντως το περιεχόμενο της διαφήμισης, υπενθυμίζεται ότι αρμόδιο είναι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας.
@Στη διακοπή έκδοσης τριών ενθέτων εκδόσεων θα προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η «Ελευθεροτυπία», στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, κίνηση η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων που έχει αποφασίσει η διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος [TEGr.AT] , μετά την εκτίναξη των ζημιών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί αναταραχή στους εργαζομένους, μετά την ανακοίνωση της διεύθυνσης της εφημερίδας, για κινήσεις περικοπών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα θα σταματήσει η έκδοση του «Γεώ», του «9», ενώ μετά το τέλος του Μουντιάλ και του περιοδικού «Bet», το οποίο παραδόξως δεν απέφερε στην εταιρεία τα αναμενόμενα έσοδα.
@Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας μη νόμιμου τηλεοπτικού σταθμού που εξέπεμπε από το κέντρο εκπομπής Υμηττού, πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «SBC», του οποίου η εκπομπή έχει κριθεί παράνομη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).Ο τηλεοπτικός σταθμός «SBC» εξέπεμπε στο δίαυλο 22 UHF, ο οποίος, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει παραχωρηθεί στην ΕΡΤ Α.Ε. προκειμένου να μεταδίδει από το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Βουλής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…