Αποχωρήσεις με νόημα και εμμονή για τις ψηφιακές συχνότητες..

@ΠΡΩΤΑ τον διόρσαν, μετά τον...έδιωξαν ή συμβαίνει κατι άλλο που δεν γνωρίζουμε; Ο λόγος για τον αποχωρήσαντα Πρόεδρο της ΕΡΤ που τονίζει σε επιστολή του ότι "Στις 15 Ιουλίου 2010, υπέβαλα στον εποπτεύοντα υπουργό, κύριο Γερουλάνο, την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου ΔΣ - Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, με ... καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30 Ιουλίου, 2010. Σήμερα την ανακοινώνω στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους άμεσους συνεργάτες μου στην ΕΡΤ.Όπως ανέφερα και στον υπουργό, οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι προσωπικοί και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εποπτεύουσα αρχή ή με τους συνεργάτες μου. Κρίνω δε, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δε ζημιώνεται η ΕΡΤ, καθώς το ακανθώδες θέμα των συμβασιούχων βαίνει προς διευθέτηση και οι βάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ έχουν τεθεί.Κατά το διάστημα της σχεδόν 6μηνης θητείας μου στην ΕΡΤ εργάστηκα με ζήλο και επαγγελματισμό και πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες μου. Ήταν για μένα μια πολύτιμη εμπειρία...."
@Άγριο κόντρα είχαν στο στούντιο ο δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δεν ήταν λίγες οι φορές που έξαλλος φώναζε στον αέρα «Τι θέλετε τώρα; Να βγούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, πάντως, δεν υποχωρούσε και η απάντησή του στην επιστράτευση της κυβέρνησης ήταν «Μολών λαβέ".
@Πρώτη στην τηλεθέαση για χθες Τρίτη 27/7 ήταν η εκπομπή «Πρωινό Μega», αφήνοντας στην δεύτερη θέση το «ΕLATTE» με παρουσιάστρια τη Ράνια Θρασκιά. Στα νεανικά κοινά όμως η Ράνια πέρασε πρώτη και ακολούθησε η πρωινή εκπομπή του Mega.
@Την ίδια ώρα σε νέα «αναδιάταξη» δραστηριοτήτων προχωρά η εφημερίδα «Veto», στην οποία υπενθυμίζεται ότι εταίρος, εκτός από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, είναι και οι ΝΕΠ Εκδόσεις. Ειδικότερα, αναζητούνται εκ νέου λύσεις μείωσης του κόστους και ως εκ τούτου -όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- το ενδιαφέρον στρέφεται στα ένθετα που συνοδεύουν την κυριακάτικη έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον όσον αφορά τη ΝΕΠ, πριν από κάποιες εβδομάδες, προχώρησε σε ένα πρώτο εκτεταμένο κύμα, μείωσης κόστους, στο μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεών της, στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ επί τάπητος είχε τεθεί και η λειτουργία των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει.
@Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το ζήτημα των συχνοτήτων και της κατανομής τους στον τελικό ψηφιακό χάρτη, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς, αφού βεβαίως, θεωρείται δεδομένο ότι θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του σπάνιου δημόσιου αγαθού.
@Γρηγόρης Αρναούτογλου εναντίον... τούβλων. Οχι ενός, αλλά δέκα τούβλων και μάλιστα 25.000 ευρώ αξίας το καθένα. Την επιστροφή του στο τηλεοπτικό τοπίο ετοιμάζει για την επόμενη σεζόν ο «Αρνι». Μπορεί να απουσίασε έναν χρόνο από την τηλεόραση, αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα!
@Νέος πρόεδρος και νέο ΔΣ αναμένεται να διοριστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (και στα άλλα Ταμεία), καθώς με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 3863/2010, που ισχύει από 15/7/2010, έληξε η θητεία όλων των διοικητών, υποδιοικητών, προέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων των ασφαλιστικών οργανισμών με εξαίρεση τον ΕΔΟΕΑΠ.
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα, σύμφωνα με το άρθρο 44 του νέου νόμου, συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την αντικατάστασή τους και τα ΔΣ συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι την ανασυγκρότησή τους από την κυβέρνηση.
@Όλα δικά τους τα θέλουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, που εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και του ΠΔ για την ψηφιακή τηλεόραση ζητούν να μην πληρώνουν για τις συχνότητες, να επιτραπούν οι συγχωνεύσεις και η ολοκληρωτική συγκέντρωση Μέσων υπό έναν όμιλο, να μειωθεί το αγγελιόσημο και να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην τηλεόραση. Το «Ποντίκι» την περασμένη Πέμπτη δημοσίευσε το υπόμνημα των καναλαρχών στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του «Παρόν της Κυριακής» ότι τα ιδιωτικά κανάλια μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησαν να μην πληρώνουν ενοίκιο για την κατοχή συχνοτήτων.....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…