H Πληροφόρηση απέχει ελάχιστα απο την...Παραπληροφόρηση!

@ΣΕ επανάληψη θα δούμε όλο το καλοκαίρι τις εκπομπές του Λαζόπουλου που με κριτική ματιά σκιαγράφησε το πολιτικό και κοινωνικό πεδίο της καθημερινότητας του πολίτη πολλές φορές με λόγο αριστοφανικό αλλά και ορισμένες φορές χωρίς ουσία. Ωστόσο παρά τα φαινόμενα των καιρών όπου το κοινό απαιτεί περισσότερο χιούμορ στην ζωή μας αυτό που μένει είναι η Αλήθεια. Μια αλήθεια για το κατά πόσον οι αξίες παραμένουν τελικά σε αυτή την χώρα ή απλά έχουν εξανεμιστεί. Ο ίδιος πάντως θα είναι παρών ξανά απο τον Αλφα απο τον Οκτώβριο.....
@Αν και ακούστηκαν πολλά και για δεύτερη εκπομπή για τους Ράδιο Αρβύλα που θα σατιρίζει με μικρά σκετς καταστάσεις και πράγματα από την καθημερινότητα, ο ίδιος ο Αντώνης ...Κανάκης το διαψεύδει κατηγορηματικά. Αν και υπήρχε κάποια στιγμή η σκέψη είπε ο παρουσιαστής , με όλοι την ομαδα αποφασίσαμε να κάνουμε μόνο το Ράδιο Αρβύλα.
@Όπως όλα δείχνουν η συνεργασία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τον ΣΚΑΙ, θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν. Πιο συγκεκριμένα η δημοφιλής ηθοποιός συζητάει με τους υπεύθυνους του σταθμού ώστε να αναλάβει...από τον Οκτώβριο την παρουσίαση μιας εβδομαδιαίας εκπομπής που θα σατιρίζει τους πάντες και τα πάντα σε κείμενα φυσικά της ίδιας.
@"Βάζοντας στο... απυρόβλητο ακτιβιστές, δημοσιογράφους, αντιρρησίες συνείδησης και μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες τους, η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσε χθες ότι θα παράσχει προστασία και ανωνυμία στις... ομάδες αυτές.
@Την πέταξε την σποντούλα της υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη, όταν την ρώτησε ο Χατζηνικολάου για τον... πληθωρισμό, αφού πάλι τα έριξε στις στρεβλώσεις της αγοράς αλλά κύρια στους... φόρους... Πάντως ανέφερε και αριθμούς αναφέροντας ότι ο πληθωρισμός, χωρίς τους νέους φόρους είναι...άλλο καπέλλο. Μόνο που όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όταν οι υπουργοί και οι πολιτικοί εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα πολλές φορές για Πληροφόρηση πολύ εύκολα μπορει να μετατραπεί σε Παραπληροφόρηση για τον πολίτη με τις λεπτές ευδιάκριτες γραμμές της επιβολής πολιτικής στην κοινωνία να αποτελεί θέμα προς συζήτηση. Το αναφέρουμε γιατί τελικά το ένα δεν απέχει πολύ απο το άλλο.... Το καταλάβαμε κύριοι;
Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. όχι μόνον από χρέος αλλά και με τη θέλησή που τη διακρίνει, πάντα αγωνίζεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των εργαζομένων, πόσο μάλλον των συμβασιούχων. Γι’ αυτό το Δεκέμβριο του 2009 στα πλαίσια της Επιτροπής του άρθρου 3, ψύχραιμα και ανυποχώρητα ζητήσαμε την άμεση κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και την ανανέωση όλων των συμβάσεων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, μέχρι τη θεσμοθέτηση των θέσεων και του αδιάβλητου τρόπου επιλογής για τη μονιμοποίησή τους...
@Εγκρίθηκε η εισφορά του αποσχισθέντος κλάδου έκδοσης εφημερίδων της Πήγασος Εκδοτική [PEGr.AT] . Ειδικότερα και όπως γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή της η Πήγασος Εκδοτική, η εισφορά γίνεται στην 100% θυγατρική Εκδόσεις Έθνος Α.Ε. (πρώην Ρόδον Α.Ε.).
@Θύελλα φημολογίας ξέσπασε εκ νέου σχετικά με την επένδυση του RTL Group στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.Το σενάριο χθες ήθελε το κανάλι να πωλείται -ξανά, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια τηλεοπτική σαιζόν- σε Κύπριο επιχειρηματία, πράγμα που μετ' επιτάσεως έχει διαψεύσει ο Κριστόφ Μάινους, τονίζοντας ότι το 2010 ο σταθμός θα βγάλει λειτουργικά κέρδη.
@Η κυβέρνηση αργά το βράδυ χθες πήρε πίσω τη διάταξη (άρθρο 67) που επέκτεινε την επιβολή αγγελιοσήμου στο Internet και έδινε τη δυνατότητα ασφάλισης εργαζομένων στα ενημερωτικά sites στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ. Από χθες το πρωί, η ΕΔΕΕ, με διαφημιστική της καταχώρηση, έστελνε το μήνυμα με καταχώρηση στις εφημερίδες πως «την ώρα που όλοι οι Έλληνες καλούνται να κάνουν θυσίες για το νέο ασφαλιστικό, τα <<ευγενή>> Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ εξαιρούνται και προικοδοτούνται με το Αγγελιόσημο». Η ένωση των διαφημιστικών εταιρειών χαρακτήριζε το αγγελιόσημο ως τον “επαχθέστερο κοινωνικό πόρο” (!) που “βαρύνει με 20% ή 21,5% τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις” και γι’ αυτό «ζητούσε» από τον υπουργό εργασίας “δημόσια”, “να αποσύρει τις εξαιρέσεις και την επέκταση που αφορούν στα Ταμεία Τύπου και στο αγγελιόσημο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…