Η σάτυρα, τα reality και η ψηφιακή στην Θράκη..

@ΟΙ ατάκες αλλα και τα υπονοούμενα του Λάκη Λαζόπουλου στην σατυρική εκπομπή του για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι στοχευμένα αλλά και τα βέλη που εκτοξεύει εξ ιδίων για το κανάλι....των 'Γερμανών'. Οπως στην προηγούμενη εκπομπή του όπου με προσκεκλημένο του Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε ένα σκετσάκι ρώτησε ο 'Τζίμης' που υποδυόταν τον ρόλο ενός αποτυχημένου τάχα επιχειρηματία γιατί το 'κανάλι το λένε Άλφα αφου΄τα προγράμματά του είναι βήτα ποιότητας...' και το συνέχισε με άλλο μοτίβο ο οικοδεσπότης της εκπομπής. Προφανώς η στόχευση αφορούσε τις επιλογές του προγράμματος...
@ΕΥΘΕΩΣ όμως το βράδυ της Τρίτης ήταν επικριτικός για τον Big Brother που τελικά όπως αναφέρει 'ανεβάζει την ποιότητα της τηλεθέασης...' δείχνοντας τα μίνι των παικτριών αλλά και σκηνές απείρου σωματικού κάλλους. Η κριτική του στην σειρά ριάλιτυ ήταν υπερ σατυρική με έμφαση στην ανούσια προβολή της θυμίζοντας ξαναζεσταμένο φαγητό. Λίγο πολύ τα σχόλιά του συμπίπτουν με αυτά του greekmme αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ότι θα ασχοληθεί με τα δρώμενα του ριάλιτυ με αρκετό πιπέρι...στο στόμα...Είπε μάλιστα ότι "Ήρθε και το «Big Brother» που τόοοσο περιμέναμε. Πείτε και εσείς ότι περιμέναμε, γιατί θα με διώξουν από τον Alpha»!!!
@ΚΑΙ να ήταν μόνο η κριτική του Λαζόπουλου. Τα μεσημεριανά ξεσπάθωσαν αναζητώντας τις στιγμές που θα κρίνουν την προσωπικότητα των παικτών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αναζήτηση βρίσκονται και οι πρώην παίκτες του ριάλιτυ ώστε να διαπιστώσει το φιλοθεάμων κοινό σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα. Προφανώς θα έχουν αρκετό φτυάρι...για κουτσομπολιό και σχόλια εκατέρωθεν....Αφήστε που καλύτερα θα ήταν να βλέπαμε Πολιτικούς στο δωμάτιο του Μεγάλου Αδερφού παρά άτομα της διπλανής πόρτας...Ειναι να μην βάλουμε ιδέες στην παραγωγή, αφήστε που αποτυχημένοι πολιτικοί μπορούν να παίξουν άνετα...
@Ξεκινάνε από την ερχόμενη εβδομάδα τρεις νέες σειρές στο Mega. Από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στις 21.50 το πολυαναμενόμενο «Νησί», κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα οι «Κούκλες», τις Πέμπτες αντίστοιχα «η Γενιά των 592 ευρώ», ενώ τις Παρασκευές για τρίτη σεζόν συνεχίζει η επιτυχημένη «Πολυκατοικία».
@Από τις 19 Νοεμβρίου 2010, η DIGEA αναμένεται να ξεκινήσει το ψηφιακό της σήμα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Θράκης, από το κέντρο εκπομπής Πλάκα και τους διαύλους συχνοτήτων 24 UHF (498 MHz) «Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV» και 32 UHF (562 MHz) «Mega, Σκαϊ και Star»… Από τις 19/11 θα επέλθει πλήρες αναλογικό Switch-Off για τις εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής Πλάκα «Alpha (40UHF), Alter (64UHF), Antenna (48UHF), Μακεδονία TV (32UHF), Mega (24UHF), Σκαϊ (66UHF) και Star (38UHF)». Για το σκοπό αυτό οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας, θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4… Ενώ θα πληροφορούνται το επόμενο διάστημα από την DIGEA, για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης μέσω ενημερωτικού μηνύματος crawl, που θα προβάλλεται στις οθόνες τους (μέσω των αναλογικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών ).
@Από τη διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε στην εταιρία η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ):
«Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:50, επιδόθηκε στην εταιρεία η από 5.10.2010 Εξώδικη Γνωστοποίηση της ΕΠΗΕΑ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 π.μ έως Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 π.μ του έτους 2010, ζητώντας την ανάκληση όσων απολύσεων έγιναν και το σταμάτημα κάθε διαδικασίας εκ μέρους σας για περαιτέρω απολύσεις».
@Μπορεί η Σούπερ Λίγκα και η Nova να συμφώνησαν για την επέκταση της τηλεοπτικής σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέχρι και το 2013-14, αλλά μία εκκρεμότητα που παραμένει στον ποδοσφαιρικό «χάρτη» της χώρας μας προκαλεί αρκετά ερωτήματα. Αναφερόμαστε στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού που μετά τη λήξη της σύμβασης με την ΕΡΤ (στο τέλος της τρέχουσας σεζόν) βρίσκονται «στον αέρα». Βέβαια, η εκτίμηση του gazzetta.gr είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κλείσει τα δικαιώματά του (είτε μένοντας στην ΕΡΤ είτε «μετακομίζοντας» σε Nova ή ΟΤΕ) αρκετά νωρίτερα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…