Αλλαγές στο χώρο των media εν μέσω απολύσεων...

@Η "Ελεύθερη Τηλεόραση", γνωστή ως ALTER CHANNEL διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου. Aναλυτικόετρα, υπήρξαν δημοσιεύμετα περί δήθεν "δέσμευσης μετοχών" και "λογαριασμών μετόχων" της εταιρείας ως αποτέλεσμα ελέγχου του ΣΔΟΕ για δήθεν υπόθεση "εικονικών τιμολογίων". Η εταιρία ανακοινώνει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα...
@Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης υπερπαραγωγής του Mega ''Το Νησί''. Λίγα 24ωρα πριν η σειρά σηκώσει αυλαία τη Δευτέρα το βράδυ, κάποιοι τυχεροί είδαν το πρώτο επεισόδιο...Τα φλας άστραψαν χάρη στους επίσημους προσκεκλημένους του Mega, που απήλαυσαν πρώτοι το εναρκτήριο επεισόδιο του ''Νησιού''.Το παρών έδωσαν φυσικά οι συντελεστές της σειράς, ανάμεσά τους η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Κατερίνα Λέχου, ο Στέλιος Μάινας, ο Αιμίλιος Χειλάκης, αλλά και η συγγραφέας του best seller, Βικτόρια Χίσλοπ.
@Από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου (23.00) και κάθε Πέμπτη, ο Κώστας Βαξεβάνης και η ομάδα του ανοίγουν το «Κουτί της Πανδώρας», μια αποκαλυπτική εκπομπή έρευνας. Στην πρεμιέρα το θέμα της εκπομπής στην ΝΕΤ θα είναι «Αγρότης μόνος, ψάχνει.»
@Αρνητικός φάνηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA, κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ραδιοφωνικών προγραμμάτων στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη, επέκρινε την τακτική της ΕΡΤ να ενσωματώσει τα ραδιοφωνικά προγράμματα της Ε.ΡΑ. στις επίγειες τηλεοπτικές ψηφιακές της συχνότητες αλλά και δήλωσε απροθυμία να ενσωματωθούν ραδιοφωνικά προγράμματα, ενδεχομένως ιδιωτικών σταθμών, στις συχνότητες της DIGEA.
@Την ανάγκη άμεσης άσκησης πολιτικών από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ΜΜΕ συζήτησαν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις μέλη της παρουσίασαν στον κ. Κουτρουμάνη τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ που εκδηλώνονται με ομαδικές απολύσεις, εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, καταστρατήγηση των ΣΣΕ και βίαιη με κάθε μέσο ανατροπή των εργασιακών σχέσεων».
@Στην αναθεώρηση της πολιτικής των προσφορών, προχωρούν πλέον αρκετές από τις εκδόσεις, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Χωρίς προσφορές θα κυκλοφορεί η Κυριακάτικη εφημερίδα Veto, ενώ και το εβδομαδιαίο Ποντίκι, ανακοίνωσε ότι σταματά την προσφορά των βιβλίων που έδινε σε μια προσπάθεια να μην γίνουν περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό. Ανάλογη τακτική ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλες εφημερίδες, αρκετά μεγαλύτερες, επιζητούν ωστόσο μια ευρύτερη συμφωνία με τους άλλους παίκτες της αγοράς, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία στις πωλήσεις...
@Στην εξαγορά μεριδίων που κατείχαν στην «Εμφασις Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» οι Χ.Κ. Τεγόπουλος [TEGr.AT] Εκδόσεις (9,38%) και Αδελφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών & Διοίκησης Επιχειρήσεων Α.Ε. (9,38%) έναντι τιμήματος κάθε εξαγοράς 65 χιλιάδων ευρώ προχώρησαν οι Αττικές Εκδόσεις [ATPr.AT] . Επίσης, η εταιρεία εξαγόρασε από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος το μερίδιο (4,92%) που κατείχε στη Γ. Δραγούνης, έναντι τιμήματος 1.000 ευρώ. Η Γ. Δραγούνης εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Ιδέες και Λύσεις για το Σπίτι» και τα βιβλία τσέπης «Plaza», ενώ η «Εμφασις» εκδίδει το περιοδικό «Mirror».
@Έπεσε και το τελευταίο κάστρο της Ελένης Μενεγάκη, η οποία την Τετάρτη βρέθηκε πίσω και στα νεανικά κοινά, που μέχρι πρότινος στήριζαν σημαντικά «τον καφέ». Στην πρώτη θέση πέρασαν οι «Καραμεροχαριτάτοι» με ποσοστό 21,8% έναντι 19,6%, που έκανε ο «καφές με την Ελένη».Στο σύνολο οι Καραμέρος – Χαριτάτος διατήρησαν την πρωτιά με 22,8%, ενώ η Ελένη Μενεγάκη έπεσε στο 14,4.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…