Σκάει φούσκα στα media και Μνημόνιο στο Alter!

@Φούσκα έτοιμη να σκάσει τα media! Στο MEGA αναζητείται στρατηγικός επενδυτής, να συμμαζέψει τα οικονομικά του μαγαζιού! Στον ΑΝΤ-1 οι απολύσεις αποψίλωσαν το ειδησεογραφικό τμήμα, μέχρις.. εξάντλησης! Στο ALTER το χρέος φτάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ και αναζητείται εναγωνίως συμβιβασμός με τους (τραπεζίτες) δανειστές! Ενώ στον ΣΚΑΙ η εργοδοσία Αλαφούζου πέρασε -αναίμακτα- περικοπές μισθών κι ατομικές συμβάσεις! Αλλά και στον «902» έγιναν απολύσεις, και «στο Κόκκινο» καθυστερεί η καταβολή μισθών! Έλεος!
@Aπό την 1η Ιανουαρίου οι σταθμοί -αυτοί τουλάχιστον που δεν έχουν άδεια- συνεχίζουν να λειτουργούν σε ραδιόφωνο και τηλεόραση με μια αντισυνταγματική διάταξη, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται. Το αντίθετο.
Tο ΕΣΡ λίαν προσφάτως έδωσε τη δυνατότητα στον κομματικό σταθμό του ΛΑΟΣ Ράδιο Άστυ να εκπέμπει χωρίς επί της ουσίας να χρειάζεται άδεια, εφαρμόζοντας τους νόμους Ρουσόπουλου και Παυλόπουλου. Αναλυτικά: 31 Δεκεμβρίου 2010 έληξε η δέκατη παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με την 3578 απόφαση του ΣτΕ για το Αθήνα TV, η διάταξη για το καθεστώς των παρατάσεων λειτουργίας για προκηρύξεις ραδιοτηλεοπτικών αδειών ήταν «ήδη κατά τον χρόνο θεσπίσεώς της αντισυνταγματική».
@Με τον περιβόητο «πολυνόμο» για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ που ψηφίστηκε προσφάτως στη Βουλή και που ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα και ισορροπίες εργασιακών συμβάσεων δεκαετιών, διαγράφεται πλέον νέα κατάσταση στις αμοιβές των εργαζομένων, τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές και γενικά στο ασφαλιστικό σύστημα. Ειδικά δε στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ το νέο τοπίο εμφανίζεται ζοφερό από το νέο έτος 2011, καθώς ο αριθμός των ανέργων δημοσιογράφων, υπαλλήλων και τεχνικών διογκώνεται, οι απολύσεις συνεχίζονται ανελέγκτως, αφού ευνοούνται και από το νέο νομοθετικό καθεστώς, ενώ μειώνονται συνεχώς οι αποδοχές των εργαζομένων στον Τύπο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ). Σύμφωνα πάντα με το 'Παρόν της Κυριακής'...
@Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης γνωστού επιχειρηματία που «πατάει» στο τραπεζικό σύστημα, στα media και όχι μόνο, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο Alter. Με άλλα λόγια ο συγκεκριμένος μάνατζερ θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν δανείσει το κανάλι και στην ουσία θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις εντολές τους, επιβάλλοντας ένα αυστηρό «μνημόνιο» για να εξυγιαίνει την επιχείρηση.
@Νικητής αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το ''Just the 2 of us'',στην κυριακάτικη μάχη με το Big Brother.To 10o live άγγιξε το 29.7% έναντι 18,1% του 'Mεγάλου Αδερφού'.Στα νεανικά κοινά,το Mega σημείωσε το ικανοποιητικό 28,8%,έναντι 19% του Alpha.
@Ενα ενδιαφέρον αρθράκι απο την Αγγέλας Νταρζάνου
Δραματικές εξελίξεις αναμένονται το 2011 στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συνέχεια της απορρύθμισης της αγοράς και της αναγκαστικής αποεπένδυσης των επιχειρήσεων, στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου ήδη από το 2010. Μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να ολοκληρωθεί ο «εξορθολογισμός» της αγοράς των ΜΜΕ, που θα φέρει φτώχεια και ανεργία στον κλάδο, αλλά και μεγάλες εκπτώσεις στο περιεχόμενο των Μέσων.
1. Η ενημέρωση περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία. Η πρωτότυπη, ερευνητική δημοσιογραφία (επειδή κοστίζει) περιθωριοποιείται και εμφανίζεται περιστασιακά μόνο, ως άλλοθι. Αποστολές, ανταποκρίσεις, έρευνα πεδίου επιβιώνουν μόνο περιστασιακά και τη θέση τους παίρνει η ειδησεογραφία που προέρχεται από «επίσημες πηγές», δηλαδή απολύτως ελεγχόμενη, ή από πρακτορεία ειδήσεων (δηλαδή απολύτως οικονομική).
Η ύλη του Τύπου συρρικνώνεται -για να εξοικονομηθεί χαρτί- ενώ η τηλεόραση επιλέγει το μοντέλο των συζητήσεων και αναλύσεων ως οικονομικότερο στη θέση του ρεπορτάζ που κοστίζει. Οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί περιορίζουν το ειδησεογραφικό τους περιεχόμενο και τείνουν στο «επιτυχημένο» μοντέλο του talk radio.
2. Ανάλογη θα είναι η πορεία και της ψυχαγωγίας που προσφέρουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί: η έλλειψη ρευστού αναγκάζει σε περιορισμούς την παραγωγή προγράμματος – πράγμα που δημιουργεί αντανακλαστικά ύφεση και στις εταιρείες παραγωγής. Ήδη οι σειρές μυθοπλασίας (κωμικές και δραματικές σειρές) έχουν μειωθεί σε 9 συνολικά, από 40 σε προηγούμενα εύρωστα χρόνια. Αυτό έχει επίπτωση όχι μόνο για τα στούντιο παραγωγής, αλλά και για τους επαγγελματίες του χώρου, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, που περιμένουν πλέον μόνο από τις περιορισμένες παραγωγές της ΕΡΤ. Τα τηλεπαιχνίδια, που θεωρούνταν «οικονομική» επιλογή, πλέον θεωρούνται ακριβά, οπότε περιορίζονται επίσης.
@ΑΝΤΕ και καλή ραδιοτηλεοπτική χρονιά γιατί φοβόμαστε πολύ τα...λουκέτα και τις απολύσεις....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…