Νομοσχέδιο για τα media με πολλές υποσχέσεις...

@Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι η τακτοποίηση του μιντιακού τοπίου της χώρας και μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που θα καθορίζει όλα τα θέματα των μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη το νομοσχέδιο θα είναι στη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας και πρώτα απ’ όλα θα ορίζει σαφώς τους κανόνες για την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Έτσι, αναμένεται να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό του παρόχου δικτύου από εκείνου του περιεχομένου, αλλαγές στη χωροθέτηση και στη νομοθεσία για τα πάρκα κεραιών, έκδοση του τελικού χάρτη συχνοτήτων, αφού πρώτα το υπουργείο Οικονομικών αποτιμήσει το φάσμα, ενώ θα προβλέπονται και οι κανόνες για τους διαγωνισμούς και τις αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να επικρατήσει ένα καθεστώς πλήρους διαύγειας και απεξάρτησης των ΜΜΕ από την πολιτική εξουσία, ενώ η κρατική διαφήμιση θα είναι μειωμένη έως και 40%.
@''Θα σκάσετε από το μπούκωμα. Λοιπόν guys; Έλεος! Enough is enough! Να ακούς τώρα την Μενεγάκη με ύφος… εργατιάς να επικαλείται το «στην εποχή που ζούμε» εννοώντας της κρίσης, για να πει για Παπαδάκη και το μέλλον του στον Ant1 ότι πλέον δεν υπάρχουν στάνταρντ τού πότε υπογράφουν το συμβόλαιο. Έχει τύχει λέει της ίδιας και 3 μήνες πριν και 2 χρόνια και 1 κτλ… Βρε δεν ξεκουμπίζεστε σιγά σιγά από τα στασίδια σας all together οι παλαίμαχοι να αναλάβει και κάνας άλλος άνθρωπος να δει προκοπή; Φάγατε, φάγατε, φάγατε… ε νισάφι!'' Το αναφέρει το opinions...
@Μία κρατική τηλεόραση χωρίς... σκιές και... σκοτεινά οικονομικά στοιχεία υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης. Μία υπόσχεση - δέσμευση, η οποία σχολιάστηκε από πολλούς ποικιλοτρόπως.
Οπως και να ΄χει πάντως, απ ΄ότι φαίνεται, αυτή την υπόσχεση ξεκίνησε να την κάνει πράξη ο Λάμπης Ταγματάρχης από σήμερα, όπου μία απο τις μεγαλύτερες και πιο hot ειδήσεις του μεσημεριού, είναι η δημοσιοποίηση του κοστολογίου των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης.
@Ακάθεκτη συνεχίζει η Αγγελική Νικολούλη. Μαζί της συνεχίζουν και οι αυτοδίδακτοι ντετέκτιβ να δίνουν πληροφορίες. Μια εκπομπή με μεγάλη κοινωνική προσφορά; Ή η επιβεβαίωση, για άλλη μία φορά, της δύναμης που έχει η τηλεόραση να μετατρέπει τις τραγικότερες ανθρώπινες υποθέσεις σε σόου υψηλής θεαματικότητας;
@Ράδιο Αρβύλα. Τη φωτογραφία βέβαια την παρουσίασαν πρώτοι οι καραμεροχαριτάτοι, τα «πρωινά λιγούρια» όπως τους αποκάλεσε ο Κανάκης.Η πρώτη γυμνή φωτογραφία του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν βέβαια από τη βάφτισή του, μως ο Κανάκης – φίλοι είναι- σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο το μαύρο χρώμα με το οποίο καλύφθηκε το μόριο του μικρού Γρηγόρη. «Τι μικρούλη» είχε πει η καλεσμένη των Καραμεροχαριτάτων βλέποντας τον μικρό Γρηγόρη, «ποιο μικρούλη κυρά μου, δε βλέπεις πόσο μαύρο χρειάστηκε για να το καλύψουν» σχολίαζε ο Κανάκης. «Και μετά όλο αυτό έγινε κοιλιά;» ρώτησε ο Σερβετάς, για να συμπληρώσει ο Κιούσης ότι «κάνει και για τριπόδι».
@Στην τελική ευθεία βρίσκεται η «δορυφορική έκδοση» του πακέτου Conn-X του ΟΤΕ. Τελευταίο μέλημα της εταιρείας είναι η προσθήκη των επίγειων ελεύθερων καναλιών (κρατικών και ιδιωτικών). Εδώ υπάρχει ένα θέμα από το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονται τα περισσότερα κανάλια με το άλλο δορυφορικό πακέτο (αυτό της NOVA) αλλά είναι κάτι που εξετάζεται από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…