Μνημονιακή τηλεόραση με απεργίες, σάτυρα και ψηφιακά

@ΡΕΣΤΑ έδωσε για μια ακόμα φορα ο Λαζόπουλος μέσα απο την εκπομπή του μιλώντας με θάρρος για όλα. Οπως για τους αστυνομικούς που φυλάνε δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ποδοσφαιριστές απο τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού καθώς διαθέτουν χρήματα αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώνουν πάντα τα κορόιδα. Μάλιστα ανεφερε ότι η κοινωνία εκπέμπει το μήνυμα 'Ανοχή τέλος' κάνοντας κριτική στο μνημόνιο ασκώντας με έξυνπο τρόπο τον παραλληλισμό δηλώσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα....Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός της απώλειας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, και την αντίδραση των οικογενειών όταν αντίκρισαν πολιτικά πρόσωπα στην κηδεία.
Για ακόμα μια φορά σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών, απαντώντας με το δικό του τρόπο, ενώ παράλληλα μίλησε για την τραγωδία με τους πρόσφυγες στη Σούδα της Κρήτης.
@Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις θέσεις δημοσιογράφων στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής. Συμφώνως με πληροφορίες, στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές δύο δημοσιογράφοι παρ' όλο που η σχετική σύμβασή του έχει λήξει στις 30/6/2010. Πρόκειται για τους ΑΙΝΤΙΝ ΜΠΟΣΤΑΝΤΣΗ και ΕΒΡΕΝ ΝΤΕΝΤΕ οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές στην τουρκική γλώσσα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και επίσης εκφωνούν καθημερινώς το πρωινό δελτίο ειδήσεων στα τουρκικά. Ακόμη, συνεχίζει να εργάζεται στον ανωτέρω ραδιοφωνικό σταθμό και ο τεχνικός ΦΑΤΗΧ ΝΑΖΙΦΟΓΛΟΥ παρ' όλο που η σύμβασή του ίσχυε μέχρι τις 31/3/2010. Να σημειωθεί ότι στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής υπάρχει μόνιμος μουσουλμάνος δημοσιογράφος, ο ΣΑΜΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΓΛΟΥ.
@Συνέλευση εργαζομένων των δημοσιογράφων του Alter έγινε πριν από λίγο, με την παρουσία αντιπροσωπείας του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και της νομικής υπηρεσίας της. Στο πλαίσιο της συνέλευσης έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Γιαννίκος έχει διαμηνύσει στο Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ πως ισχύει ότι είπε πριν από λίγες μέρες. Ότι μέχρι τις 24-25 Μαρτίου θα έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς..
@Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΘΗΝΑ 9.84 την Τρίτη 1 Μαρτίου αποφασίστηκε η έναρξη του προγράμματος εξυγίανσης του σταθμού, με περικοπές δαπανών και προσωπικού. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση, τα έξοδα για τα έτη 2007 έως και 2010 ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 13.875.000€, ενώ για το 2011 προϋπολογίζονται στο ύψος των 6.412.000€ δηλαδή μείωση περίπου 55%. Ακολουθούν τα στοιχεία που αφορούν τις παραιτήσεις εργαζομένων, τις καταγγελίες συμβάσεων και τις προτάσεις για σύναψη συμβάσεων έργου.
@Ο ρόλος της οικονομικής κρίσης στη λειτουργία των ΜΜΕ συζητήθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, που ήταν μεταξύ των ομιλητών, αναφέρθηκε στην πολιτική διαπλοκή και τον ΟΠΑΠ. "Στη χώρα μας”, είπε χαρακτηριστικά, "επειδή ο ιδιωτικός τομέας αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό με δημόσια χρηματοδότηση και γύρω από το κράτος, τον ρόλο του κακού ενσαρκώνει η πολιτική διαπλοκή. Στην κεντρική πολιτική σκηνή αρκεί μια ματιά στον ΟΠΑΠ και στην κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης... Μόνο η κρατική διαφήμιση από τα 42 εκατ. ευρώ το 2003 έφτασε στα 85 εκατ. το 2008, αύξηση πάνω από 100%. Τα κριτήρια κατανομής της, θολά ή ανύπαρκτα, ενισχύουν αυτήν την αλήθεια", πρόσθεσε.
@Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις νέες περικοπές στην ΕΡΤ της τάξης του 10% εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ. “Η επιμονή να μεταφέρεται στην ΕΡΤ ΑΕ η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία περικόπτονται αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει συνέπειες που δεν αφορούν απλώς στο ήδη ασφυκτικά περιορισμένο εισόδημα των εργαζομένων, αλλά πλήττουν ευθέως το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης” τονίζει η Ένωση.
@Με 16 ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής της θα συμμετάσχει φέτος η ΕΡΤ στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που αρχίζει την Παρασκευή.Μάλιστα η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με την προβολή του ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΕΡΤ “Καναρίνι μου γλυκό”, με θέμα τη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή της ΕΡΤ με το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte και το ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IBA, θα προβληθεί και η μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη της Ρόζας Εσκενάζυ στον Γιώργο Παπαστεφάνου το 1976.
@Aφού ζητήσαμε και λάβαμε την επίσημη επιβεβαίωση-ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν κατά την δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που έχει συστήσει το Υπουργείο για την Ψηφιακή Μετάβαση στην Τηλεόραση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε ότι στα σχέδια των ΕΡΤ, DIGEA και NOVA είναι η εγκατάσταση ψηφιακών πομπών μέσα στο 2011. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπ’ όψιν μας το Υπουργείο, υπήρξαν από τον Κρατικό Broadcaster και τους Ιδιώτες οι ακόλουθες δεσμεύσεις για εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες πόλεις και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες:
DIGEA:
Λάρισα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος 2011)
Χανιά – Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
NOVA:
Αττική (Μάιος – Ιούνιος 2011)
Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2011)
ΕΡΤ:
Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011)
Ρόδος (Αύγουστος 2011)
Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)
Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011)
Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…