Ανατροπές στην prime time και Γενικές Συνελεύσεις

@Με... πλάνα από τον εθνικό τελικό της Eurovision θα στείλει το «Watch My Dance» στο Ντίσελντορφ η ΕΡΤ, για λόγους οικονομίας!Τα video clips όλων των χωρών που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να σταλούν μέχρι αύριο στην EBU και η Ελλάδα θα είναι από τις λίγες χώρες -ίσως και η μόνη- που δεν θα οπτικοποιήσει το τραγούδι της, αλλά θα στείλει από τα έτοιμα.
@Με ονόματα όπως αυτό της Ελεωνόρας Μελέτη, της Μαριέττας Χρουσαλά, της Γωγώς Μαστροκώστα, του Γιώργου Γερολυμάτου, του Αργύρη Αγγέλου, του Γιώργου Χρανιώτη και της Ναταλίας Δραγούμη θα είναι γεμάτη-εκτός απρόοπτου- η λίστα των αστέρων που θα χορέψουν στο ''Dancing with the stars 2'' που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή. Μένουν κάποιοι ακόμα στους οποίους, όπως μάθαμε, αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι αύριο το κανάλι το αν θα είναι η όχι στην εκπομπή προκειμένου να ξεκινήσουν τις πρόβες μαζί με τους επαγγελματίες χορευτές.
@Το νέο prank show του ΑΝΤ1 ανέτρεψε τα δεδομένα στο prime time της Τετάρτης επικρατώντας του ανταγωνισμού στο κοινό 15-44 ετών. Με τους: Σάββα Πούμπουρα και ο Δημήτρη Βλάχο. Κέρδισε την προτίμηση του δυναμικού κοινού 15-44 ετών, με μέσο μερίδιο 34% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη δημοφιλή σειρά «Η ζωή της άλλης». Κατά τη διάρκεια της μετάδοσής της, η εκπομπή έφτασε το 39% στο συγκεκριμένο κοινό και το 42,2% στους άνδρες 15-44. Μάλιστα, τα ποσοστά της εκπομπής ήταν ακόμα υψηλότερα στους νεαρούς τηλεθεατές 15-24 ετών, όπως φαίνεται στο ακόλουθο γράφημα.
@Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο συγκροτείται βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για τον Κινηματογράφο, ν. 3905/2010.Η επιλογή των προσώπων αποτυπώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου. Προτεραιότητα δίνεται στην εξωστρέφεια, τη σημασία των νέων τεχνολογιών για τον ελληνικό κινηματογράφο, την υιοθέτηση και προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και διανομής, την υποστήριξη του σεναρίου, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη δημιουργία και ενδυνάμωση συνεργασιών με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
@H ETITA αναφέρει ότι: Στην πρωτοφανή για την ιστορία της Ένωσής μας Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2011, σε συμμετοχή, μαζικότητα, δυναμική και αγωνιστική διάθεση, όλοι μαζί δηλώσαμε:
ΟΧΙ στην περαιτέρω μείωση του εισοδήματός μας που τον τελευταίο χρόνο μειώθηκε πάνω από 30%.
• ΟΧΙ στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ομήρους αμειβόμενους με την κατώτερη σύμβαση της Γ Σ Ε Ε.
• ΟΧΙ στις απολύσεις και στην μείωση των θέσεων εργασίας.
• ΟΧΙ στην κατάργηση των δικαιωμάτων που με αγώνες κατακτήσαμε.
Οι τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν «πόλεμος στον πόλεμο
που μας κήρυξαν οι εργοδότες μας».Δηλώσαμε όλοι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι μόνο για την διατήρηση των κεκτημένων μας αλλά και για νέες κατακτήσεις.Ομόφωνη ήταν η απόφαση να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας εάν οι εργοδότες μας παραμείνουν αδιάλλακτοι και δεν υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω
@Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί την Τρίτη 15 Μαρτίου (17.00) , η ΕΤΕΡ στο αμφιθέατρο της ΕΤ1 στην Κατεχάκη. Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι η “ανανέωση εξουσιοδότησης του διοικητικού συμβουλίου για τον καθορισμό και τον τρόπο υπεράσπισης μέσω κινητοποιήσεων” , αλλά και “η οικονομική ενίσχυση και αναβάθμιση της ένωσης”.
@Έκρυθμες φαίνεται να είναι οι σχέσεις μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών της Λάρισας το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς βροχή πέφτουν οι μαζικές προσφυγές στο ΕΣΡ, από ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών που καταθέτουν μαζικά καταγγελίες κατά συναδέλφων τους. Συγκεκριμένα, ομάδα 5 ραδιοφωνικών σταθμών έχει ζητήσει επανειλημμένα από το ΕΣΡ την ανάκληση της Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας άλλων 5 σταθμών.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Ράδιο Στορκ, Ράδιο Ελασσόνα, Ρυθμός 98.8, Ράδιο Εναλλάξ-DeeJay και Scanner FM κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης των Βεβαιώσεων Νόμιμης Λειτουργίας των Ράδιο Palace, Enjoy Radio, River FM, Power FM και TRT. Η εκδίκαση των δυο πρώτων αιτήσεων είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 15/2/2011 ενώ των τελευταίων τριών για την 1η Μάρτη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία απόφαση από το ΕΣΡ, ενώ δεν έχει δημοσιευτεί το περιεχόμενο των καταγγελιών.
@Κατά τη συνεδρίασή του (Τρίτη 8 Μαρτίου 2011) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε τα ακόλουθα: Τροποποίησε προηγούμενη απόφασή του για τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών των μουσικών σε παραστάσεις και παραγωγές της Ορχήστρας των Χρωμάτων.Aποφάσισε την κατασκευή σκηνικών για τις παρακάτω τέσσερις εκπομπές με στόχο την ανανέωση τους, αλλά και την απόκτηση ενιαίου σκηνογραφικού ύφους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ» οι οποίες θα επανέλθουν άμεσα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ και «ΜΑΜΑΔΕΣ» και «ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ», δύο νέες εκπομπές οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αναζητήθηκε χορηγός και η ALPHA BANK προσεφέρθη να καλύψει το κόστος των σκηνικών. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και α ντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες. Παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί μας εκεί, εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί για τελευταία φορά την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων, άλλως δηλώνει ρητά, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση και ικανοποίηση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία της εφημερίδας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…