Άλλοι μιλούν για κρίση και άλλοι για απεργίες....

@ΚΟΝΤΆ μας τελικά θα είναι το Αlter απο την Δευτέρα με όλο σχεδόν το επιτελείο αφού θεωρειταιαμεση η επανακαμψη του, λεγεται ότι απο το καστινγκ θα απουσιάζει ο Αυτιας αλλα συστηνουμε πολυ υπομονή....
@Και την ΕΡΤ συμπεριλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη λίστα των «κομμένων» που μέχρι χθες (1/4) δεν είχαν στείλει επίσημη ενημέρωση για τα έσοδα, τα έξοδα και τις ζημίες τους κι έτσι δεν θα πάρουν την κρατική χρηματοδότηση που προβλέπεται. Από την ΕΡΤ όμως επισημαίνουν ότι από τον Ιούνιο του 2010, με απόφαση του Δ.Σ., η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει απεκδυθεί του δικαιώματος χρηματοδότησης (περίπου 2,2 εκατ. ευρώ). Οπότε προκύπτει το ερώτημα γιατί συμπεριλαμβάνεται σ' αυτή τη λίστα. Από την άλλη, η διοίκηση της ΕΡΤ παρέδωσε τον Φεβρουάριο οικονομικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις ΔΕΚΟ παρέχοντας πληροφορίες και για τους προϋπολογισμούς της μέχρι και το 2014. Σε αυτούς μάλιστα υπολογιζόταν ότι το 2014 οι συσσωρευμένες ζημίες της ΕΡΤ (περίπου 90 εκατ. ευρώ το 2010) θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί, καθώς για όλα τα χρόνια προϋπολογίζονται πρωτογενή πλεονάσματα. Προκύπτει λοιπόν ακόμη ένα ερώτημα: γιατί αφού υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα στην επίσημη ενημέρωση που έχει ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών; (Ελευθεροτυπία)
@Δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις η ετυμηγορία της Agb,
την εβδομάδα που έφυγε.Στο σύνολο,οι 'επιδόσεις' των καναλιών είναι σχεδόν αμετάβλητες.Αναλυτικά:
Eβδομάδα 28/03-03/04(21/03-27/03)
Mega 21,7%(21,6)
Ant1 18,2%(18,4)
Alpha 15,4%(15,4)
Στην prime time,μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε ο Alpha στο κοινό 15-44,με μία περίπου μονάδα.Ωστόσο,η κατάταξη των καναλιών παρέμεινε ίδια.(Σε παρένθεση η prime time της προηγούμενης εβδομάδας)
Σύνολο/νεανικά κοινά
Mega 25,6%-25,4%(26-25,3)
Αlpha 20,5%-20,5%(20,3-19,5)
Ant1 17,6%-21%(17,7-21,5)
@Ανακοίνωση
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, που έχουν ήδη κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011:
* να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων
* να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές, που έχουν ήδη παραδώσει για τον ίδιο λόγο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου
@Εκδήλωση- Ημερίδα με θέμα «Κρίση και Διανόηση», οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α΄ όροφος), στις 10.30 π.μ. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι συμμετέχει και ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά στην πορεία αποσύρθηκε το όνομα του, ίσως και λόγω της επαναλειτουργίας του Alter.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενεργοποίηση και η παρέμβαση των ανθρώπων της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης, στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση της σύγχρονης κοινωνίας. Βασική επιδίωξη είναι το ζωντάνεμα της Διανόησης στην χώρα μας και το ξεπέρασμα της παράξενης και παράλογης σιωπής.
Διανοούμενοι, επιστήμονες από διάφορους τομείς, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες κλήθηκαν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την υφήλιο και η οποία πρωτίστως είναι κρίση αξιών. Ταυτοχρόνως, θα παρουσιάσουν προτάσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, η οποία επηρεάζει πολλαπλά τη χώρα, δημιουργώντας πολύ μεγάλες δυσκολίες στους πολίτες και καταρρακώνοντας θεσμούς, με κίνδυνο να εμφανιστούν φαινόμενα διάλυσης της κοινωνίας. Δηλώσεις μαγνητοσκοπημένες θα παρουσιαστούν από τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, την καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου και τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, οι οποίοι θα λείπουν στο εξωτερικό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…