Απεργιακός πυρετός στα media κόντρα στη Κυβενρητική πολιτική

@Χωρίς πρόγραμμα για τέσσερις μέρες θα μείνουν οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Εμμέσω τεράστιων εργασιακών προβλημάτων, περικοπών και απολύσεων, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ προχωρούν σε τετραήμερη απεργία προχωρoύν από το πρωί της Πέμπτης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις και να σταματήσουν οι απολύσεις. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά sites , καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης. Λόγω αυτής δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή. Επίσης δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing. @Την Παρασκευή, 8 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press. Στην απεργία συμμετέχουν και οι τεχνικοί, με αποτέλεσμα ακόμα και εκπομπές που δεν παράγονται από δημοσιογράφους, να μην βγουν στον αέρα. Επίσης, δημοσιογραφικές ενώσεις της επαρχίας έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας. @Δύσκολοι καιροί για το κανάλι του ΣΚΑΪ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κανάλι αναφέρει πως στα πλαίσια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της ανάγκης για αναδιοργάνωση καταργεί (!) την διεύθυνση Μάρκετινγκ ολόκληρου του ομίλου. Η διευθύντρια του τμήματος κ. Σελήνη Ευθυμίου αποχωρεί μετά από παρουσία μίας τετραετίας στην θέση της επικεφαλής.Την προηγούμενη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Αλαφούζος είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την κακή οικονομική κατάσταση της τηλεοπτικής και κατ’ επέκταση της διαφημιστικής αγοράς.
@Το «Κους Κους» παρέμεινε πρώτο στα ποσοστά τηλεθέασης των εκπομπών μεσημεριανής ζώνης, που συγκέντρωσε 11,7% για το σύνολο και 15,9% για τα νεανικά κοινά.Το «Πολύ Μπλα Μπλα», στην δεύτερη εκπομπή του, μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας, δεν κατάφερε να επικρατήσει και βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 11% στο σύνολο και 10,2% στα νεανικά κοινά.Στην τρίτη θέση βρέθηκε το «Super Star» που έπιασε 10,7% στο σύνολο και 8,8% στα νεανικά κοινά. @«Κατάσταση Πολιορκίας» τιτλοφορείται η νέα εκπομπή του Γιώργου Τράγκα που προβάλλεται καθημερινά μέσα από το Kontra Channel! Ο γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος έκανε το χατίρι των τηλεθεατών και αμέσως μετά την εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο του Alter, παρουσιάζει τη δική του εκπομπή αναλύοντας μαζί με τη δημοσιογράφο Αντριάνα Ζαρακέλη όλα όσα αφορούν την επικαιρότητα. @Στις 27 Μαϊου σχεδιάζει να εκπέμψει από το Κέντρο Εκπομπής Δοβρούτσι στη Θεσσαλία, η Digea το σήμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο switch off, αφού σε μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει τις πόλεις, Λάρισα , Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φάρσαλα, θα καλύψει ένα πληθυσμό περίπου 430.000 ατόμων.Η Digea αναμένει και την ενίσχυση της πολιτείας , ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες για το γεγονός πως δεν θα εκπέμπουν πλέον αναλογικά – παρά μόνο ψηφιακά- τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, σε αυτή τη γεωγραφική ζώνη. @Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.To Debtocracy/Xρεοκρατία, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…