Υπερ της Αλήθειας και κατά της λογοκρισίας οι σατυρικές εκπομπές εν μέσω Μνημονίου

@ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ο Λαζόπουλος που επιβεβαίωσε απο την σατυρική του εκπομπή το άρθρο του greekmme.gr ότι πλέον οι ειδήσεις παράγονται απο τις εκπομπές σάτυρας και όχι απο τα δελτία ειδήσεων παρά το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο με τον Στρος Καν θα το έπαιζαν ελάχιστα κανάλια αν είχαν έτοιμο το υλικό! Η υποστήριξη πάντως κατά της Λογοκρισίας απο ορισμένες εκπομπές και έγκυρους δημοσιογράφους αποδεικνύει ότι όταν μαθαίνουμε Αλήθειες σε αυτή τη χώρα οφείλουμε να πληροφορηθούμε και την συνέχεια. Αυτό που ανησυχεί όλους μας έίναι η προβολή αποσπάσματος απο τον έγκυρο κ. Ιγνατίου σε εκπομπή του Μέγκα ότι υπάρχουν και άλλα κομμάτια της συνέντευξης που δεν παίχτηκαν στη στιχομυθία δημοσιογράφου με τον κ. ΔΝΤ.
@ΒΕΒΑΙΑ ο κ. Λάκης αποκάλυψε ότι "γνωρίζω ότι τα τηλεφωνά μου, τα κινητά μου, τα e-mail μου παρακολουθούνται αλλά κοιμάμαι ήσυχος αφού γνωρίζουν που βρίσκομαι και σίγουρα δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω..." ενώ διαμήνυσε σε όψιμους συμβουλοκράτορες ότι το τυρί υπάρχει για τα..."ποντίκια που έφαγαν το τυρί και τώρα....μπορούν να επιστρέψουν στην τρύπα τους". Με νόημα υπερασπίστηκε την πρόθεση να συνεχίσει παίζοντας υλικό που ήδη έχει δημοσιοποιηθεί στα κανάλια. Πάντως υποστήριξη βρήκε λίγη ώρα αργότερα και απο το Ράδιο- Αρβύλα όπου οι παρουσιαστές του δήλωναν ευθαρσώς ότι στηρίζουν κάθε μέσο και εκπομπή που μας δίνει ψήγματα αλήθειας τασσόμενοι κατά της λογοκρισίας ενώ για τους 'παράνομους' κυρίους του ΕΣΡ τους χαρακτήρισαν 'τροχονόμους που κόβουν κλήσεις στα κανάλια και σε λίγο καιρό θα το κάνουν όσο δεν υπάρχουν πολιτικά αντανακλαστικά...' θέτοντας νέο όρο στα μέσα ενημέρωσης καθώς πλέον ανοικτά αμφισβητείται ο ρόλος του ΕΣΡ και όχι των θεσμών με πρόσωπα που όφειλαν να αλλάξουν θητεία. Εξάλλου οι προσφυγές για πρόστιμα που διεκδικεί ανοικτά ο ΑΝΤ1 δεν περνά καθόλου απαρατήρητο απο κανέναν....
@Επίθεση εναντίον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή το πρόσφατο πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» εξαπέλυσε η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεόρασης καταλογίζοντας στα μέλη του ότι «αυθαιρετούν».
Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια ανοίγουν συνολικά την ατζέντα δράσης και παρέμβασης του οργάνου με το ερώτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ «Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΕΣΡ; Λογοδοτεί και ελέγχεται ή αυθαιρετεί;» Ερώτημα που δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη του οργάνου, αλλά αποτελεί μήνυμα και για τους πολιτικούς. Τα μέλη του ΕΣΡ επιλέγονται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και το έργο τους ελέγχεται από το τμήμα διαφάνειας του Κοινοβουλίου, άρα και το ερώτημα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών έχει άμεσο αποδέκτη. Πολύ περισσότερο που στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως σε έγγραφες καταγγελίες «το ΕΣΡ σιωπά».
@Θέση υπέρ του Κανάκη και της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», μετά το πρόστιμο των 50.000 ευρώ πήρε ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με άρθρο του στην αιχμή και τίτλο «Ο Κανάκης προσέβαλε τη Βουλή – Να εκτελεστεί‏».Έμεινα εμβρόντητος ακούγοντας οτι το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ στο «Ράδιο Αρβύλα», επειδή -λέει- χαρακτήρισε «σπείρα» τους βουλευτές. Τη στιγμή που η χώρα χρεοκοπεί και οι τηλεοπτικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο, την ώρα που βουλευτής λέει μέσα στο Κοινοβούλιο σε συνάδελφό του «βγες έξω ρε…», η ανεξάρτητη αρχή κρίνει ως έγκλημα καθοσιώσεως μια αναφορά σε λαοφιλή σατιρική εκπομπή. Είναι να τρελαίνεσαι σ’ αυτή τη χώρα.
@«Απαράδεκτη και παράνομη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ Α.Ε. την αναμετάδοση από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εκτεταμένων εικόνων και στιγμιοτύπων από το πρόσφατο Final Four του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (Euroleague) στη Βαρκελώνη, των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα έχει η ΕΡΤ, χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν την άδειά της. Η εταιρεία καταγγέλλει το γεγονός και επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.
@Η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει στάση εργασίας για την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, παρόλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο επανεκτιμώντας την όλη κατάσταση αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να ανακληθεί η στάση εργασίας (που είχε κηρυχθεί για την Πέμπτη, 12 Μαΐου από τις 11.00 π.μ. έως τις 16.00) όλων των δημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής.
@Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο απέρριψε προσφυγή του πρώην επικεφαλής της Formula 1 Μαξ Μόσλεϊ, που ζητούσε τα εξαναγκασθούν τα ΜΜΕ να ενημερώνουν τα άτομα, για τα οποία πρόκειται να δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής.Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη και στη συνέχεια στο δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2008, όταν δημοσίευμα του ταμπλόιντ News of the World δημοσίευσε φωτογραφία του, που απεικονιζόταν ντυμένος με ναζιστική στολή να παίρνει μέρος σε σεξουαλικό πάρτι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…