Η Πολυκατοικία της...μιντιακής πραγματικότητας χάνει ενοίκους...

@Ύστερα από τρία χρόνια προβολής και 132 επεισόδια η κωμική σειρά του MEGA, «Πολυκατοικία», ρίχνει οριστικά αυλαία. Οι ένοικοι της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους την Παρασκευή 27 Μαΐου, οπότε και μεταδίδεται το τελευταίο επεισόδιο. Ένας γάμος και μια εγκυμοσύνη είναι οι εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι δημιουργοί για το φινάλε της σειράς.Μάλιστα, στο αποχαιρετιστήριο επεισόδιο θα δούμε ξανά τον Δημήτρη Κουρούμπαλη (Μανώλης), τη Βίλμα Τσακίρη (Μαίρη) και την Έλενα Ασημακοπούλου (Αλίκη).
@Μήνυση κατά διαχειριστών blogs για δημοσίευση συκοφαντικών πληροφοριών σε βάρος του, κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, σήμερα το πρωί, ο κ. Ταγματάρχης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και επισκέφθηκε την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά διαχειριστών blogs τα οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δημοσιεύουν κατ' εξακολούθηση ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες εις βάρος του κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην ΕΡΤ».
@«Αντιμνημονιακό» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμπουράκης στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το τραγούδι που μας εκπροσωπεί φέτος στη Eurovision, «Watch my Dance».
Ο Δημήτρης Καμπουράκης, απευθυνόμενος στο δημοσιογραφικό του ταίρι, Γιώργο Οικονομέα, είπε ότι οι 3D κίονες του φόντου δείχνουν την ανωτερότητά μας ως έθνος: «Τον καιρό που εμείς φτιάχναμε κίονες, ήσασταν στις σπηλιές. Όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη, εσείς τρώγατε βελανίδια!».
@Οριστική διαγράφεται η σύγκρουση μεταξύ Μαρινάκη και Αλαφούζου. Ενδεικτικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «METRO» ιδιοκτησίας προέδρου του Ολυμπιακού, όπου αναφέρεται αναλυτικό ρεπορτάζ για την «Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Χρ. Παναγόπουλου» και τις «Κατηγορίες για μεγάλο ''φαγοπότι'' στην ΕΡΤ». Προφανώς ο πρόεδρος της Πειραϊκής ΠΑΕ δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνει ο Σκάι, κρίνοντας και από το σημερινό πρωτοσέλιδο. Θυμίζουμε ότι η κόντρα χρονολογείται από το ντέρμπι των αιωνίων τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα όσοα αναφέρει το enimrosi24...
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την προκλητική στάση της διοίκησης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, να επιμείνει σε απολύσεις που η δικαιοσύνη έκρινε ως παράνομες και να απαξιώσει περαιτέρω το κύρος και την αξιοπιστία της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, απολύοντας επιπλέον συντάκτες που απασχολούνταν στο γραφείο Αθήνας.
@Για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες διώκονται 15 άτομα, σε βαθμό κακουργήματος, έξι υψηλόβαθμα στελέχη της, κατά την περίοδο 2005-2008, τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπεύθυνοι τεσσάρων εταιρειών. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις, έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι κατηγορίες αφορούν σε υπερκοστολογημένες συμβάσεις, μπόνους και μελέτες που ανατέθηκαν και πληρώθηκαν, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι ποινικές διώξεις είναι για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία (που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ) κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης
@Τής Τζώρτζιας Κοντράρου (μέλους του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ)
Ο ΕΔΟΕΑΠ έσπευσε να νομιμοποιήσει διαδικασίες ελέγχου των ασφαλιστικών μας ταμείων που υπαγορεύτηκε από το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Μετά από συζήτηση για το θέμα της αποστολής στοιχείων που αφορούν το ΕΔΟΕΑΠ στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή που προβλέπεται στο νόμο 3863/2010 – νόμος που συνδέεται το με μνημόνιο – πρότεινα την
μη αποστολή στοιχείων καθώς ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου δεν υπαγόμαστε στους φορείς, στους οποίους αναφέρονται οι σχετικές διατάξεις.
Λυπάμαι γιατί , παρά τις εκκλήσεις μου, η πλειοψηφία που σχηματίστηκε από τους Σπανοπούλου, Φαράκο, Μυλωνά, Κυρίτση Δεμερτζή και Καταιφτζή ( Ο Παν. Τσούτσιας αποχώρησε πριν πάρει σαφή θέση) και ο Παν. Νεστορίδης είχε δηλώσει – έτσι τουλάχιστον
δήλωσε η Ελένη Σπανοπούλου – ότι θα συμφωνούσε με την άποψη που θα επικρατούσε στο συμβούλιο, δέχθηκε τελικά να αποσταλούν τα στοιχεία.
Ούτε και η διεξοδική επιχειρηματολογία του νομικού μας συμβούλου ,που την διάβασε η Σπανοπούλου από σημείωμα που είχε συζητήσει και αρνήθηκε αρχικά να το δώσει στα μέλη του Δ.Σ., έπεισε τους παρόντες να μην δεχθούμε μια διαδικασία η οποία αφορά φορείς δημοσίου δικαίου και όχι εμάς. Από όλες τις πλευρές των εξωτερικών επιστημονικών συμβούλων επισημάνθηκε ότι η αποστολή ή όχι των στοιχείων είναι πολιτική
απόφαση, την οποία οφείλει να πάρει το Δ.Σ.
Οι συνέπειες όμως για το Ταμείο μας με την αποδοχή αυτής της διαδικασίας το προσομοιάζει με ταμεία τελείως διαφορετικού νομικού χαρακτήρα. Γεγονός με απροσδιόριστες συνέπειες που αντιτίθεται μάλιστα στους πολύχρονους και επιτυχείς δικαστικούς αγώνες που έχουμε δώσει ως Οργανισμός.
Το Ταμείο μας εποπτεύεται από το υπουργείο αλλά είναιαυτοδιοικούμενο και αυτοδιαχειριζόμενο. Σε εκλεγμένη διοίκησηανατίθεται η διαχείριση και η λειτουργία του.Δεν στηρίζεται, ούτε επιχορηγείται, ούτε επιβαρύνει το κράτος. Η βιωσιμότητα του και η ευρωστία του εξαρτάται αποκλειστικά από τις διοικήσεις του κι από τον τρόπο που αυτές διαχειρίζονται τα του Ταμείου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…