Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στο Κυριακάτικο Τύπο

@ΟΙ δημοσκοπήσεις που αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό αλλά και το αδιέξοδο της 5ης δόσης του δανείου σκιαγραφούν τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το http://www.greekmme.gr/ όπου δεν απουσιάζουν οι αποκαλύψεις για άγνωστες πτυχές της οικονομικής ζωής της χώρας. Το' Πρώτο Θέμα' οδηγεί τις εξελίξεις με το κεντρικό θέμα που αναφέρει ότι "Τελεσίγραφο 10 ημερών απο την τρόικα- Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε- Δεν υπάρχει 5η δόση αλλά νέα δανειακή σύμβαση, εδώ και τώρα φεύγουν 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αποκρατικοποιήσεις 15 δις και ενέχυρο μετοχές αλλά και ακίνητα". Η 'Real News' επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αλλαγή πολιτικού σκηνικού εκφράζοντας ότι "Στο μηδέν μετά απο 33 μήνες η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- Ανατροπή σκηνικού και ισοψηφία των 2 παρατάξεων με 21,5% καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB και βουλή 6 κομμάτων με είσοδο των Οικολόγων- Το 62,8% των πολιτών ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων για αντιμετώπιση της κρίσης.."
@Φυσικά αποκαλυπτικό και το πρωτοσέλιδο απο το 'Παρόν της Κυριακής' που εξηγεί ότι "Ανατροπές καταγράφει γκάλοπ της Rass- Στα ίσα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το 0,9 η διαφορά- Μεγάλη άνοδος Σαμαρά στα ποιοτικά στοιχεία- Το 62,4% πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός ζητά απο τους πολίτες συνεοχή και όχι συναίνεση". Το 'Αρθρο' προσθέτει ότι "Μείωση των δημόσιων υπαλλήλων με επαναξιολόγηση- Απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ- 45.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο στη κόψη του ξυραφιού..."
@Παρόμοιο το κύριο θέμα όπως συμπληρώνει το 'Βήμα της Κυριακής' όπου "Ανοικτή γραμμή Παπανδρέου- Σαμαρά και λέει Αντώνη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη- Στον αέρα η 5η δόση του δανείου- Νέα μέτρα φωτιά απο αύριο..." Επίσης η 'Καθημερινή' υπογραμμίζει απο την πλευρά της οτι "Το Δημόσιο έχει ρευστό μέχρι τα μέσα Ιουλίου- Η τρόικα πιέζει ασφυκτικά με όπλο την πέμπτη δοση, κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο την Δευτέρα και τα λέμε"
'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπια' επισημαίνει στο κεντρικό της θέμα ότι "Κραδασμοί στην Κυβέρνηση- διαφωνίες βουλευτών για τα μέτρα- Τριπλό σόκ κι όποιος αντέξει- Επιδόματα όπου κόβονται 50 με το νέο μισθολόγιο". Ο 'Ελεύθερος Τύπος' επιμένει με την σειρά του ότι "Η Τρόκα εκβιάζει, ο Παπανδρέου παραδίδει τα κλειδιά- Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υποθήκες για τα 50 δις εδώ και τώρα-Στον αέρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα- Ο Πρωθυπουργος περιμένει την ετυμηγορία της Ευρώπης και αναζητά σωσίβιο στην συναίνεση". Τέλος το 'Εθνος' καταλήγει ότι " Βαρυσήμαντη συνέντευξη Πρωθυπουργού λίγο πριν τις αποφάσεις- Ειμαι αποφασισμένος για την σωτηρία και αλλαγή της χώρας- Ανοικτή η πόρτα για ρεαλιστικές προτάσεις απο όλους- Δεν έχουμε δώσε σε κανέναν το δικαίωμα να μας υποδεικνύει εκλογές..." και προφανώς η εφημερίδα αγνοεί τις 2 μεγάλες δημοσκοπήσεις....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…