Μικρά τηλεοπτικά και νέα απεργία την Τρίτη..

@Το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα για το καθεστώς που εφαρμόζεται μεταξύ διαφημιστικών εταιριών με ΜΜΕ όσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων σε μεγάλα διαφημιστικά πακέτα. Οι Εισαγγελείς, καλούνται να διερευνίσουν αν τηρείται κατά την διαδικασία πώλησης διαφημιστικών πακέτων σε ΜΜΕ, από μεγάλες εταιρίες του χώρου, το προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό επιστροφής του 9,9 % του ποσού ή αν παρανόμως δίδεται «κάτω από το τραπέζι» μεγαλύτερο ποσοστό.
@Aπό τις 12.00 το μεσημέρι,τεχνικοί και εργαζόμενοι έχουν καταλάβει-όπως είχαν προγραμματίσει-τον έλεγχο του κτιρίου και τον τηλεοπτικό αέρα του Alter.Aυτή την ώρα πραγματοποιείται κρίσιμη σύσκεψη στα γραφεία της Real News,με πρωτοβουλία της οικογένειας Κουρή.Στους παρευρισκομένους δεν είναι ο Γιαννίκος,τον οποίο επίσημα πλέον κατονομάζει ''ως κύριο υπεύθυνο'' της κατάστασης ο Ανδρές Κουρής(...!).Στο τραπέζι κάθεται κι ο εκπρόσωπος της 'Αργώ' Τάσος Καζίνος.Με το συγκεκριμένο fund γίνονται οι συνομιλίες των εργαζομένων.
@Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η Διεύθυνση Μουσείου Αρχείου της ΕΡΤ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο EUScreen, σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης, που τον Ιανουάριο του 2012, θα είναι στον «αέρα», με τη συνεργασία 28 Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων, Αρχείων, Πανεπιστήμιων και παροχέων Τεχνολογίας, από 19 Ευρωπαϊκές χώρες. Ένας σημαντικός όγκος οπτικοακουστικού περιεχομένου από ευρωπαϊκά μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία, σε μία διαδικτυακή συλλογή εκατομμυρίων ψηφιοποιημένων τεκμηρίων, θα είναι προσβάσιμος στον ευρωπαίο πολίτη μέσω της πλατφόρμας της Europeana.
@Σε 2 κυλιόμενες, 48ωρες, απεργίες από την Τρίτη 24 Μαίου ως και το Σάββατο 28 Μαίου 2011 προχωράει η ΕΤΙΤΑ. Οι τεχνικοί της τηλεόρασης διεκδικούν “την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας”.
@Πριν από λίγη ώρα είχαμε έκδοση ανακοίνωσης από τον Αθήνα 9,84 εναντίον του Νικήτα Κακλαμάνη. Την παραθέτουμε αυτούσια, την υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού, Τάκης Καμπύλης:
Μας προκαλεί θλίψη η σημερινή αντίδραση του κ. Ν. Κακλαμάνη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Σε μια μέρα που ο σταθμός έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για την πρωτοβουλία του για την κοινή ραδιοφωνική εκπομπή των ραδιοσταθμών της πόλης ενάντια στη βία, ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε (πάλι) να στοχοποιήσει τον 9,84. Διότι, όπως είπε, προσκλήθηκε να μιλήσει ο δήμαρχος, κ. Γ. Καμίνης, αλλά δεν προσκλήθηκε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης και άλλοι εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.
Το λέει αυτό, διότι ο κ. Κακλαμάνης είχε συνηθίσει να έχει ντουντούκα του τον 9,84. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι ο 9,84 δεν πρότεινε τη συμμετοχή του κ. Καμίνη.
Ο 9,84 πρότεινε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων πρότεινε ο διευθυντής του Real Fm, κ. Χρήστος Μπάρλας, κι αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και οι διευθυντές των άλλων ραδιοσταθμών, στους οποίους κοινοποιήθηκε η σχετική πρόταση από πλευράς Real fm.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…