Τέλος στο σήριαλ των υγιών Μέσων και νέος πόλεμος ΑΠΕ- blogs

@Την ανάγκη να μην πληρώσουν οι υγιείς εταιρείες του κλάδου των ΜΜΕ την κρίση, εξαιτίας αδιαφανών πρακτικών που ακολουθήθηκαν από εμπλεκόμενους στον κλάδο, επισημαίνει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της.Στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Η αγορά πλήττεται από την ύφεση με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό που υπερβαίνει σήμερα το 50%. Κατά συνέπεια πολλές επιχειρήσεις του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης αντιμετώπισαν αδιέξοδα και οδηγήθηκαν ή οδηγούνται στο κλείσιμο.Πέραν τούτων, η κρίση έφερε στο φως στοιχεία ότι, επί σειρά ετών, από ορισμένες επιχειρήσεις, ακολουθήθηκε μία λογική η οποία νόθευσε τον ανταγωνισμό και στηρίχθηκε σε ιδιόμορφες συναλλακτικές πρακτικές, χωρίς διαφανή επιχειρηματικά κριτήρια, από πλευράς των εμπλεκομένων και συναλλασσόμενων φορέων.".Βέβαια ποιά μέσα τώρα είναι υγιή που στηρίζονται ορισμένα μεν σε μεγαλοκαρχαρίες, άλλα δε έχουν χάσει την πιστοληπτική τους ικανότητα, ορισμένα χρωστάνε εκατομμύρια παρότι έκαναν απολύσεις και άλλα απλά περιμένουν. Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει ότι το τοπίο μαύρισε πολύ...
@Επιστολή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για το ορατό ενδεχόμενο νέας άμεσης σφοδρής εργοδοτικής επίθεσης με στόχο την μετατροπή των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές και τη δραστική μείωση μισθών με την ωμή απειλή της απόλυσης.
Η επιστολή προκύπτει κατά τη στιγμή που το νέο πολύχρωμο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα αποπειραθεί να συγκροτήσει Διοικητικό συμβούλιο, για το οποίο πλασάρεται το όνομα του Τσαλαπάτη, μια διαδικασία που στο παρελθόν καθυστέρησε οικτρά με αποτέλεσμα την εργοδοτική επέλαση.
Κάποιοι συνάδελφοι καλούν στην παρουσία όλων των συναδέλφων στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Συνάδελφοι, Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο “ΠΗΓΑΣΟΣ”, και επείγει η άμεση αντιμετώπιση τους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πριν δέκα περίπου ημέρες, ο εργοδότης πίεσε να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις από όλο το προσωπικό, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνάδελφοι και με ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων.
@Στη διαπίστωση πως οι Έλληνες πολίτες-καταναλωτές αλλάζουν συμπεριφορά και στην πλειονότητά τους είναι πλέον ενεργοί πολίτες κατέληξε η νέα αντιπροσωπευτική ποσοτική έρευνα CSR 2011 για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση», που διοργανώθηκε για 7η χρονιά από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας.
ύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3340/2005, της υπ' αρ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ-ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" (στο εξής η "Εταιρία") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι στις 31-5-2011 το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών απόσχισης του εκδοτικού κλάδου της Εταιρίας (εφεξής ο "Κλάδος") και την εισφορά του στην κατά ποσοστό 100% θυγατρική της εταιρία με την επωνυμία "ΕΝΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1 έως 5 του Ν. 2166/1993, ως ισχύουν...
@Το Alter είναι και πάλι κοντά σας και όπως καταλάβατε όσοι παρακολουθήσατε το χθεσινό «πρώτο» δελτίο, οι προθέσεις όλων μας είναι αυτή τη φορά να μείνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε την πρόθεση, πράξη.Ο «Αθέατος Κόσμος» επέστρεψε απόψε Τρίτη 31 Μαΐου κοντά σας στις 22.45 με τους χιλιάδες Αγανακτισμένους Έλληνες! Τους Αγανακτισμένους που έχουν σκορπίσει πανικό σε πολιτικούς, κόμματα και δημοσιογράφους. Δηλώσεις απαξιωτικές, προσπάθεια να φανούν ως μια ομάδα «αργόσχολων γραφικών», παντελής απουσία προβολής τους από μεγάλα κεντρικά δελτία ειδήσεων, είναι μερικά από τα όπλα ενός «βρώμικου» πολέμου εναντίον ενός καθαρού «κινήματος».
@To Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του στην επίθεση από το blog «fimotro» κατά της Φαίης Καραβίτη.
Το περιεχόμενο της ανάρτησης: «Έχει πάθει πλάκα ο Δρούτσας με την κριτική που δέχεται από βουλευτές και ΜΜΕ. Τι έκανε λοιπόν μόλις το θέμα πήρε γι αυτόν αρνητική τροπή από χθες το μεσημέρι; Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, έβαλε την σύζυγό του - δημοσιογράφο στο Αθηναϊκό... Πρακτορείο που καλύπτει την Προεδρία της Δημοκρατίας (ηθικό ασυμβίβαστο που θα το σχολιάσουμε άλλη φορά) να τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και σε εκδότες εφημερίδων για να θάψουν το θέμα, άγνωστο με ποιο αντάλλαγμα! Η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών Φαίη Καραβίτη δεν κάνει άλλη δουλειά από το να επικοινωνεί με ΜΜΕ. Αυτές τις αθλιότητες τις γνωρίζει ο πρωθυπουργός;».
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ «επισημαίνει στους ανώνυμους σχολιογράφους ότι η κα Φαίη Καραβίτη εργάζεται επί 9 χρόνια στο πρακτορείο με καθημερινή παρουσία τόσο στο ρεπορτάζ όσο και στις συσκέψεις και βάρδιες εντός του πρακτορείου. Για λόγους προσωπικής ευθιξίας τα δύο τελευταία χρόνια τοποθετήθηκε από την προηγούμενη διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο τιμά με την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία που τη διακρίνει».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…