Βία στα γήπεδα...σε live μεταδοση και κόντρες για την HDTV

@Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου αντί για δελτία ειδήσεων παρακολούθησαν οι περισσότεροι τηλεθεατές το βράδυ του Σαββάτου.Σύμφωνα με το ραβασάκι της AGB, το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στην ΝΕΤ έκανε 22,2% περίπου, ενώ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τα νούμερα διαμορφώθηκαν ως εξής: Mega 18,8%, Star 14,7% και ANT1 14,6%.Το δεύτερο ημίχρονο έκανε σχεδόν 30%, αφήνοντας πολύ πίσω το δελτίο ειδήσεων του Σκάι με 4,7%.
@Τα αθλητικά ραδιόφωνα πάντως στάθηκαν, όσο άκουγα (και άκουσα αρκετή ώρα), στο ύψος των περιστάσεων το Σάββατο το βράδυ μετά τον τελικό. Απηύδισαν και αυτά με την καφρίλα, τι άλλο να κάνουν; Ξεχωριστή μνεία στον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο του Nova Σπορ 94,6. Πολύ εύστοχος στο σχόλιό του, όπως πάντα άλλωστε. Ειρήσθω εν παρόδω, νομίζω πως αναλώνεται τζάμπα στο καθημερινό. Είναι πολύτιμος για τον ραδιοσταθμό, ίσως θα έπρεπε να τον αξιοποιούσαν διαφορετικά από το να τον εντάσσουν στο καθημερινό πρόγραμμα γεγονός το οποίο, όπως και να το κάνουμε, προκαλεί μία είδους φθορά. Τέλος πάντων, και τα υπόλοιπα αθλητικά ραδιόφωνα βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου (ΟΑΚΑ), με τους αθλητικούς ρεπόρτερ να μοιάζουν με πολεμικούς ανταποκριτές... Σε λίγο θα δούμε την Μαρία Καρχιμάκη να μεταδίδει ματς, σχολιάζει το 'Τετράδιο'...
@ΤΗΝ Τάση να επανέλθουν στα κυκλοφοριακά επίπεδα παλαιότερων μηνών εμφανίζουν οι κυριακάτικες εφημερίδες ξεκολλώντας από τις χαμηλές πτήσεις που κατέγραφαν το τελευταίο διάστημα. Έτσι, οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων διαμορφώθηκαν ως εξής: «Θέμα» 148.000, «Βήμα» 148.000, «Καθημερινή» 140.000, «Ελευθεροτυπία» 114.000, «Έθνος» 86.000, «Real News» 75.000 και «Ελεύθερος Τύπος» 37.000.
@Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλεια κατά ΕΡΤ
Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. καταστρατηγεί με προκλητικό τρόπο το νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς αλλά και για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΡΤ Α.Ε. σχετικά με την πρόθεσή της α) να δημιουργήσει αυθαίρετα το κανάλι ERT HD όπου θα εκπέμπει πρόγραμμα σε Υψηλή Ευκρίνεια κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Μετάβασης και β) να μην συμμορφωθεί με το νομικό πλαίσιο που καθορίζουν οι προβλέψεις της πολιτείας για την ψηφιακή μετάβαση (τις οποίες είχε συναποδεχθεί κατά τη δημόσια διαβούλευση), παράλληλα με την άρνησή της να τερματίσει τις αναλογικές εκπομπές από το κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι στις 27 Μαΐου 2011, προκαλούν την αντίθεση του συνόλου των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Παράλληλα η ΕΡΤ Α.Ε. εξακολουθεί, παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες της ΕΙΤΗΣΕΕ στην πολιτεία, να εκπέμπει παράνομα και αυθαίρετα 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο τηλεοπτικό φάσμα που προορίζεται για την μετάβαση καθώς και να εκπέμπει αναλογικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη, 6 μήνες μετά την ψηφιακή μετάβαση στο συγκεκριμένο κέντρο.
Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν πλέον σαφή απόδειξη ότι η ΕΡΤ Α.Ε.: α) αντιμετωπίζει τη νομιμότητα και τους ανταγωνιστές της ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με την νοοτροπία του πάλαι ποτέ κρατικού μονοπωλίου, καταστρατηγώντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου που αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη διαδικασία αδειοδότησής τους και β) δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του Παρόχου δικτύου που απορρέουν από το νόμο και τις προβλέψεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αναφορικά δε με την διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα, υπεροψία, αυτιστικό εγωκεντρισμό και παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει.


@Σε σκέψεις βρίσκονται οι υπεύθυνοι του μεγάλου καναλιού για το ποιες εκπομπές θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής το πράσινο φως έχουν πάρει κάποια επεισόδια από το «Money Drop», ενώ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει υπογράψει για ένα νέο concept. Υπό συζήτηση βρίσκονται για το τι θα κάνουν με το «Food and the city», την εκπομπή «Κηπουροί» και τις «Γλυκές αλχημείες».
@Ζημιογόνες είναι οι θυγατρικές του Πήγασου, των οποίων τα οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύει σήμερα το «Π». Τις υψηλότερες ζημίες, ύψους 18,7 εκατ. ευρώ, τις εμφανίζει η εταιρεία Εκδόσεις Έθνος (πρώην Ρόδον), στην οποία πέρασε ο έλεγχος της ομώνυμης εφημερίδας. Θυμίζουμε πως οι ενοποιημένες ζημίες του Ομίλου Πήγασος ανήλθαν το 2010 σε 33,5 εκατ. ευρώ.
@Την εξάλειψη του αγγελιοσήμου και τη δημιουργία νομικού καθεστώτος που θα ευνοεί τις συνεργασίες και τις συγχωνεύσεις επαναφέρουν διαφημιστές, διαφημιζόμενοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ στα συμπεράσματα που κατέθεσαν στο συνέδριο «Η επόμενη μέρα».
Τα τρία μέρη ζητούν τη μείωση ή και εξάλειψη «των κρατικών παρεμβάσεων στην ελεύθερη λειτουργία της αγοράς».Διεκδικούν την «εξαφάνιση» των επιβαρύνσεων στη διαφήμιση, με την «οριστική κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης 20%», ενώ για το αγγελιόσημο (20% και 21,5%) ζητούν τον «εξορθολογισμό του κόστους του, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει δυσβάστακτα το κόστος της διαφήμισης, με προοπτική εξάλειψής του».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…