Θεσσαλονικιώτικα media και εφημερίδες πάνε για φούντο...

@Με σημερινή αυτόφωρη διαδικασία από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία της κας Μάγκλαρη, ο συνάδελφος πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετη αναστολή, μετά από μήνυση σε βάρος του από την ιδιοκτησία τον ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων.
Θυμίζουμε ότι στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις» η ιδιοκτησία – διοίκησή του από ένα σύνολο περίπου 30 εργαζομένων επέβαλε πρόσφατα εκ περιτροπής εργασία μόνο σε τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενους της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ με άμεσο αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και τρεις μήνες με 400 ευρώ ανά μήνα. Χρήματα τα οποία παρακρατούνται ή καθυστερούν να αποπληρωθούν μαζί με τους μισθούς πολλών εργαζομένων στο «Μετρόπολις».Η Συντονιστική Επιτροπή αρνείται να σχολιάσει στο παραμικρό την καταδίκη του συναδέλφου μας. Τα συμπεράσματα είναι απλά και καθαρά και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Σε παλιές εποχές που φαίνεται επανέρχονται ραγδαία κάποιες καταδίκες θυμίζουμε ότι αποτελούσαν και αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα ως εύσημα και τίτλοι συνδικαλιστικής τιμής και παρουσίας.
@Ανατρίχιασαν οι επιτελείς του Έθνους που συμμετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη με τον Φώτη Μπόμπολα. Το (πραγματικό) αφεντικό της Μεταμόρφωσης, πρόβλεψε το κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας και άλλων εφημερίδων και προανήγγειλε ουσιαστικά τη συγχώνευση των μεγάλων καναλιών. Ταυτοχρόνως ανακοίνωσε νέες περικοπές στον Πήγασο. Ο Φ. Μπόμπολας εκτίμησε ότι στους επόμενους μήνες η δημοσιογραφία θα γυρίσει 30 χρόνια πίσω (!) μιλώντας με δραματικούς τόνους για το μέλλον των εκδόσεων.
@Σχέδιο της «αναδιοργάνωσης» του Alter με μείωση από 483,2 εκατ. ευρώ σε 40, εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στην αίτηση της Ελεύθερης Τηλεόρασης, προς την Πολυμελές Πρωτοδικείο , για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του νόμου 3588/2007 . Στις υποχρεώσεις περιλαμβάνονται πληρωτέες επιταγές ύψους 225,4 εκατ. ευρώ , οφειλές προς τις τράπεζες ύψους 219,2 εκατ, ευρώ, προς τους προμηθευτές 12 εκατ. ευρώ, προκαταβολές πελατών,5 εκατ. ευρώ, δημόσιο 8 εκατ. ευρώ, ασφαλιστικοί οργανισμοί 6,5 εκατ, ευρώ, εργαζόμενοι 3,4 εκατ. ευρώ και leasing 0,2 εκατ. ευρώ. Μεταξύ του σχεδίου προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25,9 εκατ. ευρώ, κεφαλοποίηση μέρους του δανεισμού, μέσω χορήγησης Ομολογιακού δανείου και η έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 35 εκατ. ευρώ, την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους και την πληρωμή των επιταγών.
@Την ανασυγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, μετά τη γνωστοποίηση των παραιτήσεων του κ. Βασίλειου Κοσμόπουλου και της κ. Χρυσαυγής Πεχλιβανίδου, ανακοίνωσε η «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» (Alter Channel).Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Βασιλείου Κοσμόπουλου τόσο από τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας όσο και από την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, καθώς και η παραίτηση της κ. Χρυσαυγής Πεχλιβανίδου από την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ.Ο κ. Κοσμόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία ως Γενικός Διευθυντής Μέσων Παραγωγής και Μετάδοσης, ενώ η κ. Πεχλιβανίδου ως Διευθύντρια Λειτουργίας. Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει επί του παρόντος, στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών.
@Οριστική συμφωνία επήλθε μεταξύ της Ευγενίας Μανωλίδου και του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν και συνεχίζει κανονικά στο κανάλι παρά τη φετινή κακή πορεία της εκπομπής της.
Στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» ετοιμάζεται να επιστρέψει, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ευγενία Μανωλίδου. Θα αναλάβει ξανά ρόλο κριτή στο επιτυχημένο talent show του ΑΝΤ1 που θα το δούμε ξανά από τον Οκτώβριο.
@ANAKOIΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ: Εμείς, οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έκτακτη συνέλευσή μας σήμερα αποφασίσαμε ότι:
1.Δηλώνουμε ότι δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
2.Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΕΑ. 3.Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα ακόμα και με την παρουσία μας αν χρειαστεί όσους συναδέλφους εκβιαστούν ή απειληθούν με απόλυση για να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας. Ζητάμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει ξεκάθαρη ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα.
4.Διαπραγματευόμαστε μόνο συλλογικά, μέσω της ΕΣΗΕΑ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5.Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ, η οποία επιχειρείται να καταστρατηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία (με την περικοπή των κυριακάτικων, την μη καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας, την περικοπή των κλιμακίων κλπ).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…