Το θρίλερ στο Alter συνεχίζεται και τα βιολιά στην ΕΡΤ για τα 'κλεμμένα' πλάνα!

@ΓΙΑ το Alter το έχουμε θέσει εξαρχής προκειμένου το κανάλι να επιστρέψει στις αγορές με βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία. Οπως διαβάζουμε παρακάτω σε ρεπορτάζ καλής συναδέλφου αποτυπώνει μόνο ένα μέρος της κατάστασης για τις 750 οικογένειες. Η πρόταση του greekmme να γίνουν με ένα ποσοστό μέτοχοι και οι εργαζόμενοι για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και του ίδιου του καναλιού μπορεί να μην βρήκε πρόσφορο έδαφος αλλά θυμίζουμε τόσο στους καλούς φίλους που δέχθηκαν την πρότασή μας ότι ακόμα και αν εξοφληθούν και επαναλειτουργήσει το μέλλον του θα εξαρτάται απο την καλή διαθεση όλων. Οπότε κ. Κουρή και κ. Γιαννίκο κάντε την υπέρβαση και μετατρέψτε τους εργαζόμενους -που έτσι κι αλλιώς είναι- σε κομμάτι του σταθμού. Αυτοί μαζί με την Διοίκηση μπορούν συλλογικά να εξασφαλίσουν το μέλλον του. Στην Ευρώπη είναι έτη φωτός μπροστά κι εμείς οφείλουμε να περάσουμε πέρα απο τις διαχωριστικές γραμμές της τηλεοπτικής χαβούζας του σήμερα....
@Σκηνικό έντασης και εμφυλίου στήνεται στο Alter μετά την πρόταση του μετόχου Γιώργου Κουρή να επαναλειτουργήσει το κανάλι άμεσα εξοφλώντας περίπου το 50% των χρωστούμενων μισθών στους εργαζόμενους. Η αρχική πρότασή του, να εξοφληθούν πλήρως οι τεχνικοί που στο σύνολό τους είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και να δοθεί έναντι στους δημοσιογράφους, απορρίφθηκε από τους τελευταίους. Σε χθεσινή συνάντηση του Γ. Κουρή με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και εκπροσώπους των συντακτών η πρόταση επαναλήφθηκε με τη διατύπωση τελεσίγραφου. «1,7 εκατ. ευρώ έχω για τους μισθούς, πάρτε το και μοιράστε το όπως θέλετε» φέρεται να είπε ο Γ. Κουρής. Σημειώνουμε ότι στο σχέδιο εξυγίανσης που κατατέθηκε στην αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99, δηλώνεται πως το ποσό χρεών σε μισθούς είναι 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά χρέη δηλώνονται σε 483,2 εκατ. ευρώ.
Και ενώ έως αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν το θρίλερ της επαναλειτουργίας ή μη του καναλιού, με τους εργαζόμενους να έχουν διασπαστεί σε δύο μέτωπα, στην τηλεοπτική αγορά πραγματοποιούνται κορυφαίες συσκέψεις για τις επιπτώσεις του ντόμινο που επιφέρει το Alter. Η παρέμβαση εισαγγελέα ύστερα από πολλά δημοσιεύματα, κυρίως στο Διαδίκτυο, για το καθεστώς των επιστροφών στη διαφήμιση (τα year bonus των εταιρειών επικοινωνιών από τη διανομή των διαφημιστικών πακέτων στα τηλεοπτικά κανάλια), προκάλεσε επιπλέον αναταραχή .Κατά πληροφορίες σε συνάντηση κορυφαίων διαφημιστικών εταιρειών αποφασίστηκε ο συντονισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινό αίτημα την παράταση του χρόνου στη λήξη εξόφλησης των επιταγών τους.
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ, ESPRESSO
@Είμαστε στον αφρό του τσουνάμι που απειλεί να μας καταπιεί. Κυβέρνηση, τρόικα και εργοδοσία επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας: φθηνές και αθρόες απολύσεις, ανεργία χωρίς ημερομηνία λήξης, παράνομες περικοπές στους μισθούς, πλήρης απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων. Οι «μιντιάρχες» επιχειρούν να ξεπεράσουν την κρίση της «φούσκας» τους με όρους κοινωνικού δαρβινισμού: ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Θέλουν να επιπλεύσουν σαρώνοντας κάθε τι σταθερό και δεδομένο. Να μετατρέψουν τον αλληλοσπαραγμό τους σε δικό μας «εμφύλιο».Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα στοιχειώδη. Πρωταρχικός όρος επιβίωσής μας ως κλάδος είναι η αγωνιστική μας ενότητα:
- Για να διαπραγματευόμαστε συλλογικά τους όρους εργασίας μας. Για να έχουμε συλλογικές συμβάσεις, για να περιφρουρήσουμε τις θέσεις δουλειάς, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις μας από κυβερνητικές και εργοδοτικές «εφόδους». Απόσπασμα απο κείμενο της Συσπείρωσης των Δημοσιογράφων....χωρίς σχόλια....
@Τη απόφασή της να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις την έρευνα της Εισαγγελλίας Πρωτοδικών για το θέμα των επιστροφών, ανακοίνωσε η ΕΔΕΕ.
Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος πληροφορήθηκε σχετικά με την απόφαση για την έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θα συνδράμει σε αυτήν, εφόσον της ζητηθεί, ευελπιστώντας ότι έτσι θα σταματήσει οριστικά η εκστρατεία δυσφήμισης που έχουν εξαπολύσει συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά του διαφημιστικού κλάδου, συλλήβδην.
Υπό το κράτος της βαθύτατης κρίσης στην αγορά της διαφήμισης και της προσπάθειας να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, ορισμένα ΜΜΕ έχουν εκουσίως ή ακουσίως επιδοθεί σε εκτόξευση κατηγοριών κατά της διαφημιστικής αγοράς. Όμως, φαίνεται να συγχέουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο διακρίνει σαφώς την επιβράβευση μέχρι 9,9%, η οποία αφορά στις διαφημιστικές εταιρίες, από τις εκπτώσεις τζίρου (κακώς αναφερόμενες ως «επιστροφές»), οι οποίες αφορούν στους διαφημιζόμενους και καταλήγουν υποχρεωτικά και με διαφάνεια σε αυτούς».
@Ανοιχτή επιστολή ΠΟΣΠΕΡΤ προς τη διοίκηση της ΕΡΤ: Κυρίες, Κύριοι,
στο Δελτίο Τύπου μας, της 10-05-2011, καταγγείλαμε την κλοπή … ‘’συντεταγμένα’’ του σήματος της ΕΡΤ από διάφορα κανάλια (Final Four της Βαρκελώνης) που το μετέδωσαν σα δικό τους. Η διοίκηση της ΕΡΤ λοιπόν, αντί να αντιδράσει αποφασιστικά και δυναμικά, προτίμησε να επιφυλαχθεί για να ασκήσει – λέει – τα νόμιμα δικαιώματά της.
Κύριοι της Διοίκησης, πρέπει να γνωρίζετε πως συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή την ¨εξυπηρέτηση¨ διότι δεν αντιδράτε στην αυθαιρεσία των καναλαρχών.
Είναι δεδομένο ότι οι κλέφτες του προγράμματος της ΕΡΤ, εξυπηρετούνται γλυτώνοντας κάμποσα εκατομμύρια ευρώ.Αυτή σας, η αδράνεια, οδήγησε τους ¨πειρατές¨ να κλέψουν για δεύτερη φορά το σήμα της ΕΡΤ, κάνοντας μάλιστα και πολύωρες εκπομπές από τη μετάδοση του διαγωνισμού των τραγουδιών της Eurovision και τρίτη φορά από τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ ΠΑΟ–ΟΣΦΠ.
Καθήκον σας είναι να διασφαλίζετε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή τα συμφέροντα των πολιτών που πληρώνουν γι’ αυτή.
Δε δικαιούστε να ολιγωρείτε, όταν αυτά τσαλακώνονται.
@Οι εταιρείες Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD επελέγησαν, για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων. Πρόκειται για το θέμα της αποτίμησης του φάσματος συχνοτήτων, από το οποίο στη συνέχεια θα προκύψει το αν και κατά πόσο θα υπάρξει ψηφιακό μέρισμα μετά την πλήρη μετάβαση στις επίγειες ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές.
@

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…