Ράδιο Σύνταγμα, απεργία και μείωση διαφημίσεων...

@ Ο Ράδιο Ένταση 100.1 FM εκπέμπει ζωντανά από την πλατεία Συντάγματος με εκπομπές και μουσική από τους ανθρώπους που συμμετέχουνστις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εκεί! Καθημερινά από τις 21:00 μεταδίδεται ζωντανά η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος. Και σήμερα τα μικρόφωνα θα πάρουν φωτιά...
@Η Ένωση Συντακτών ανακοινώνει την 48ωρη απεργία στον Πήγασο, με αφορμή την απόλυση της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου και την 24 απεργία στον ραδιοσταθμό Flash. Για τον Πήγασο:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα…"
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.), της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.), μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 (από 6.00 πμ της Τετάρτης έως 6.00 πμ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011), όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α., τις βιομηχανίες χάρτου και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ....
@Νέα χτυπήματα για τα ΜΜΕ από την απίστευτη ύφεση, το Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το σύνολο της ονομαστικής διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ συνολικά υποχώρησε στις περίπου 1.886.000 χιλιάδες Ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά απίστευτο 18,4% σε σχέση με το 2009 και πάνω από 25% σε σχέση με το 2008.
Στην τηλεόραση η διαφήμιση έπεσε στα 581 εκατομμύρια Ευρώ για το 2010, το 2008 η διαφήμιση χαμογελούσε με 860 εκατομμύρια και το 2009 με 713 εκατομμύρια. Στα περιοδικά για πρώτη φορά η διαφήμιση έπεσε κάτω από τα 720 εκατομμύρια Ευρώ (1,1 δις πέρσι).
@Ανακοίνωση Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: ΜΕ ανοιχτή συμμαχία ΚΚΕ και Σύριζα και υποψήφιο πρόεδρο Τρίμη για τυφλές απεργίες και βέβαια ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ, συνεχίζονται οι άκαρπες συνεδριάσεις μήπως και συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης. Την ίδια ώρα μεγαλώνει το τσουνάμι από τις απολύσεις, κόβονται οι μισθοί με ατομικές συμβάσεις και έρχονται καινούργιες περικοπές στις συντάξεις. Στην προχθεσινή ψηφοφορία του ΔΣ για την υποψηφιότητα Τρίμη, τα 3 ναι και το ένα άκυρο που βαφτίσθηκε ως ναι, είχαν προέλευση τους 4 της συνεργασίας. 4 όχι και 3 λευκά. Η τραγική εξέλιξη όμως είναι η μεγάλη αποδοκιμασία του κλάδου που καταψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2010 αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2011. Και στις δυο περιπτώσεις το 56% των μελών της ΕΣΗΕΑ ψήφισαν όχι. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια ότι δεν θα μπορεί να λειτουργεί πλέον η ΕΣΗΕΑ αφού δεν θα μπορεί να πληρώνει ούτε μισθούς. Την γραμμή για καταψήφιση έδωσαν Τρίμης Νταβανέλος στους οπαδούς τους, που τήρησαν ευλαβικά την γραμμή.
Από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πλειοψηφών σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης και είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει, δεδομένου ο,τι χωρίς συνεδρίαση, συνεννόηση και χωρίς δικαίωμα για συζήτηση επιχειρήθηκε από αριστερές πλειοψηφίες της στιγμής πραξικοπηματικά να κάνουν τα δικά τους και να νομιμοποιηθεί εμμέσως η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την οποία κήρυξε η ΠΟΕΣΥ δήθεν σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ, χωρίς όμως να έχει συζητηθεί τίποτα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…