Όλα της απεργίας δύσκολα με ολίγη λογοκρισία απο ΕΣΡ

@Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η απομάκρυνση του Τηλέμαχου Χυτήρη από την εποπτεία της ΕΡΤ προδικάζουν την αλλαγή του νέου business plan που προέβλεπε την ήπια συρρίκνωση της ΕΡΤ και την απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας.
Για την προηγούμενη Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του νέου business plan της ΕΡΤ, το οποίο είχε καταρτιστεί υπό τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Τ.Χυτήρη, αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς και ο ανασχηματισμός, πάγωσαν κάθε ενέργεια. Η απομάκρυνση Χυτήρη όμως από το υπουργείο και την εποπτεία της ΕΡΤ προδικάζει την αλλαγή στους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι απαιτήσεις της Τρόικας για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ, άποψη που βρίσκει υποστηρικτές και στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, θέτει υπό αμφισβήτηση το υπάρχον σχέδιο που είχε ορίζοντα μέχρι το 2015 και περιλάμβανε τοπ κλείσιμο περιφερειακών σταθμών. Ενώ αντίθετα στις προθέσεις τους ήταν η διατήρηση των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, του Τρίτου Προγράμματος, αλλά η κατάργηση των ψηφιακών καναλιών, Prisma+ και Cinespor+, αφού το επόμενο διάστημα το σύνολο του προγράμματος της ΕΡΤ θα εκπέμπει ψηφιακά.
@ΑΠΕΡΓΙΑ απο ώρα 05.00 π.μ. της Δευτέρας 20 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας, απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται. Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αμείβονται με την Σ.Σ.Ε., που έχουν δικαιώματα, θέλει να τους αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους.
@Σύμφωνα με δημοσίευμα του enimerosi24.gr, o δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος σκέφτεται αναμένεται να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Το δημοσίευμα κάνει πως ο δημοσιογράφος "έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ξάνθη, (εκλογική περιφέρεια και του πρώην εκπροσώπου) και σκέφτεται σοβαρά – βοηθούντος και του Γιώργου Πεταλωτή, να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές".
@Τηλεθέαση: Κρατήθηκε για 2η εβδομάδα στην κορυφή ο ΑΝΤ1 (16,7%), δεύτερος ο ALPHA (14,3%), τρομερή η πτώση του MEGA (14,2%) που δεν θυμόμαστε να το έχουμε ξαναδεί τρίτο. Μήπως να βάλει το Νησί σε επανάληψη; Έστω το Ρετιρέ.
Οι υπόλοιποι σταθμοί έλαβαν: 11,1% το STAR, 9,1% το ALTER, 7,9% η ΝΕΤ, 6,6%(!) ο ΣΚΑΪ, 3,7% η ΕΤ3 και 2,2% η ΕΤ1. Το 2,2% της ΕΤ1 μπορεί και να είναι ρεκόρ δεκαετίας.
@Το ΕΣΡ ανήκει στην κατηγορία εκείνη των Ανεξάρτητων Αρχών, που άφησε τον εαυτό του να μετατραπεί από «ιερή γελάδα» της υπεράσπισης της δεοντολογίας σε Ιερά Εξέταση για το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Δεν αναφέρομαι βέβαια, σε όλα τα μέλη του, αλλά αναφέρομαι σαφώς στην λειτουργία που εξασφαλίζει η πλειοψηφία του.
Υπεράσπιση της δεοντολογίας δεν είναι να μετράς πόσες τρύπες είχε ο γκέι Μπομπ ο Σφουγγαράκης, ούτε να επιτρέπεις τα τηλεσκουπίδια στην τηλεόραση. Το λέω ξεκάθαρα: Το ΕΣΡ έχει γίνει ένας μηχανισμός, τον οποίο πολλοί χρησιμοποιούν για να εμποδίσουν την αποκάλυψη ή για να δημιουργήσουν δεδικασμένο για αγωγές και μηνύσεις σε δικαστήρια. Δεν ξερώ αν το ΕΣΡ το κάνει συνειδητά ή αν γοητευμένο από την απόλυτη εξουσία του, πνιγμένο στη γραφειοκρατία μιας ακόμη Δημόσιας Αρχής το αφήνει να συμβαίνει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ
Τους τελευταίους δυο μήνες κάνουμε ως «Κουτί της Πανδώρας» μια έρευνα για την ΑΕΠΙ. Γι αυτή την Ανώνυμη Εταιρεία που στο όνομα των δημιουργών εισπράττει πνευματικά δικαιώματα. Είχαμε πληθώρα καταγγελιών για είσπραξη δικαιωμάτων από καταστήματα, όπου δεν υπήρχε καμία δημόσια εκτέλεση τραγουδιών. Μιλάμε για περίπτερα ή καταστήματα εσωρούχων όπου ο καταστηματάρχης άκουγε ραδιοφωνάκι. Ψάχνοντας, διαπιστώσαμε πως υπήρχε θέμα με τον νόμο, σύμφωνα με τον οποίο λειτουργούσε η ΑΕΠΙ. Έγκριτοι νομικοί διαπίστωναν πως το κράτος λειτουργεί ως νταβατζης της ΑΕΠΙ μετατρέποντας μάλιστα μια αστική διαφορά σε ποινικό αδίκημα. Απευθυνθήκαμε στην ΑΕΠΙ για να απαντήσει σε αυτά. Η εκπρόσωπός της, όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά προσβλητικά μας είπε πως «ξέρει ποιος μας έχει βάλει» και πως « θα δούμε τι μας περιμένει». Γνωστός καλλιτέχνης, μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ, με έβρισε δημόσια γιατί σκόπευα να βγάλω τέτοιο θέμα.
Απευθυνθήκαμε γραπτά στην ΑΕΠΙ, αλλά και πάλι δεν απάντησε. Έστειλε όμως ένα εξώδικο με το οποίο με χαρακτήριζε προκατειλημμένο εναντίον της και το οποίο κοινοποίησε στο ΕΣΡ. Το «ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλεύρι» ΕΣΡ, ζήτησε από την ΕΡΤ να απαντήσει σε όσα λέει στο εξώδικο η ΑΕΠΙ αντί να δηλώσει αναρμόδιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…