Εφημερίδες και εμφύλιος στα κανάλια λόγω Μεσοπρόθεσμου

@Το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η πλευρά των εκδοτών και των πρακτορείων κατέληξε σε συμφωνία με τους εφημεριδοπώλες για τη διανομή του Τύπου και αφού είχε διαφανεί μια καλύτερη διανομή. Tο πλαίσιό της, σε ένα μεταβατικό διάστημα τεσσάρων μηνών, περιλαμβάνει το ποσοστό κέρδους του εφημεριδοπώλη, την κατανομή των περιοχών διανομής στην Αττική αλλά και τον όρο πως δεν θα μετάσχουν στο σύστημα όσοι συμμετείχαν σε φασαρίες και τραμπουκισμούς. Απομένει να πειστούν και τα υπόλοιπα μέλη από τις Ενώσεις εφημεριδοπωλών και να εγκρίνουν τη συμφωνία, καθώς πριν από μία εβδομάδα μια άλλη συμφωνία των δύο πλευρών απλώς δεν πέρασε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις.Για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες οι εφημερίδες δεν διανεμήθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ δεν αποδόθηκαν τα χρήματα από τις πωλήσεις των κυριακάτικων ούτε επεστράφησαν τα φύλλα που δεν πουλήθηκαν. Απο το 'Παρόν'..
@Μάχη για τη συγκέντρωση χρημάτων το επόμενο διάστημα στην τηλεόραση. Η πορεία του Alter αλλά και των διαφημιστικών εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα καθορίσει ποιοι θα επιβιώσουν, ποιοι θα αποσυρθούν και πόσες από τις υπόλοιπες τηλεοπτικές εταιρείες είναι σε θέση να αντέξουν τα «σκασίματα» των επιταγών που είναι πιθανό να προκύψουν. Η δυνατότητα που έχει ο Alpha να παράγει φθηνό πρόγραμμα, που με τη συνδρομή του Λ. Λαζόπουλου βρίσκεται στην τρίτη θέση της θεαματικότητας, πιέζει το δίπολο Mega - ANT1.
Δεν αντιμετωπίζεται θέμα κατάργησης ή μείωσης του αγγελιοσήμου». Στην έγγραφη αυτή δέσμευση προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος. Με το επιχείρημα ότι το αγγελιόσημο αποτελεί «έναν θεσμικά παγιωμένο πόρο των Τομέων Σύνταξης και Ασφάλισης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ» και η συνεχής είσπραξή του «διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους», η κυβέρνηση παγώνει τα σχέδια των διαφημιστών για κατάργησή του. «Τυχόν αποδοχή του αιτήματος αυτού θα επέφερε μείωση όχι μόνο στα έσοδα των ασφαλιστικών τομέων που είναι δικαιούχοι» αλλά και σε εκείνα του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Γενεών, στο οποίο πηγαίνει το 10% των εισπράξεων.
@Εμφανίσεις που προκάλεσαν είχαμε σήμερα στο δικαστήριο για την υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Εκτός όλων των άλλων παρευρέθηκαν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ιωάννα Μάνδρου του Σκάι πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων του Alter επειδή το κανάλι του Φαλήρου καταφέρεται με ρεπορτάζ του το τελευταίο διάστημα εναντίον του σταθμού τους
@Ο Ηλίας Μόσιαλος θα είναι μετά από μια σειρά έντονων διαβουλεύσεων ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο Υπουργός Επικρατείας έχει συζητήσει σε αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό για όλες τις αλλαγές τις οποίες έχει σχεδιάσει και στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει άμεσα.
@Σε καιρούς μεγάλης τηλεοπτικής φτώχειας τα τηλεοπτικά κανάλια αναζητούν νότες φρέσκου τηλεοπτικού αέρα. Και η πηγή για μια τέτοια επιτυχία είναι οι σατιρικές εκπομπές. Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά την απώλεια της δημοφιλούς «Ελληνοφρένειας», την οποία θα δούμε σε άλλο κανάλι από τις αρχές του 2012
@Για τα έκτροπα την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Μηνυτήρια αναφορά κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. θα καταθέσει η ΠΟΕΣΥ, η οποία διοργανώνει αύριο στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ, συνέντευξη Τύπου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…