Τα δορυφορικά της ΕΡΤ και οι απολύσεις σε Πήγανο και radio

@Ζημιές εκατομμυρίων έχει υποστεί η ΕΡΤ λόγω παράτυπων αναθέσεων της μετάδοσης του δορυφορικού της προγράμματος, όπως καταγγέλλει ο Σίμος Κεδίκογλου, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου. Ο Σίμος Κεδίκογλου σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Επικρατείας αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη μεταξύ ΕΡΤ και Κρατικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST, καθώς και στην αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά στη διακοπή της σύμβασης για το έργο της μεταφοράς εκπομπής και διανομής του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ σε όλες της Ηπείρους με την θυγατρική του Κρατικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST, η οποία εμφανίζεται να θεωρεί, ότι η σύμβασή της με την ΕΡΤ, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού διεκόπη μονομερώς, αντισυμβατικά και παράνομα προκειμένου να γίνει η ανάθεση μέσω διαπραγματεύσεων στην PCCW Global
ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «FLASH», σε βάρος των εργαζομένων στο σταθμό, που επιμένει να θεωρεί την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αναλώσιμη, έχοντας απολύσει ήδη τον τελευταίο καιρό περίπου 35 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς. Σήμερα απολύθηκαν επίσης με την ίδια ωμή διαδικασία πληρωμένης εκκαθάρισης, που ακολουθείται στον Ρ/Σ «FLASH», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φαναριώτης μετά από 21 χρόνια δημοσιογραφικής υπηρεσίας μαζί με 4 τεχνικούς.
@Κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως ισχύουν, η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” ανακοινώνει, ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 7ης Ιουλίου 2011, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Εταιρίας εξαετούς θητείας, το οποίο εξελέγη δυνάμει της από 30ης Ιουνίου 2011 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και ορίσθηκαν κατ’ άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3016/2002 ως ισχύει, οι ιδιότητες των μελών του Δ.Σ. ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, ως ακολούθως:
1. Γεώργιος Φωτίου Μπόμπολας, Πρόεδρος του Δ.Σ. – Μη Εκτελεστικό Μέλος. 2. Φώτιος Γεωργίου Μπόμπολας, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας – Εκτελεστικό Μέλος. 3. Χρήστος Σπυρίδωνος Πατέλης, Μέλος Δ.Σ. – Εκτελεστικό Μέλος. 4. Σπύρος Αναστασίου Βενέτης, Μέλος Δ.Σ. – Εκτελεστικό Μέλος. 5. Χρήστος Ευθυμίου Μάρης, Μέλος Δ.Σ. – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. 6. ’γγελος Εμμανουήλ Χατζάκης, Μέλος Δ.Σ. – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

@Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Πήγασο, ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις συνδικαλιστών και να σταματήσουν οι εκβιασμοί για υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Ζητήθηκε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών με την εργοδοσία (υπήρχαν εκπρόσωποι από επτά σωματεία, άλλα των ΜΜΕ και άλλα εκτός του χώρου που είχαν πάει για συμπαράσταση-μέλη διοικήσεων από ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΟΙΕΛΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Θ. Διαβολάκης που ο απολυμένος Κ. Σαρρής συμμετείχε στο συνδυασμό Ανταρσία στο λιμάνι).
Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταδικάζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού της Πάτρας '' ΤΕLE TIME'' να προχωρήσει στην απόλυση έξη (6) ακόμη εργαζομένων και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους του σταθμούΗ αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά των ιθυνόντων του σταθμού, οι οποίοι με την ενέργεια τους αυτή οδήγησαν στην ανεργία συνολικά εικοσιτρείς (23) εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες, καταδεικνύει τις προθέσεις τους για το μέλλον και τον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού...
@Ποιος είπε ότι δεν γίνονται μεταγραφές? Σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ του αθλητικογράφου Παύλου Κουστέρη, ο ΑΝΤ1 φλερτάρει έντονα με την διοίκηση του Ολυμπιακού για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στην επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…