Το κεντρικό δελτίο της αφασίας διέκοψαν...οι φοιτητές που πληρώνουν ΕΡΤ

@Διεκόπη στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Προκόπη Δούκα, όταν ομάδα 20 περίπου φοιτητών εισέβαλαν στο studio. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην παιδεία, ενώ ζητούν βήμα για να μπορέσουν να μιλήσουν δημόσια. Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν ότι στόχος τους δεν είναι να προκαλέσουν βανδαλισμούς αλλά να εισακουστούν τα αιτήματα τους. Αρνούνται να κάνουν δήλωση στην κάμερα καθώς αυτό που επιθυμούν είναι να βγει το δελτίο παρουσία τους...
@Σύμφωνα με πληροφορίες τα κανάλια της χώρας αναμένεται να εξετάζουν ιδιαίτερα προσεκτικά τα νούμερα τηλεθέασης που θα σημειώνουν τα νέα τους προγράμματα. Οι διευθυντές προγράμματος βρίσκονται σε στενές επαφές με τα εμπορικά τμήματα και λόγω της κατάστασης στην διαφήμιση δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη τους.
Εκπομπές που δεν θα περνούν τον ημερήσιο μέσο όρο ημέρας δεν θα έχουν κανένα μέλλον στο πρόγραμμα και αυτό διότι πλέον ο μέσος όρος καθορίζει όχι μόνο την διαφημιστική δυναμική του καναλιού, αλλά κυρίως και την διαφημιστική εξέλιξη της συνολικής τιμής. Το μέτρο αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη ανασφάλεια τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές, δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει υπομονή, χρήμα και χρόνος για την επιτυχημένη ενίσχυση ενός προγράμματος.
@Επιθετικά και με ρίσκο ξεκινάνε δύο τουρκικές σειρές ταυτόχρονα στα δύο μεγάλα κανάλια της χώρας. Πήξαμε πλέον στις αηδίες....Η τηλεοπτική σεζόν ξεκινά μάλλον... επιθετικά. Σε Mega και ΑΝΤ1 ξεκινούν ταυτοχρόνως δύο νέες τουρκικές σειρές. Το «Έρωτας και Τιμωρία» στο MEGA και ο «Πειρασμός» στον ΑΝΤ1. Η στρατηγική λύση αποτελεί ρίσκο, αλλά τα τούρκικα στην prime time δεν είναι -ευτυχώς- μόνιμη κατάσταση.
@Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες προετοιμασίες για το ενιαίο πρωινό του ΑΝΤ1, για το οποίο αναζητείται και τίτλος, εκτός όλων των άλλων. Οι πληροφορίες θέλουν τον Χρήστο Φερεντίνο να είναι πολύ κοντά στην υπογραφή, τη Νάντια Μπουλέ επίσης, ενώ η πρεμιέρα τοποθετείται στις 17 Οκτωβρίου.
@Λίγο μετά τις 00.00 τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Απόψε ομάδα φοιτητών διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας την προβολή αιτημάτων της. Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση.
Πάντως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ΕΡΤ θα προβάλλει τις απόψεις όλων των πλευρών».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…