Το..ράδιο Αρβύλα της τηλεοπτικής χρεωκοπίας...

@Στον αέρα βγήκε το trailer των «Ράδιο Αρβύλα» με αρκετά υπονοούμενα θα λέγαμε. Πρωταγωνιστές του trailer η… Σαρδέλα, ο σκύλος του Στάθη, και τα… πόδια των παρουσιαστών.Ναι, ναι, μόνο τα πόδια τους βλέπουμε, ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται απόσπασμα από το τραγούδι των Κατσιμιχαίων «Don’t worry be happy». Ποιο απόσπασμα; Αυτό που λέει: «Άμα ξυπνήσεις μέσα στη φυλακή και δεν σου εξηγεί κανένας γιατί, don’t worry, be happy»!!!
@Ερώτηση σχετικά με το θέμα της συμφωνίας μεταξύ ΕΡΤ και ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης.
@ΤΟ ΝΕΟ προγραμμα για την ΕΡΤ από το Δ.Σ.: Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους «ΑΝΗΚΕΙΝ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ζιόγκα, στο πλαίσιο του προγράμματος «μικροφίλμ 2011». Η δαπάνη ανέρχεται σε 34.829,85 ευρώ και η ΕΡΤ αποκτά το δικαίωμα απεριορίστων και αποκλειστικών τηλεοπτικών προβολών του έργου στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη δορυφορική και ψηφιακή τηλεόραση, καθώς και ποσοστό 52,71% επί των εσόδων από τις πωλήσεις και τη γενικότερη εκμετάλλευση του έργου σε όλο τον κόσμο.
Ενέκρινε κατ’ αρχήν το κόστος της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, τις δαπάνες των μεταδόσεων για το «Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ/ Κύπρος – Ευρωπαϊκού Στίβου U21» (14.07 – 07.08.2011). Το συνολικό κόστος πα-ραγωγής των μεταδόσεων ανήλθε σε 15.020 ευρώ. Ενέκρινε τη χρήση της υποδομής της ΕΡΤ για γραπτά μηνύματα (SMS) από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στην υποβολή αιτήσεων για μείωση του ειδικού τέλους ακινήτων.
@Με σταθερό ρυθμό προχωρά το θέμα των αλλαγών στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιώντας σήμερα 24ώρη απεργία. Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την Κυριακή για την εργασιακή εφεδρεία, αναμένεται να πάρει σειρά, με ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου και όχι με απλή τροπολογία -αυτό επιθυμεί και μεγάλο μέρος των κυβερνητικών στελεχών-, το θέμα της αναμόρφωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα καθώς και του Πρακτορείου Ειδήσεων κι αυτό παρά το ότι και οι δυο φορείς δεν έστειλαν τις λίστες προσωπικού που τους ζητήθηκαν.
@Τη διεύρυνση δραστηριοτήτων, ακόμα και σε τομείς πέρα από την παραδοσιακή παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών, με όλους τους δυνατούς τρόπους και σε όλους τους δυνατούς χώρους, με βασικότερο αυτό των τηλεπικοινωνιών, εξετάζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε μια προσπάθεια να αντιπαρέλθουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις διευρυμένες δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή τεχνολογία.
Η ένταση του ανταγωνισμού στο χώρο της παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε είδους, με τη δυναμική είσοδο τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερων παικτών κυρίως από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, δημιουργεί νέες ισορροπίες στην ευρύτερη τηλεοπτική αγορά, η οποία πιέζεται σημαντικά στην τρέχουσα χρονική στιγμή, τόσο από την κάμψη των διαφημιστικών εσόδων όσο και από το υψηλό κόστος των προγραμμάτων.
@Πρωτοβουλίες για τα δημοτικά ΜΜΕ αλλά και για την υπαίθρια διαφήμιση, θέματα που αποτελούν επί σειρά ετών «μήλον της Εριδος» για τους ΟΤΑ, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς των ΟΤΑ, οι οποίοι επισημαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν προβληματικές δραστηριότητες, ετοιμάζεται συνολική αναμόρφωσή τους, εφαρμογή προγραμμάτων περικοπών και αξιοποίησης προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…