Media σε κρίση και ραδιο ανατροπές...

@Παράσταση κατά την ώρα έναρξης-προσέλευσης του διασωματειακού των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, αύριο Δευτέρα στις 4.30μμ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι (και απολυμένοι) ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, άμεσες αντιδράσεις μπροστά και στις πρόσφατες εξελίξεις (νέες απολύσεις σε ΔΟΛ, Πήγασο, Sportday, Αγγελιοφόρο), αλλά και στο ήδη υπάρχον επιβαρυμένο τοπίο (εφεδρείες σε ΑΠΕ, ΕΡΤ, απληρωσιά στην Ελευθεροτυπία και σε πολλά άλλα ΜΜΕ, κλπ).
Καλούνται όσοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος, απαιτώντας κλιμάκωση, αλλά και στηρίζοντας έτσι την όποια απόφαση ληφθεί στην κατεύθυνση αυτή.
@Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων και αυτή την εβδομάδα, με σημαντικές όμως ανατροπές και σκαμπανεβάσματα. Το «Θέμα» παραμένει στην κορυφή με 160.000 φύλλα και ακολουθούν στη δεύτερη θέση το «Βήμα» με 133.000 φύλλα και στην τρίτη η «Καθημερινή» με 116.000. H «Real news» από τη δεύτερη θέση της περασμένης εβδομάδας έπεσε στην τέταρτη με 113.000 φύλλα, ενώ «Έθνος» και «Ελευθεροτυπία» κυμάνθηκαν πέριξ των 84.000 με τελευταίο τον «Ελεύθερο Τύπο» στις 30.000 φύλλα.
@Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του δημάρχου Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον "έλεγχο βιωσιμότητας" του σταθμού. Τα προβλήματα του πολύπαθου "Ξένιου" είναι γνωστά. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες και ο νέος δήμος που ανέλαβε τη συχνότητα και την "περιουσία" του ραδιοφώνου δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο. Αντιθέτως.
Ο πομπός κλάπηκε και δεν έχουμε πομπό για να εκπέμψουμε, λέει συνεχώς στα αιτήματα των εργαζομένων να βγουν στον αέρα. Μόλις όμως έγινε η καταγγελία και έφθασε η παρέμβαση του ΕΣΡ, πρακτικά ο δήμος κινδυνεύει να χάσει τη συχνότητα, το σήμα του "Ξένιου" ακούστηκε πάλι στους 94,3 μεγάκυκλους. Εδώ και δυο μέρες ακούγεται μουσική και μόνο το σήμα, χωρίς πρόγραμμα.
@Και όμως, στην πραγματικότητα, έχουμε τη μεγάλη ανατροπή! Κι ας μην διακρίνεται κάτι τέτοιο από το συνολικό αποτέλεσμα. Σύμφωνοι. Είναι ηλίου φαεινότερον όμως αυτό, αν μελετήσεις πιο προσεκτικά τα νούμερα, τις ακροαματικότητες ανά ώρα. Μπορεί στο σύνολο του 24ωρου ο Σκάι 100,3 να είναι αδιαφιλονίκητα πρώτος και, δη, αυξάνοντας τα ποσοστά του (στις μηνιαίες ακροαματικότητες βασικά, γιατί στις τριμηνιαίες έχει πτώση), τις περισσότερες ώρες της ημέρας όμως ο Real 97,8 κερδίζει την προτίμηση του κοινού.
@Για τον Γιώργο Παππά, ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βερολίνο, μία συνέντευξη με την καγκελάριο Μέρκελ «είναι ο μάξιμουμ στόχος που θα μπορούσε να έχει κάποιος ανταποκριτής στο Βερολίνο». Ο δημοσιογράφος έψαχνε τον κατάλληλο χρόνο, για να βρεθεί κοντά στο στόχο του. «Ζήτησα τη συνέντευξη για λογαριασμό της ΝΕΤ περίπου 20 ημέρες πριν να γίνει, ενόψει της έλευσης του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο. Η αρχική απάντηση δεν ήταν αποθαρρυντική, αλλά βέβαια έπρεπε να γίνουν συνεννοήσεις. Έπειτα από περίπου δέκα ημέρες άρχισε να γίνεται πιο συγκεκριμένο το πλαίσιο. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε Τρίτη και το τελικό Ο.Κ. για τον τόπο και το χρόνο δόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή».
@Μετά από μήνες απουσίας οποιασδήποτε προσπάθειας για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους δημοσιογράφους των ημερήσιων εφημερίδων, το νέο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με το προεδρείο της ΕΙΗΕΑ για το πρωί της Τρίτης, ενώ έπονται και διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες ενώσεις των εργοδοτών στον χώρο του Τύπου.Βέβαια, εξαιτίας των εξελίξεων της Παρασκευής σε ΔΟΛ και Πήγασο, όπου έγιναν δεκάδες απολύσεις από τις εφημερίδες “Τα Νέα”, “Το Βήμα” και “Έθνος”, και λόγω του κλεισίματος του “TV Έθνος”, δεν αποκλείεται το ραντεβού να μετατεθεί.
@Αύριο βγαίνει δοκιμαστικά στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της χώρας, ο OTE TV, το αντίπαλο δέος της Nova. Αρχικά θα διαθέτει τρία κανάλια, το OTE TV1, το OTE TV2 και το OTE TV3, τα οποία θα πάρουν τη θέση των αντίστοιχων Conn-x TV, ενώ ένα τέταρτο κανάλι θα εκπέμπει σε high definition.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…