Το εθνικό μίσος στην TV και η ΑΕΠΙ που δυσκολεύει τα ραδιόφωνα

@ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΒΡΕ; Με το τουρκικό σήριαλ "ΕΖΕL", που προβλήθηκε το καλοκαίρι από τον ΑΝΤ1 ασχολήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.Ο λόγος ήταν ότι στο πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε το ψευδοκράτος των Κατεχομένων της Κύπρου. Το μέλος του ΕΣΡ Κωνσταντίνος Αποστολάς, πρότεινε πρόστιμο 20.000 ευρώ, τελικά επιβλήθηκε σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και το τούρκικο σίριαλ Ezel για πρόκληση εθνικού μίσους.
@Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μ.Μ.Ε., διαμαρτυρόμενοι για τη «λυσσαλέα επίθεση σε βάρος μας από την κυβέρνηση της τρόικας και την εργοδοσία. Μαζί με την κατάργηση κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος επιδιώκουν με την τρομοκρατία τους να φιμώσουν την ενημέρωση των πολιτών». Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία) στην κοινή συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποιείται με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 το πρωί, μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των Μ.Μ.Ε., που αρχίζει στις 06:00 το πρωί της ίδια μέρας.
@Ακόμα δεν αρχίσαμε και εκεί στο «Πρωινό mou»τα αίματα άναψαν για τα καλά. Γιατί ο Γιώργος Λιάγκας άρχισε πρωί πρωί τις υποδείξεις στους συνεργάτες τους για το πώς πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Αφορμή ήταν ένα ρεπορτάζ με τον Πάνο Μουζουράκη, τον οποίο ρώτησε η ρεπόρτερ της εκπομπής πώς πάει η σεξουαλική του ζωή, μιας και βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη».
@Μόνο στο εξωτερικό, όπως όλα δείχνουν, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Τετάρτη.
@Για όσους φαν των δύο μελαχρινών γυναικών, μια μια και μοναδική συνάντηση τους θα λάβει χώρα αυτή τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στο Mad tv. Οι δύο παρουσιάστριες θα συζητήσουν για όλα αλλά κυρίως για το πως μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας λίγο καλύτερη και πιο αισιόδοξη μέσα στην κρίση...Κατα τ' άλλα, η Μαίρη συνεχίζει κανονικά τα γυρίσματα του ''Master chef 2'' και η Πόπη Τσαπανίδου καθημερινα με το ''Σκαι τώρα" μας ενημερώνει για όλα οσα θα πρέπει να γνωρίζουμε με αλλεπάλληλες συνδέσεις από όλη την Ελλάδα.
@Η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ραδιοφωνικοί της χώρας και φυσικά και της Ρόδου, αλλά και ο ορατός κίνδυνος πολλοί από αυτούς να βάλουν λουκέτο, αποτέλεσαν την αιτία οι ιδιοκτήτες τους να ζητούν από την Εταιρεία Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ) «να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της» και να μειώσει τα υπερβολικά χρήματα που ζητεί απ' αυτούς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες σε σχετικό αίτημα που κατέθεσαν στην ΑΕΠΙ, τα 1.137 ευρώ (το ολιγότερο) που ζητεί τον χρόνο, είναι αρκετά, και ζητούν μια έκπτωση της τάξεως του 40%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…