Συμβόλαιο χρεωκοπίας με Αγγλικό δίκαιο καυτηριάζει ο Κυριακάτικος Τύπος

@ΑΛΛΑΓΗ χρόνου αλλά χωρίς αλλαγή στο Οικονομικό πεδίο με την κοινωνία σε αναβρασμό και τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.Η 'Κυριακάτικη Δημοκρατία' τιτλοφορεί το κεντρικό της άρθρο "Συμβόλαιο θανάτου με βρετανικό δίκαιο" ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας, που αναλύει τους κινδύνους της συμφωνίας για το ελληνικό "κούρεμα" προσθέτοντας ότι "Εξόφληση του χρέους σε Ευρώ και κατασχέσεις εξπρές σε ακίνητα του Δημοσίου αλλά και σε ιδιώτες". Επίσης γράφει; Το ζήτημα του Ιράν και του πετρελαϊκού εμπάργκο βρίσκεται επίσης στην πρώτη σελίδα. Το 'Βήμα της Κυριακής' "Σε διαρκή δοκιμασία ως τις 15 Μαρτίου κόμματα και Κυβέρνηση- Πολιτικό στριπτίζ για 9 1/2 εβδομάδες-Αντιμέτωποι με μείωση του κατώτατου μισθού ως 20% με κατάργηση δώρων" ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας, που αναλίσκεται στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το πολιτικό σύστημα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Στο πρωτοσέλιδο και η αποκάλυψη Ψυχάρη για τη συνάντηση του με τον Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου.
@Το 'Έθνος της Κυριακής' προσθέτει με την σειρά του ότι  "Φάκελλος με διευθύνσεις και ονόματα στα χέρια του Εισαγγελέα Πεπόνη- Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς-Κάνουν φύλλο και φτερό πόθεν έσχες και συμβόλαια" ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, που αναφέρεται σε φάκελο με ονόματα που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Ο 'Τύπος της Κυριακής' συμπληρώνει ότι "Ποιοι σπρώχνουν μακριά τις κάλπες και εκβιάζουν-Η αναβολή των εκλογών και ο 'δράκος' της δραχμής-Τα μικροσυμφέροντα των πράσινων βουλευτών και εξωθεσμικών παραγόντων αλλά και ο μπαμπούλας της χρεωκοπίας με τη βιασύνη για απολύσεις στο Δημόσιο" τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα της εφημερίδας, που αναφέρεται στις προσπάθειες να απομακρυνθεί η ημερομηνία των εκλογών.
@Η 'Καθημερινή της Κυριακής' υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις της τρόικας όπου  αναφέρεται το κεντρικό θέμα της εφημερίδας με τίτλο "Επικίνδυνες αναβολές και καθυστερήσεις- Η Τροίκα διεμήνυσε ότι δεν θα επιστρέψει εάν δεν υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις". Στην πρώτη σελίδα επίσης η ένταση στα Στενά του Ορμούζ και οι κινήσεις του Ιράν. Παράλληλα το 'Πρώτο Θέμα' επικεντρώνει στο θέμα ότι "Ενώ βράζει η κοινωνία με τα σχέδια για τις νέες μειώσεις μισθών τα δικά μας παιδί χρεώνονται- Οι μισθωτοί 500€, οι κηπουροί 9.000€- Χαράτσι με 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για να πληρώνονται οι κολλητοί" ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας, που αναφέρεται σε διορισμό πρόκληση συμβούλου του Γ. Παπανδρέου.
@Η 'REAL NEWS'  αποκαλύπτει ότι "Aσφυκτικές πιέσεις από το ΔΝΤ αλλά και την Ε.Ε.-Έχετε 10 ημέρες για το κούρεμα-Απειλούν την Ελλάδα με διακοπή χρηματοδότησης αν δεν κλειδώσει την συμφωνία του χρέους ως τις 17 Ιανουαρίου" ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, που αναφέρεται στις απειλές από ΔΝΤ και ΕΕ προς την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η 'Espresso της Κυριακής' αναλύει ότι
"2012 ώρες αγωνίας για τους Tv Stars" ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας, που αναφέρεται στις τηλεοπτικές μεταγραφές.. Ο 'Κυριακάτικος Ριζοσπάστης' ξεσπάει λέγοντας ότι "Στήνουν νέο αντεργατικό σφαγείο" ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας, που καλεί τους εργαζόμενους να αντεπιτεθούν και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ. Τέλος η  'Αυγή της Κυριακής'  καταλήγει  "Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;" αναρωτιέται η εφημερίδα στο κεντρικό της θέμα, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται και μεταφέρει τους εκβιασμούς της τρόικας στην κοινωνία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…