Η Άλωση της τηλεόρασης και των εργαζομένων...

@Mια υπερπαραγωγή με θέμα την Άλωση της Πόλης απο τον Μωάμεθ τον Πορθητή ετοιμάζουν οι γείτονες μας. Η νέα ταινία έχει την ονομασία Fetih 1453 δηλαδή «η Άλωση 1453» και θα δείχνει με λεπτομέρειες τις τελευταίες ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Οθωμανούς και το Βυζάντιο στην Κωνσταντινούπολη. Η νέα ταινία κόστισε 17 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις για τον τρόπο που θα δείχνει τα γεγονότα της εποχής. Εξάλλου τα χρήματα προέρχονται από γνωστούς σιωνιστές λένε οι ειδήμονες...'Το Παρόν'...
@Κατάσταση ασφυξίας στην αγορά των Μέσων. Η πτώση της Ashley, σε συνδυασμό με την αίτηση πτώχευσης της Mass Athens και την υπαγωγή της Leo Burnett στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον.Παράλληλα, οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν νέα δάνεια στα Μέσα πριν από την έγκριση του PSI, την ίδια ώρα που μόνο οι εισηγμένες επιχειρήσεις media έχουν συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Η αδυναμία πληρωμής από τις διαφημιστικές εταιρείες βαραίνει περισσότερο την κατάσταση, αφού ήδη ο ιδιωτικός τομέας έχει μειώσει κατά πολύ τη διαφημιστική του δαπάνη και ο κρατικός συνεχώς την περιορίζει. Κι όμως, παρά την κρίση, το φαινόμενο των «επιστροφών» δεν έχει εξαλειφθεί. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαφημιστές που απαιτούν να λάβουν την επιβράβευσή τους, ενώ δεν έχουν πληρώσει τις διαφημίσεις που έχουν μεταδώσει ή δημοσιεύσει τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν πληρώσει τον ΦΠΑ.
@Τη συνολική εποπτεία των media ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του. Ο νέος υπουργός Επικρατείας έχει υπό την ευθύνη του τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και την ΕΡΤ. Με εξαίρεση τις υπηρεσίες που αφορούν την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και τα γραφεία Τύπου εξωτερικού, η ευθύνη των οποίων έχει περάσει απευθείας στον πρωθυπουργό, ο Παντελής Καψής, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 73/2011, έχει υπό την εποπτεία του όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, δηλαδή τον έλεγχο του Τύπου, της κρατικής διαφήμισης, του περιφερειακού Τύπου και των Ενώσεών του, τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα (Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ), το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς και τον έλεγχο των κρατικών ΜΜΕ. Στο προαναφερθέν Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Αύγουστο του 2011, αναφερόταν και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων. Σε αυτό όμως πρόλαβε και έβαλε λουκέτο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.
@Εντύπωση έχει προκαλέσει η πυκνότητα με την οποία λιμουζίνες ξένων αντιπροσωπειών παρκάρουν στο υπόγειο πάρκινγκ του συγκροτήματος Αλαφούζου στο Φάληρο. Με τα ερωτηματικά να εστιάζονται στις πινακίδες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, δεδομένου ότι τα διακριτικά τους είναι σταθερά, είτε ρώσικα είτε κινέζικα. Οι γνωρίζοντες τα μυστικά στο συγκρότημα του Φαλήρου, εξηγούν ότι οι κινέζικες πινακίδες επιβεβαιώνουν τον «έρωτα» του ισχυρού άνδρα της τηλεόρασης του Σκαι, Γιάννη Αλαφούζου με την χώρα του Μάο...
@Στο διαδίκτυο «μετέφεραν» οι εργαζόμενοι του Κόσμου του Επενδυτή την εφημερίδα, «βγάζοντάς» την από εκεί. Μάλιστα, το φύλλο βγήκε με την επωνυμία «Οι εργαζόμενοι του Επενδυτή». Όπως ήδη σας ενημερώσαμε, εκπρόσωποι της διοίκησης ενημέρωσαν τους εργαζομένους για την αναστολή του εντύπου.
@«Ξηλώνεται» σταδιακά το πρόγραμμα της ΝΕΤ, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται το μπαράζ λήξης των συμβάσεων που αφήνει εκτός Ραδιομεγάρου δεκάδες δημοσιογράφους.Σύμφωνα με τη «Realnews», ως τις 20 του μήνα, δύο ακόμα εκπομπές θα κοπούν από το πρόγραμμα, καθώς οι βασικοί συντελεστές τους είναι συμβασιούχοι. Πρόκειται για την εκπομπή «Three Net», με τους Γιάννη Πολίτη, Χρήστο Μαχαίρα και Κωνσταντίνο Ζούλα, και το πολιτιστικό δελτίο «Σημείο ART» που κατεβάζει ρολά μόλις ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του.
@Απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στα Media σε δύο χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης Μόνο στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί κατά 1.500 τουλάχιστον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται το ALTER, και η «Ελευθεροτυπία», που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό σε 3.000. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (900 άτομα από το 2010 ως το τέλος Ιανουαρίου εκπαραθυρώνονται), 130 της Απογευματινής και 100 του «Επενδυτή» - για να αναφέρουμε μόνο τα «χοντρά» παραδείγματα- ο αριθμός των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί μέσα σε δύο χρόνια φτάνει τις 4.100. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται αθρόες απολύσεις και λουκέτα στον περιοδικό Τύπο (ιδίωγς στον Λυμπέρη και την ΙΜΑΚΟ), στη διαφημιστική αγορά- όπου κοντεύουν να κρασάρουν τέσερεις διαφημιστικές εταιρείες και αναμένονται άλλες δύο- και βεβαίως στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών, όπου οι αναθέσεις έχουν πέσει κάτω από το μισό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…